Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderopvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderopvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderopvoeding

Zelf een vraag over Kinderopvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Kinderopvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderopvoeding:
Naam: Anoek Binnerts-Brouwer
Bedrijf: Duwtje in de rug
Reactiesnelheid: 43 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Anoek Binnerts-Brouwer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderopvoeding op jouw website?Vragen over Kinderopvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via E-mail. Klik hier.

Kind van 3 uit vertrouwde omgeving halen?

[Gesteld op: 04-02-2011]

Toelichting:
Een vriend van mij heeft een dochtertje van bijna 3 en is ong. 1,5jr geleden gescheiden. Met zijn exvrouw is de afspraak gemaakt dat hij zijn dochter 1x in de 14 dagen het weekend heeft. (van vrijdagavond tot zondagavond) Voor zijn werk moet hij regelmatig 4 weken weg en heeft hij daarna een week vrij. Hij heeft aan zijn exvrouw gevraagd of hij zijn dochtertje dan de hele week mag hebben. Zijn exvrouw zegt dat ze dit niet wil hebben omdat ze een week te lang vind omdat je het kind dan uit haar vertrouwde omgeving haalt. Als mijn vriend samen is met zijn dochter dan hebben ze de grootste lol samen en blijkt uit haar gedrag dat ze zich super op haar gemak voelt en dat ze veel vertrouwen heeft in haar vader. Wij geloven niet zo in het verhaal over de vertrouwde omgeving, want ze is bij haar vader ook in een vertrouwde omgeving en dan is ze ook nog in haar ouderlijk huis. Kunnen jullie aangeven of een week daadwerkelijk te lang is of dat het 'kind uit de vertrouwde omgeving halen- verhaal' onzin is? Alvast heel erg bedankt!
Antwoord:
Voor kinderen is regelmaat en een vertrouwde omgeving inderdaad erg belangrijk, al zijn sommige dingen nu eenmaal niet altijd regelmatig te plannen. Wanneer je vriend niet gescheiden zou zijn en van huis uit 4 weken weg moest voor zijn werk, zou er voor zijn dochtertje ook een bepaalde manier van onregelmatigheid zijn.

Het is vooral belangrijk dat zijn dochtertje weet waar ze aan toe is. Op haar leeftijd is een lange periode weliswaar moeilijk te overzien, maar vooraf duidelijk aan haar vertellen dat papa voor een lange tijd weggaat én haar vertellen dat papa over bijvoorbeeld 3 nachtjes slapen weer terugkomt en dan een hele week met haar gaat spelen, zal die voorspelbaarheid zeker geven.

Ik kan me heel goed voorstellen dat moeder het moeilijk vindt om haar dochter een hele week te moeten missen. Daarom is het erg belangrijk om samen in gesprek te blijven en respect te tonen voor elkaars gevoel en argumenten. Een onzin-verhaal zal het dus niet zijn, 1 keer in de maand een omgangsregeling van een week wellicht heel haalbaar! Al blijft dat natuurlijk afhankelijk van hoe zijn dochtertje ermee omgaat. Het zou heel goed kunnen zijn dat zij er inderdaad onrustig van wordt, of op een andere manier moeite heeft met deze vorm. Misschien kunnen vader en moeder afspreken het een bepaalde periode aan te kijken? Het alternatief is - als ik het goed uitreken -  dat dochtertje 1 keer per maand een weekend naar vader gaat. Dat zou misschien zelfs nóg onwenniger kunnen zijn dan een hele week, omdat het meisje dan minder tijd heeft om om te schakelen.

Maar voor alle duidelijkheid: Ik heb hierboven mijn mening gegeven. Vanuit mijn werkervaring weliswaar, maar het blijft een mening van een vreemde over het dochtertje van een vriend van jou. Uiteindelijk zijn zij de ouders en beslissen zij waar ze zich alledrie prettig bij voelen. Wanneer dat in goed gesprek gaat met respect voor elkaars mening en gevoelens, hoop ik dat ze er goed uit zullen komen!

Groeten,
Anoek
Beantwoord door:
Anoek Binnerts-Brouwer
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderopvoeding:
OrthopedagogiekParanormale Kinderen


Gerelateerde vragen aan Kind van 3 uit vertrouwde omgeving halen?:

kleuradvies kozijn/deuren/dakgoten/garage buiten
      [Gesteld in Inrichting]
2008-05-21 19:27:55
Hoe ga ik het beste om met mijn partner ?
      [Gesteld in Syndroom van Asperger]
2008-11-08 15:04:38
Ex partner komt zijn spullen niet ophalen
      [Gesteld in Advocaten-Limburg]
2010-05-30 17:03:15
Weghalen bij moeder?
      [Gesteld in NLP]
2009-08-17 16:35:13
welke studie moet ik hebben voor kinderverzorging
      [Gesteld in Studiekeuze]
2008-07-09 23:41:16

Gemiddelde score Kinderopvoeding: 8.6 (82x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+