Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

ik vraag uw advies voor bordeline.

[Gesteld op: 04-12-2007]

Toelichting:
ik word al 9 jaar gestalkt door een ex vriendin, zij is nu 36 jaar.ik heb vorige week advies gevraagd op deze site bij kirsti van pelt. zij zei mogelijk is het bordeline.zij stalkt me,ze heeft uitgebreid sex in de auto met verschillende mannen voor mijn deur 20 meter voor mijn raam.ik ben nu een week alles te lezen over bordeline en merk ik dat alle symptomen bij haar terug zie. ik heb contact gezocht met haar dat begon goed maar dat wilde ze niet meer.toch blijft ze de dingen doen die ze al deed.nu elke avond soms twee keer per avond.het word extreme erger en denk ik dat ze zelf niet in de gaten heeft wat haar mankeert. kan dit nog ergere gevolgen hebben voor haar en zal het nog goed komen zonder behandeling.
Antwoord:
Ik kan op basis van de gegevens die u geeft geen diagnose over het gedrag van uw ex-vriendin. Maar borderline is zeker een mogelijkheid. Of ze nu wel of geen borderline heeft, ze heeft wel een probleem. En een groot probleem ook. Bij problemen als deze is het heel moeilijk. Zo te zien houdt dit niet zomaar op. Als het borderline zou zijn zeker niet. Ze is echt aan het provoceren. Ik kan weinig meer doen dan een minicursus eerste hulp bij borderline te geven: Mijn eerste advies aan u: negeer haar. Besteed geen aandacht aan haar negatieve manipulerende gedrag. Daarmee bevestig je het.

Normaal gesproken zou ik dan ook het advies geven om positief gedrag dat zij vertoont te belonen. Maar in dit geval is dit geen goed advies. Daar is de situatie al te ver voor uit de hand gelopen. En u heeft al geprobeerd om contact te zoeken maar dit heeft de situatie juist verergerd. En dat zou ook wel weer typisch bij borderline horen.

In principe zoekt ze aandacht op een hele verkeerde manier. Dit kan een heel aantal redenen hebben. Vaak zijn deze terug te vinden in het verleden. U kunt daar echter niet veel mee doen. Zij zal moeten inzien dat ze een probleem heeft en in therapie moeten. Maar dat kan alleen als ze er zelf helemaal achter staat. Als de lijdensdruk van een borderliner hoog genoeg oploopt dan zal ze hulp willen accepteren. Maar u kunt hier momenteel, gezien de ernst van de situatie, niets meer mee doen.

Probeer haar gedrag te negeren en stel duidelijke grenzen naar haar toe. En als ze echt te ver over uw grenzen heen gaat naar uw gevoel, schakel dan desnoods de politie in. Iedereen heeft kansen nodig om zichzelf te kunnen zijn, ook iemand met borderline, maar een borderliner heeft een probleem met grenzen. Zij gaan hier overheen en verpletteren daarmee regelmatig de omgeving. U bent die omgeving. Zorg ook voor uzelf en voor uw eigen rust. Stel hele scherpe en duidelijke grenzen naar haar toe, wijk hier niet van af, wees consequent. Wees helder en duidelijk naar haar toe. Ook over de gevolgen van haar gedrag. Bijvoorbeeld het inschakelen van de politie. En handel ook naar deze grenzen. Onderneem de actie die u haar voorstelt. Het klinkt hard maar in dit geval is dat het beste. Zij is grenzeloos en heeft juist grenzen nodig. Het stellen van grenzen is een teken van liefde en zorg. Ook al ziet zij dit op dit moment uiteraard niet in.

Schakel eventueel een hulpverlener in om u te begeleiden hierin. Borderline is een zeer complex probleem waar zelfs veel hulpverleners nog moeite mee hebben om mee om te gaan.

Veel sterkte en kracht.

Groetjes Brigitte
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan ik vraag uw advies voor bordeline.:

komt mijn relatie nog ooit goed?
      [Gesteld in Paranormaal]
2007-06-15 12:24:47
Bordeline en advies
      [Gesteld in Borderline]
2008-11-04 21:11:34
Borderline
      [Gesteld in Stoornissen]
2009-06-04 18:07:35
Relatie verbroken, heb ik daar goed aan gedaan?
      [Gesteld in Borderline]
2009-08-31 08:50:37
diagnose bordeline?
      [Gesteld in Borderline]
2009-11-03 10:44:35

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+