Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

Wie betaald de niet noodzakelijke verbouwing?

[Gesteld op: 12-02-2011]

Toelichting:
Ons bestuur heeft onlangs voorgesteld een aantal verbouwingen aan de hal en lift uit te voeren. Het gaat om het uitbreken van een muur, verplaatsen van deuren, drempels verwijderen en opnieuw egaliseren, het automatisch maken van alle deuren en het vervangen van het detecttie-oog bij de lift deur voor strips op elke verdieping. Vermoedelijk hebben deze verbouwingen te maken met een bewoner die recentelijk rolstoel-afhankleijk is geworden, dit zegt men echter niet omdat men weet dat de kosten dan voor rekening van deze bewoner zijn. In plaats daarvan doet het bestuur deze voorstellen in het kader van "verfraaing en comfort" en wordt in de begroting een post opgenomen waarbij iedere bewoner ca €25 extra per maand betaald voor deze verbouwingen. Nu vrees ik dat 2/3 van de leden voor stemt gelet op de hoge gemiddelde leeftijd. Echter, ons gebouw is 15 jaar oud en in zeer goede staat. Er is niets mis met onze hal en ook het detectie-oog van de lift is 15 jaar lang geen probleem geweest. Kan ik verplicht worden aan deze verbouwingen mee te betalen of kan ik mij beroepen op art. 38 lid 8 (MR 1992; zij die geen voordeel betrekken kunnen niet verplicht worden mee te betalen)? Ik vind het zonde van mijn geld en de automatische deuren compromiteren de beveiliging en gaan toch al een hoop extra onderhoud kosten vanwege alle gevoelige electra (dit probleem hebben we al met andere deuren en lichtsensoren). Ik weet dat ik het moet gedogen als 2/3 voor stemt, maar moet ik ook betalen als er de verbouwingen vrijwillig worden uitgevoerd (d.w.z. er is geen bouwtechnische, juridische of econmische aanleiding voor de verbouwingen)?
De vorige keer heb ik tegen gestemd met de andere automatiscche deuren en lampen en moest ik volgens het bestuur meebetalen omdat ik hieruit ook "voordeel betrek" ... helaas betaald ieder lid nu ca. €40 extra per jaar aan "klein onderhoud". Nu gaat het echter om nog meer verbouwingen en nog meer geld en ik ben bang dat het hiermee niet stopt.
Antwoord:

U kunt geen beroep doen op art.38 lid 8 omdat ik denk dat het voor u bijna onmogelijk is om aan te tonen dat u geen voordeel heeft.

Zoals u zelf ook al aangeeft zult u inderdaad mee moeten betalen indien 2/3 van de stemmen op een vergadering, waar 2/3 van het totaal uit te brengen stemmen aanwezig zijn, voor stemmen.

 

Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

 
Reactie vraagsteller:
Dank U voor uw antwoord. Toch nog een vraag, u zegt dat het onmogelijk zou zijn aan te tonen dat ik hieruit geen voordeel betrek. Voor automatische deuropeners kan ik mij, hoe wrang ook, dat voorstellen. Echter, voor het wegbreken van een muur tussen in- en uitgangshal en het verplaatsen van de deuren van de beide tochtportalen ten einde de entree groter te maken levert mijn inziens geen enkel voordeel. Het is en blijft een tochtpotaal/hal die slechts dienst doet als doorgang. Het lijkt mij juist onmogelijk voor de VvE aan te tonen dat ik daar wél voordeel uit betrek. Zie ik dat verkeerd?
vr. gr. Anita
 
Antwoord Beheerder:

Beste Anita,

 

Van dit gedeelte zult u misschien kunnen aantonen dat u er geen voordeel bij heeft, andersom kan ik me voorstellen dat het bestuur aan probeert te tonen dat u er wel voordeel bij heeft. Hierdoor intstaat een discussie die op het eind geen winnaar heeft.

 

Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

 

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wie betaald de niet noodzakelijke verbouwing?:

Ivm meeneembaarheid - registratierechten ed.
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-12-20 12:24:07
Mijn zwager liegt en bedriegt,heb ik nog rechten ?
      [Gesteld in Advocaten-Noord Brabant]
2009-08-23 19:40:19
verrekening kosten met loonheffing?
      [Gesteld in Accountancy]
2009-10-02 11:51:32
van vof naar 2 eenmanszaken
      [Gesteld in Administratie]
2014-01-30 13:22:00
Vragen over mijn boekhouding
      [Gesteld in Administratie]
2015-04-06 13:14:10

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+