Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Mediation

Zelf een vraag over Mediation? Klik hier.
Meer vragen over Mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Mediation:
Naam: Wim
Bedrijf: Sf
Reactiesnelheid: uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Wim vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over MediationVragen over Mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Mediation op jouw website?Vragen over Mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over MediationVragen over Mediation via E-mail. Klik hier.

Kan mijn ex na scheiding 2 hypotheken verkrijgen?

[Gesteld op: 13-02-2011]

Toelichting:
ik ben gescheiden,vrouw, 44 jaar, 3 jonge kinderen. 1,5 jaar geleden gaan samenwonen met een gescheiden man+1 zoon van 16. Die woont 2,5 dag per week bij ons, mijn kinderen volledig. 2x per maand zijn alle kinderen een weekeinde bij hun vader/moeder. Mijn stiefzoon heeft PDD-NOS. Dat geeft achteraf problemen in de omgang met mij en de kinderen. Hij doet hen pijn met spelen, stelde regelmatig vreemde op sex gerichte spelletjes voor, liegt vaak en heeft ook weleens gestolen. Doordat zijn vader en ik voordat we gingen samenwonen op één lijn zaten met de aanpak en opvoeding, zag ik geen problemen en leek het goed te gaan onderling. Ik had voorheen een eigen koopwoning, maar die heb ik verkocht om samen een ander huis te kopen. Als ik twijfelde of het goed zou gaan, verzekerde mijn partner dat we dan wel een oplossing voor mij zouden vinden als we toch uit elkaar zouden gaan. Inmiddels heb ik besloten om de relatie te verbreken en weer alleen met mijn kinderen te gaan wonen. Het gedrag van mijn partner is nl. te vergelijken met dat van zijn zoon, hij vertoont ook de kenmerken van PDD-NOS en laat de afgesproken en juiste aanpak naar zijn zoon toe volledig aan mij over. Die daardoor helemaal afzakt en niet goed hier functioneert en zich hier niet meer fijn voelt. Onlangs kwam ik erachter dat mijn partner iets van mijn dochter heeft kapot gemaakt, dat verstopt heeft en 3 maanden lang erover gelogen heeft, hij bleef mijn zoontje ervan beschuldigen en liet mij in de waan dat zijn eigen zoon het gedaan had. Nu ik weet dat hij het zelf was, 45 jaar en met hoge functie, wil ik bij hem weg. Helaas heb ik maar een baan voor 20 uur en kreeg ik pas ontslag, toen het bedrijf waar ik werkte failliet ging. Ik krijg nu alleen een WW uitkering en €890,- alimentatie van mijn ex-man. Ik ben ingeschreven bij een woningbouwvereniging, maar de wachttijd is 7 jaar voor een huurhuis. Particuliere huur is voor huizen die ook te koop staan en die maar voor max. een jaar te huur zijn, of een heel hoge huur hebben, of er is een inkomenscheck. Mijn partner vindt dat ik in een huurflatje moet gaan wonen en wil financieel niet helpen. Terwijl ik juist mijn eigen huis verkocht heb met de verzekering dat hij mij zou helpen met geschikte woonruimte. Zijn jaarinkomen:€87.000 en huidige hypotheek:€458.000. Kan hij na verkoop 2 huizen kopen, 1 voor hem, 1 voor mij, dat ik dan maandelijks aan hem aflos? Ik vind dat redelijk, hij zegt dat dat niet kan en hij wil niet meewerken. Graag uw advies.
Antwoord:

Je zit zeker in een lastige situatie. Het is niet aan mij om te beoordelen vat redelijk is en wat niet. En deze situatie is zo complex dat ik hier toch echt een deskundige voor in zou schakelen die advies op maat kan geven. Wat is er met de opbrengst van jouw huis gebeurd? Staan er dingen op papier? Op wiens naam staat het nieuwe huis? Alleen op naam van je partner of ook van jou? Dat zijn allemaal dingen die meespelen. Hebben jullie een samenlevingscontract? Ik zou je adviseren contact op te nemen met een buro voor rechtshulp ( Kun je gratis advies krijgen afhankelijk van je inkomen) of een advocaat tevens mediator.  Je kunt bijvoorbeeld op de site van de VFAS kijken naar advocaten/mediators die gespeciialiseerd zijn in echtscheidingen.

Of je partner een hypotheek op twee huizen kan krijgen is zo niet te beoordelen, dat hangt van heel veel dingen af. Bovendien moet hij daar wel aan mee willen werken en heeft dat ook fiscale gevolgen.  Veel woningbouwverenigingen hebben wel een regeliing voor urgente gevallen, maar dat zul je bij hen na moeten vragen. Maar wees verstandig en doe geen dingen zonder juridiisch advies.

 

Ik wens je veel sterkte.

