Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Schulden & Inkomen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek schulden & inkomen en krijg online een antwoord van de specialist in schulden & inkomen

Zelf een vraag over schulden & inkomen? Klik hier.
Meer vragen over schulden & inkomen.
De huidige beheerder van de rubriek schulden & inkomen:
Naam: Geert Leusman
Bedrijf: Stichting bureau voor schuldenpreventie
Reactiesnelheid: 19 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Geert Leusman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via RSS. Klik hier.
RSS over schulden & inkomen op jouw website?Vragen over schulden & inkomen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via E-mail. Klik hier.

Akte van verpanding Salarisvordering

[Gesteld op: 11-02-2011]

Toelichting:
Goedemorgen,

in 2009 hebben wij onder druk een akte van verpanding ondertekend. In die tijd is mijn partner zzp geworden en konden wij de hypotheek niet op de afgesproken datum voldoen. Deze werd meestal 1 of 2 weken later voldaan omdat mijn partner afhankelijk was van zijn facturen die ook niet optijd werden over gemaakt. er is overigens nooit echt sprake geweest van " Maanden" achterstand, alleen van late betalingen. Schuldeiser was hier van op de hoogte.

Dit is in het jaar 2010 volgens ons goed gegaan, weleens waar niet optijd betaald, maar 1 of twee weken later.

Vorig week werd ik apart geroepen door mijn werkgever en kreeg ik een brief te zien die schuldeiser had gezonden dat zij beslag op mijn salaris leggen met een kopie van de Akte van Verpanding die wij destijds hebben getekend.
Schuldeiser had niet eens de moeite genomen om ook ons hiervan op de hoogte te stellen, zonder een bericht van aankondiging wordt er beslag op mijn salaris gelegd.

We hebben natuurlijk meteen contact met schuldeiser opgenomen en aangeboden het openstaande bedrag dan ook meteen te voldoen, en de beslaglegging in te trekken, maar werd niet door hun gehonoreerd.

Een aangetekende brief hebben wij de volgende dag verzonden met daarin een tweede voorstel: openstaande termijn plus een volgend termijn betalen. indien het mocht voorkomen dat een maandtermijn een week later wordt betaald staat dit voorschot garant voor een nieuw maandtermijn.

Daarbij hebben we ook aangegeven dat mijn werkgever ook rekening moet houden met de beslag vrije voet en schuldeiser nooit via deze weg het gehele termijn bedrag van de hypotheek kan incasseren. We hebben ook gevraagd dat als zij hiermee akkoord gaan dit ook tijdig aan mijn werkgever te melden, omdat mijn werkgever aan een termijn zit. Als er voor de 15de van de maand geen oplossing komt wordt ik gekort op mijn salaris.

Mijn vraag is nu: Mag de schuldeiser ondanks dat wij een voorstel hebben gedaan, dit weigeren? wat als wij de bedragen alsnog voldoen zoals in het voorstel, mag schuldeiser dan alsnog beslag leggen, en hoe kunnen wij dit aanvechten. Hoe kom ik van deze akte af, als wij ervoor zorgdragen dat schuldeiser altijd een voorschot hoefen zij zich niet meer druk te maken.

Alvast bedankt
Antwoord:
Er bestaat een wet waarmee u de akte van verpanding (de beruchte akte van cessie waarmee bijvoorbeeld het voormalige DSB bankbedrijf schermde) ongedaan kunt maken.

U kunt een aangetekende brief sturen waarin u duidelijk maakt dat u de verpanding ongedaan wilt maken en dus intrekt. Daarbij maakt u duidelijk dat u nu meerdere malen hebt aangegeven dat uw financiële situatie inmiddels opgelost is waardoor u het opstaande bedrag wenst te voldoen en zult zorgen dat uw betaling toekomstig weer goed verloopt. Verder kunt u aangeven dat wanneer de schuldeiser geen gehoor geeft aan de opheffing van de verpanding, u genoodzaakt bent gerechtelijke stappen te nemen en de schuldeiser verantwoordelijk te houden voor de eventuele gevolgen daarvan. Er zullen namelijk nieuwe problemen en dus schulden ontstaan door deze onnodige verpanding waardoor nieuwe schuldeisers zullen ontstaan. Deze gevolgen bent u voornemens te verhalen op deze schuldeiser.

Het ligt er nu nog even aan wat er verpand staat. Want ik denk dat dit niets meer is dan de voornoemde acte van cessie.

Een akte van cessie kunt u altijd weer intrekken.
Hier het wetsartikel waar dit staat en die u kunt gebruiken in een brief aan schuldeiser, in afschrift aan het eventuele incassobureau en uw werkgever.
Citaat:
Artikel 633 (BW)

1. Overdracht, verpanding of elke andere handeling waardoor de werknemer enig recht op zijn loon aan derden toekent, is slechts in zover geldig als een beslag op zijn loon geldig zou zijn.
2. Een volmacht tot de vordering van loon wordt schriftelijk verleend. Deze volmacht is te allen tijde herroepelijk.
3. Van dit artikel kan niet worden afgeweken.

