Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Neurologische Stoornissen » Chronisch Vermoeidheidssyndroom
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom en krijg online een antwoord van de specialist in Chronisch Vermoeidheidssyndroom

Zelf een vraag over Chronisch Vermoeidheidssyndroom? Klik hier.
Meer vragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom.

Beheerder worden?

De rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom Klik hier.

RSS over Chronisch VermoeidheidssyndroomVragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom via RSS. Klik hier.
RSS over Chronisch Vermoeidheidssyndroom op jouw website?Vragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Chronisch VermoeidheidssyndroomVragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom via E-mail. Klik hier.

ik heb frybomalagie zegt ziekenhuis en dokter

[Gesteld op: 06-11-2006]

Toelichting:
ik heb soms erge pljnen in hoofd handen benen nek hoe weten ze zo zeker dat het frybomalagie is en geen ms
Antwoord:
Multiple sclerose is een ziekte die ontstaat in het centrale zenuwstelsel.
De naam van deze ziekte is ontstaan uit het meervoudige en verspreide (= multiple) voorkomen van verhardingen (= sclerose) in de hersenen en het ruggenmerg.
Als gevolg van ontstekingen ontstaan er op verschillende plaatsen in het centrale zenuwstelsel littekens. Deze littekens zijn verharde plekken binnen de witte stof (ook myeline genoemd) van het ruggenmerg of de hersenen.
Enerzijds treden er ontstekingshaardjes in de myeline op, anderzijds treedt er een proces op van afbraak van de myeline. De mate waarin deze twee processen voorkomen verschilt van persoon tot persoon.
De ontstekingshaardjes bevinden zich bij MS vooral rond bloedvaten in de witte stof. Als gevolg van de ontstekingen in de myeline, worden ontstekingscellen en vocht uit de bloedvaten aangetrokken, zodat een zwelling veroorzaakt wordt. De informatieoverdracht doorheen de zenuwvezels wordt op de plaats van de ontstekingshaard vaak bemoeilijkt.
Na verloop van enkele weken verdwijnt de ontsteking en herstelt het zenuwweefsel en de myeline (remyelinisatie). Uitgebreide ontstekingen laten vaak littekens achter in het zenuwweefsel.
Tijdens het verdere verloop van de ziekte treedt er geleidelijk aan een proces van demyelinisatie op. Tijdens dit proces wordt de volledige myelineschede rondom de axonen aangetast, zodat deze na enige tijd verdwijnt. De steeds dunner wordende myelinelaag vertraagt de informatietransmissie. De afgestorven myelinescheden kunnen worden vervangen door littekenweefsel, dat mogelijk de axonen kan beschadigen.
Wanneer de axonen zelf aangetast worden, vallen bepaalde functies uit doordat er geen signalen meer worden doorgestuurd.
Multiple sclerose is een ziekte die op elke plaats in de hersenen en het ruggenmerg de witte stof kan aantasten, zodat er een uitgebreid gamma van klachten kan bestaan.
Een typische MS-klacht bestaat dus niet.
Wat de klachten met betrekking tot de spieren betreft, zijn er twee vormen te onderscheiden, n.l. krachtverlies en verkramping van de spieren.
Bij 60 % van de beginnende patiënten komen loopstoornissen het meest voor. Deze stoornis kan variëren van vermoeidheid in de benen tot een totale verlamming.
In de armen treedt krachtverlies niet op als vroegtijdig symptoom. Treedt het toch op, dan wordt de patiënt erg afhankelijk van zijn omgeving.
Krachtverlies of verlamming gaan vaak gepaard met stijfheid of verkramping in de ledematen, ook wel eens spasticiteit genoemd. Hierbij is er sprake van een verhoogde spierspanning, waardoor er buig- en strekspasmen optreden.
Ongeveer bij 75 à 80 % van de personen met MS treedt er reeds een ongewone moeheid op alvorens er andere verschijnselen tot uiting komen. Deze vermoeidheid gaat echter niet altijd gepaard met lichamelijke of geestelijke inspanning.
Aangezien de precieze oorzaak van MS nog steeds onbekend is, kan de diagnose van MS alleen gesteld worden door de combinatie van klachten, verschijnselen en ziekteverloop. Het is van belang er op te wijzen dat geen enkele methode het bestaan van multiple sclerose volledig kan bewijzen.
Internationaal zijn er vier regels afgesproken waaraan voldaan moet zijn om de diagnose multiple sclerose te mogen stellen:
1. Er moet meer dan één litteken in het centrale zenuwstelsel terug te vinden zijn.
2. De ziekte moet een verloop hebben met opstoten en remissies of met een geleidelijke verergering gedurende meer dan een half jaar.
3. In het hersenvocht moeten afwijkingen van samenstelling teruggevonden worden.
4. De aard van de klachten en verschijnselen moeten van die aard zijn dat er geen betere verklaring voor te vinden is dan de diagnose multiple sclerose.
Als aan de vier bovenstaande criteria voldaan is, mag de diagnose klinisch ‘zeker’ MS gesteld worden.
Gelden slechts twee van de eerste drie voorwaarden, dan klinkt de diagnose slechts ‘waarschijnlijk’.
Slechts één criteria sluit andere ziekten niet uit!

Dus obv al deze informatie die uw artsen vergaren tijdens het onderzoek, kunnen ze tot een besluit komen dat u niet lijdt aan MS.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan ik heb frybomalagie zegt ziekenhuis en dokter:

jaarcontract met een opzegtermijn van 2 maanden
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Limburg]
2009-10-02 15:06:27
Opzegtermijn van 2 maanden bij jaar contract?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-11-02 12:42:35
Dubbele opzegtermijn werkgever 1 jaarcontract
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-08-23 11:51:36
kan ik er een instantie of autoriteit bijroepen ?
      [Gesteld in Zorg]
2012-08-28 23:23:57
Recht op vrije keuze (z.huis/hulpverlener‏)?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2013-02-26 13:12:24

Gemiddelde score Chronisch Vermoeidheidssyndroom: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+