 

Marianne van der Meulen

 
Reactie vraagsteller:
Dank je voor de snelle reactie. Als aanvulling kan ik het volgende nog doorgeven:
- Mijn eigen overwaarde zit in het nieuw gekochte huis, de badkamer is ervan verbouwd. Ik ging duurder wonen dan voorheen, dus moest de overwaarde wel in het nieuwe huis. Mijn partner heeft voor hetzelfde bedrag spullen voor het huis aangeschaft. Het is niet een zodanig bedrag dat ik het voor een eigen hypotheek kan gebruiken. Als ik uit dit huis wegga, krijg ik het bedrag contant van mijn partner en houdt hij de gekochte goederen. Maar ik heb dan wel een beetje geld op de bank, maar geen huis!
- Het huis staat op beider naam, ik ben voor de helft eigenaar.
- We hebben een samenlevingscontract. Daarin staat het bedrag van mijn overwaarde ook genoemd en verder ook dat ik zelf alle kosten voor het huis en de gez. huishouding voor precies de helft meebetaal. Dus ik betaal evenveel aan de hypotheek, verzekeringen en gas, water en licht als mijn partner. Ook al verdien ik zoveel minder dan hij. Ook betaal ik alle kosten van mezelf en mijn eigen kinderen wat voeding en kleding e.d. helemaal zelf. Behalve toen ik vorige maand ontslag kreeg, toen ben ik per maand €200,- minder mee gaan betalen. Dat was ongeveer te vergelijken met het bedrag dat ik niet meer van de belastingdienst kreeg sinds het samenwonen (zorgtoeslag en kindgebonden budget). We hebben ook een testament, de langstlevende heeft het vruchtgebruik van het huis en de goederen.
- Mijn partner weet al van de bank waar onze hypotheek loopt, dat hij die makkelijk in zijn eentje kan opbrengen en zonder probleem op alleen zijn naam krijgt. Hij werkt ook bij diezelfde bank, heeft een zeer hoge functie daar en krijgt een aanzienlijke personeelskorting op de hypotheek. Mijn mening is dan ook dat hij na verkoop best een geschikt huis voor zichzelf voor zijn haast volwassen zoon die bijna nooit bij hem woont kan kopen, maar voor mij ook een normaal huis voor mezelf en mijn kleine kinderen waar ik nog zeker 10 jaar de volledige zorg voor heb. Ik wil hem dan als mijn bank, mijn hypotheekverstrekker beschouwen en het geleende bedrag maandelijks tegen de normale hypotheekrente terug betalen. Hij wil dat ik een beroep doe op een urgentieverklaring en dan een flat in een minder goede buurt hier aanneem, terwijl nu al bekend is dat die wijk binnen 2 jaar afgebroken wordt. En wat dan, met 3 kleine kinderen? Terwijl hij die grote zoon heeft, die er haast nooit is en hij staat financieel zo sterk. Als ik niet van hem de garantie had gekregen dat hij mij zou helpen als het fout zou gaan tussen ons, dan zou ik nooit mijn eigen huis verkocht hebben! Alles hebben we vastgelegd bij de notaris, behalve een ander onderkomen voor mij!!I voel me nu heel dom, maar het ging echt perfect en het was een heel stabiele en goede relatie. Hij heeft ook een heel hoog aanzien bij iedereen en het zag er zo veilig uit!
Bedankt in elk geval, als je toch nog advies kunt geven, heel graag. Anders ga ik zeker op zoek naar ander juridisch advies.
 
Antwoord Beheerder:

De constructie die jij voorstelt is welliicht wel mogelijk, maar heeft ook zeker haken en ogen. Nog los van het feit dat jij dan voor nog heel veel jaar gebonden blijft aan iemand waar je niet meer mee verder wil, is het helemaal afhankelijk van de bereidheid van je ex partner. Als hij niet mee wil werken, kun je volgens mij helemaal niets afdwingen.

Het bedrag dat je van hem krijgt hoeft niet per sé hetzelfde te zijn als wat je er in gestopt hebt, hoewel dat natuurlijk afhangt van de inhoud van het samenlevingscontract. Probleem is natuurlijk dat je, omdat je geen werk meer hebt, niet zo gemakkelijk een hypotheek zult krijgen voor een nieuwe woning.

Het zou heel mooi zijn als je hem toch zover krijgt dat hij mee wil naar een goede mediator. Zoek er dan een die ook aandacht besteed aan de emotionele kant. Waarom wil hij bijv. niet meewerken? Misschien voelt hij zich heel erg gekwetst omdat je toch besloten hebt bij hem weg te gaan. Als ik het zo lees, vraag ik me overigens ook af of jullie er niet uit kunnen komen met relatietherapie.   Maar dat moeten jullie natuurlijk wel alletwee willen.

 Nogmaals, heel veel sterkte.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Mediation:
Alimentatie Mediation
Arbeid Mediation
Conflictbemiddeling
Echtscheiding Mediation
Omgangsregeling Mediation
Ontslag MediatonGerelateerde vragen aan Kan mijn ex na scheiding 2 hypotheken verkrijgen?:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
wat betekent het als je veel slijmverlies hebt
      [Gesteld in Onvruchtbaarheid]
2009-05-26 14:41:45
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08

Gemiddelde score Mediation: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257460
  Beheerders:  1024

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+