Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtshulp » Rechtshulp-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtshulp-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtshulp-Limburg

Zelf een vraag over Rechtshulp-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Rechtshulp-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Rechtshulp-Limburg:
Naam: Advocatenkantoor Exaten
Bedrijf: Advocatenkantoor exaten
Reactiesnelheid: 22 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Advocatenkantoor Exaten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Rechtshulp-LimburgVragen over Rechtshulp-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtshulp-Limburg op jouw website?Vragen over Rechtshulp-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Rechtshulp-LimburgVragen over Rechtshulp-Limburg via E-mail. Klik hier.

huur

[Gesteld op: 08-02-2011]

Toelichting:
Momenteel woon ik als mede-eigenaar in het huis van mijn moeder die overleden is (1 maand woon ik hier). Helaas hebben we nog geen huurcontract opgesteld omdat men niks wilde, en nu ik er woon, willen mijn zussen (mede-eigenaren) meer huur dan mondeling is afgesproken en sturen een makelaar naar hier voor taxatie. zonder mijn toestemming. Omdat ik op gegeven moment giftig werd heb ik die makelaar gebeld dat dat zo niet gaat en de afspraak voorlopig opgeschort. Heb ik het recht dat te doen als mede-eigenaar? En hebben mijn zussen het recht de mondeling afgesproken huur te verhogen zomaar? bvd, K. Smeets
Antwoord:
Het probleem met iedere mondelinge overeenkomst is het bewijs. Als u nog niet lang huurt in de huidige situatie is er nog geen aantoonbare duurzame afspraak. Bewijstechnisch staat u waarschijnlijk met 1-0 achter.

Wellicht is het voor u en uw zussen, met het oog op het behoud van de familierelatie, raadzaam samen te opteren voor een mediationgesprek, waarbij zakelijke afspraken duidelijk gemaakt worden en worden vastgelegd. Het voorkomt escalatie van conflicten en is vele malen goedkoper dan het laten lopen van een conflict tot het moment waar de gang naar de rechter niet te vermijden is.

Kijk eens op onze site voor meer informatie, u vindt daar ook een mediation-zelftest.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.
 
Reactie vraagsteller:
Dank u voor het snelle antwoord.

Het was duidelijk.

Men wilt nu een makelaar laten komen en ik ga nu akkoord daarmee en dan wordt het huis getaxeerd en dus een huurprijs overeengekomen. Misschien omdat ik al sinds aug. een huurprijs voor 1 jaar heb voorgesteld en deze was geaccepteerd naar mijn weten.
Maar men wilt hier komen met de makelaar of ik nu thuis ben of niet en dat mag volgens mij niet volgens de wet. Ik woon hier en ben ingeschreven maar heb idd nog geen huurcontract dankzij mijn familieleden. Wat is de wet hierover aub?Mvg,
K. Smeets
 
Antwoord Beheerder:
Als u als mede-eigenaar woont, dan gelden niet altijd de strikte huur-bepalingen. Mogelijk is het juridisch gezien beter om in plaats van een huurovereenkomst een recht van gebruik en bewoning te vestigen. Een huurder is doorgaans geen eigenaar. Soms kan dit wel geconstrueerd worden, afhankelijk van de feitelijke indeling van het pand. Juridisch advies is dus voor alle partijen aan te raden, want "huur" is mogelijk juridisch niet de beste weg.

Het binnentreden is daarmee ook niet een-twee-drie te zeggen. Als bewoner heeft u op zichzelf het sterkste recht, maar de mede-eigenaren hebben eveneens rechten. Er samen uit komen is dan ook te prefereren boven een langdurige juridische discussie.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.
Beantwoord door:
Advocatenkantoor Exaten
profielpagina


Gerelateerde vragen aan huur:

huurprijsherziening van een bedrijfs/kantoorpand
      [Gesteld in Facilitair]
2007-07-10 12:57:26
Huur verhoging winkelpand
      [Gesteld in Vastgoed]
2009-07-02 11:51:12
moet ik tuinhuis verwijderen?
      [Gesteld in Huurrecht]
2010-11-09 20:57:13
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Verhuurder pleegt contractbreuk. Wat te doen?
      [Gesteld in Contractenrecht]
2014-06-20 14:06:56

Gemiddelde score Rechtshulp-Limburg: 7.4 (79x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+