Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

Reactie:Hoe red ik mijn relatie met mijn vriend.

[Gesteld op: 04-02-2011]

Toelichting:
Beste jan,

Hierbij mijn reactie:
Dit gedrag van hem is inderdaad nieuw voor mij.
Ik heb hem nog nooit met een andere vrouw zien flirten, wel gewoon praten en doen maar dat moet kunnen. Hij geeft me alle vrijheid maar eist er zelf dan ook meer. Hij heeft me vertelt dat ik hem sinds kort het gevoel geeft dat die geen vrijheid heeft. hij voelt zich een vogeltje in een kooitje. Dit vond ik zo erg dat ik probeer hem meer ruimte te geven zelfs met het meisje alleen vind ik dit heel erg moeilijk. Ik durf ook niet meer met mijn vriend te praten want dan ben ik bang dat het uitloopt op een ruzie of dat ik in tranen uitbarst. Ik heb mijn vriend nog nooit zien huilen en vroeg hem hoe het kwam dat die nooit huilt. hij zei dat die het gevoel heeft dat die emotieloos is, ik vroeg sinds waneer die dat gevoel heeft. Toen vertelde hij me dat die het heeft sinds de relatie met zijn ex is verbroken. In het begin ging die 100% voor me was die altijd enthousiast, over samenwonen trouwen en over kinderen krijgen. En dat ik de vrouw voor hem ben. Sinds een week of 2 hebben we ook een huis aangeboden gekregen. nu vertelde hij me laatst dat die niet wil trouwen omdat die dan bang is dat zijn leven over is. En hij wil opeens geen kinderen meer. Ook als ik over de toekomst wil praten dan zegt die dat die niet weet hoe de toekomst eruit ziet omdat het nog niet zover is. Hij wil het er dus eigelijk niet over hebben. Of als ik zeg hoe romantisch trouwen me lijkt zegt die dat die dat niet weet omdat die het nooit heeft meegemaakt. Hoe komt dit? Ik vind dat die maar raar doet en weet me er geen raad mee. Ik zei dat als hij geen kinderen wil ik dan misschien een andere vriend moest gaan zoeken. Hierop reageerde hij heel cool, dat die zich wel red, en dat die wil dat ik maar gelukkig ben ook al is het niet met hem. Nu krijg ik hier het gevoel bij dat die niks om me geeft en niet bij me wilt zijn. Maar ik wil kinderen met hem ook omdat die zo enthousiast was in het begin. Is dit gevoel van hem tijdelijk? omdat ik hem het gevoel geeft dat die geen vrijheid heeft?
Ik kan goed praten met mijn beste vriendin en moeder. Met mijn vader ben ik eigelijk nooit close geweest dus praat ik ook liever niet met hem over dit soort dingen.

Alvast bedankt.
Antwoord:

Hallo,

Er zijn een aantal opmerkelijk gedragingen van jouw vriend. Hij heeft aangegeven dat hij zich door beperkt voelt, alsof hij jij hem in een kooitje hebt opgesloten. Herken je daar zelf iets in? Jouw vriendin zou moeten aangeven hoe jij hem blokkeert of beperkt. Wat is jouw aandeel,en wat doet hij er zelf in. Dit komt op mij over als een verwijt naar jou, maar heeft hij dit gevoel wel eens eerder aangegeven? Jullie  zullen hier over in gesprek moeten, jij bent wel gemotiveerd maar jouw vriend lijkt met iets anders bezig te zijn. Wat heeft hij nodig om zich vrij genoeg te kunnen voelen bij jou in jullie relatie? Waar heeft hij precies moeite mee? Op welke manier ben jij te opdringerig en heeft hij daar nooit eerder iets over gezegd (misschien wel vaag aangegeven). Is hij bang om jou te kwetsen? Stel je misschien te veel vragen (komt vaak voor)? Zo ja, let daar eens heel goed op als je met hem in gesprek wilt/bent. Vragen kunnen als te opdringerig ervaren worden. Een vraag zou je moeten omvormen in een stelling of te zeggen ik heb het idee of het gevoel dat…

Het probleem tussen jullie zit voor een groot deel in de communicatie, de manier waarop jullie met elkaar omgaan en praten.

Helaas kan niet beoordelen wat er precies in jouw vriend om gaat en waarover zijn twijfel echt gaat.

Opvallend is wel dat je met jouw vader geen sterke band hebt. Misschien zijn er overeenkomsten in gedrag van je vader en jouw vriend. Belangrijk om te weten, want dan zit je in een oud patroon, waar je bewust van moet worden om groter inzicht te krijgen en anders met ‘mannen’ om te kunnen gaan.

Ik hoop dat je hier wat mee kunt. Reageer gerust.

Groet Jan

Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Reactie:Hoe red ik mijn relatie met mijn vriend.:

Heb ik een vorm van bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-09 20:08:24
Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
nieuwe relatie met jonge kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2013-02-13 16:26:09

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+