Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Uitgeverijen & Drukkerijen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Uitgeverijen & Drukkerijen en krijg online een antwoord van de specialist in Uitgeverijen & Drukkerijen

Zelf een vraag over Uitgeverijen & Drukkerijen? Klik hier.
Meer vragen over Uitgeverijen & Drukkerijen.
De huidige beheerder van de rubriek Uitgeverijen & Drukkerijen:
Naam: Iwan Gerbes
Bedrijf: Gr drukkerij
Reactiesnelheid: 12 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over Iwan Gerbes vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Uitgeverijen & DrukkerijenVragen over Uitgeverijen & Drukkerijen via RSS. Klik hier.
RSS over Uitgeverijen & Drukkerijen op jouw website?Vragen over Uitgeverijen & Drukkerijen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Uitgeverijen & DrukkerijenVragen over Uitgeverijen & Drukkerijen via E-mail. Klik hier.

Drukkerij overeenkomst niet nagekomen

[Gesteld op: 04-02-2011]

Toelichting:
Ik zie dat er nog enkele vragen zijn waar ik geen antwoord op heb gekregen of ik heb het niet goed begrepen:
Maakt de reden van niet plaatsing door de drukker nog uit? I.v.m. geschil tussen mijn klant en zijn leverancier (=onze adverteerder), waarvan ik pas na het drukken van de magazines hoorde.
Is het ook niet wettelijk vastgelegd dat als de drukker overeenkomst niet nakomt en/of niet alles heeft gedrukt wat conform overeenkomst is vastgelegd, dat de drukker dan verplicht is om te herdrukken?
Bedoelt u met niet nagekomen van gemaakte afspraken inzake het goedkeuren proefdruk o.a. wat zinnen van deze alinea hieronder?:
U geeft aan “indien ik de proeven goed heb gekeurd”. Maar dit is zoals ik al zei niet het geval. Tenzij het ontvangen van die 2 proeven al word gezien als een akkoord, maar volgens de overeenkomst niet. Ik zie dat ik 2 proeven ontvangen waar de adv. wel in stond, maar niet is geplaatst. Ik heb hier geen def. akkoord op gegeven, mede omdat ik maar geen antwoord van de drukker kreeg of ze de opleverdatum wel zouden nakomen en de drukker maar dingen op eigen houtje deed en ik maar geen reactie kreeg. En toen heeft de drukker gewoon maar gedrukt en mijn emails genegeerd. En er staat in de overeenkomst van de drukker en mij dat er niet eerder word gedrukt door de drukker voordat zowel mij als de opdrachtgever van FM akkoord hebben gegeven per email of fax. De proeven moeten volgens overeenkomst met onze klant door onze klant geaccodeerd worden met een paraaf op ieder drukvel en een handtekening van de opdrachtgever op het laatste drukvel, maar ze hebben enkel per email akkoord gegeven zonder paraaf en accodering. Moet ik dit dan officieel als niet akkoord beschouwen? Of is enkel per email voldoende? Tevens is het voor mij belangrijk te melden dat er ook maar maximaal 2 correctierondes mogen plaatsvinden volgens overeenkomst en dan kunnen er ook maar maximaal 2 proeven gestuurd worden. En in beiden waren duidelijk wel de advertentie van die ene adverteerder te zien.
De adverteerder, waarvan de advertentie niet is geplaatst, zou nog het restbedrag voor de advertentie moeten betalen, wat weer mijn inkomsten is. Maar omdat de advertentie niet is geplaatst kan ik natuurlijk geen factuur sturen naar deze adverteerder en ik mis nu hierdoor inkomsten. Mijn klant heeft aangeboden het restbedrag te betalen en dat ik de factuur naar hem kan sturen (hij had vorig jaar ook de aanbetaling voorgeschoten van deze adverteerder). Kan ik dit gewoon doen, lo
Antwoord:

Geachte,

Het zijn een hele hoop vragen die u heeft liggen. De bedoeling van deze site is antwoorden geven op algemene kwesties.

Zoals gezegd, is het makkelijkst met uw drukker te overleggen. Indien bepaalde overeengekomen voorwaarden niet nageleefd zijn, dan kunt u vragen om herdruk. Het is afhankelijk wat de algemene voorwaarden zijn van uw drukkerij en wat hier in vastgelegd is.

Indien zij een advertentie hebben verwijderd zonder dit met u te overleggen, zijn zij wel genoodzaakt om te herdrukken, dit omdat zij uw akkoord niet hebben. Maar als u al aangeeft dat het goedkeuren van de proefdrukken niet gegaan is zoals vaststaat in de voorwaarden/overeenkomst, dan is eigenlijk de overeenkomst al nietig verklaard.

Het makkelijkst kunt u zelf de voorwaarden/overeenkomst nakijken en de punten waar de drukkerij in gebreken is gebleven(niet correcte prijs, niet juiste levertijd, verkeerd drukwerk, geen akkoord op drukproeven etc.) hen op aanspreken.

Het makkelijkst werkt dit met hen af te stemmen, dan wel telefonisch met een vertegenwoordiger, dan wel daar op bezoek gaan.

Ik wil graag uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden, maar veel punten hangen af van de overeenkomst, waaruit u zelf het makkelijkst kunt halen welke punten wel en niet nageleefd zijn, en wat hun algemene voorwaarden zijn.

Het makkelijkst en snelst is hen te verzoeken om herdruk daar zij iets verwijderd hebben uit het design waar u geen goedkeuring voor heeft gegeven.

Hopende dat u er met hen uit weet te komen.

Beantwoord door:
Iwan Gerbes
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Uitgeverijen & Drukkerijen:
Drukkerijen
Grafische Ontwerpers
Reprocentra
Software
Uitgeverijen


Gerelateerde vragen aan Drukkerij overeenkomst niet nagekomen:

waar moet ik op letten bij een arbeidsovereenkomst
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2007-03-13 09:35:40
Na 1 september 2003 een huis kopen
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2007-08-12 21:41:08
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
hulpverlener haakt af
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-30 11:14:07

Gemiddelde score Uitgeverijen & Drukkerijen: 7.5 (2x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258137
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+