U dient er rekening mee te houden dat de schuldeiser na het ontvangen van uw brief met een heel arsenaal aan verweer zal komen en alles uit de kast zal trekken u ervan te willen overtuigen dat u het mis hebt. Echter de wet is in deze duidelijk en uw voorstel naar de schuldeiser toe is meer dan billijk.

Houdt er dus rekening mee dat u de rug even moet rechthouden en direct contact moet opnemen met een jurist (bijvoorbeeld via uw rechtsbijstandverzekering). U staat in uw recht en hebt een goed verhaal. Niet meer toegeven dus, en zeker benadrukken dat u onder dwang destijds de akte hebt getekend en toen niet wist wat deze precies inhield omdat dit anders was uitgelegd aan u.

Verder: bewaar van alles wat u correspondeert een kopie voor uzelf (dus een exemplaar van het stuk wat u in de enveloppe deed met daarop uw handtekening).

Graag horen wij verder van u, desgewenst middels onze eigen website www.adviesbijschukld.nl alwaar u een gratis en anoniem account kunt aanmaken om verder met ons te corresponderen.

Met hartelijke groet,
www.adviesbijschuld.nl

Ten overvloede hier nog een artikel over de akte: http://www.schuldinfo.nl/index.php?id=63

De Hoge Raad heeft al eerder bepaald dat een akte van cessie bedoeld voor een betalingsregeling oneigenlijk en nietig is.
 
Reactie vraagsteller:
Goedemiddag,

Helaas is het mij nog niet helemaal duidelijk wat ik bij ticketnaam moet invullen: heb me geregistreerd op de site en heb nu dringend advies nodig.

Inmiddels heb een antwoord op mijn vraag ontvangen zie: Akte van Verpanding Salaris vordering waarvoor mijn hartelijk dank.

Ik heb vandaag dan ook een brief richting achmea gefaxt en vandaag wordt deze dan ook via aangetekend post verzonden. Daarin vermeld: dat wij de akte willen intrekken, dat wij ondanks ons voorstel geen reactie hebben ontvangen zodat de betalingen in de toekomst goed verlopen. wij hebben alsnog het opstaand bedrag vandaag betaald plus het bedrag van Februari. MIjn werkgever heeft een kopie van de brief ontvangen en heeft nog geprobeert met Achmea hier uit te komen. Helaas wordt ook mijn werkgever onbeschoft behandeld en valt er met Achmea niet tot een oplossing te komen. Toen mijn werkgever opperde dat zij met een beslagvrije voet rekening moeten houden, werd mijn werkgever medegedeeld dat dit hier niet van toepassing is en dat het volledige bedrag geincasseerd mag worden.

Klopt het dat Achmea met deze akte mijn gehele salaris mag vorderen zonder rekening te houden met wat de wet voorschrijft? Mijn werkgever schrikt hier nu van en gaat ervan uit dat Achmea in zijn recht staat. wij zullen nu sowiesoe een via een advocaat dit moeten gaan uitvechten, maar wil graag weten wat ik aan mijn werkgever zou kunnen aangeven in dit geval.

 
Antwoord Beheerder:
Het klopt helaas dat de ziektekostenverzekering rechtstreeks en los van de beslag vrije voet op het loon gevorderd mag worden.
 
Wat betreft de akte van cessie zijn wij benieuwd naar de reactie op uw brief. Wellicht dient u er rekening mee te houden dat de schuldeiser niet zomaar zal toegeven en u op dat punt dus waarschijnlijk straks een juridische procedure moet starten.

Verder kunt u ons even rechtstreeks mailen op info@adviesbijschuld.nl
Geef daar even aan dat u problemen hebt met het inloggen.

Mocht u al een account hebben aangemaakt dan kun u daar starten met het stellen van een vraag (een ticket).

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek schulden & inkomen:
Budgetbeheer
Civiel Bewind Kantonrechter
Inkomensadvies & Inkomensbegeleiding
Minnelijk Traject
Onder Curatele
Schuldadvies & Schuldbegeleiding
Wettelijk Traject & Wsnp
Wsnp Bewindvoerder


Gerelateerde vragen aan Akte van verpanding Salarisvordering:

Stuk van onze grond staat niet op onze naam
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2013-04-04 19:37:02
gemeente verplicht inhoudelijk een reac. te geven
      [Gesteld in Jurist-Zuid Holland]
2011-05-16 11:05:25
Gaat verpandig voor loonbeslag of andersom?
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2007-10-17 12:53:25
Akte van Cessie op een rente krediet
      [Gesteld in Incasso]
2009-05-18 10:02:01
Kan de VVE en omgeslagen bedrag juridisch vorderen
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2011-08-10 15:05:27

Gemiddelde score schulden & inkomen: 8.4 (43x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+