Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

1) Minimum uurloon,24-uurs contract 2)contracten

[Gesteld op: 03-02-2011]

Toelichting:
Leeftijd 46, in dienst bij Payrollbedriijf sinds 28-6-2007. Cao NBBU voor uitzendkrachten van toepassing. Mijn uurloon is 8.95. (in 2010)
1) In 2010 is min. uurloon 9.08 en in 2011 9.14 op basis van 36 uur. Krijg ik te weinig en verschilt het uurloon bij een 24 uurs of 36 uurs contract?
2) Wanneer is een contract geldig? Op de Payrollsite staan inmiddels 10 contracten, behalve misschien de 1e heb ik nooit ergens voor getekend. Payroll stelt dat ik nu in fase 3 zit en laatste contract afloopt per 1-3-2011. Sinds 10-9-2010 hebben ze geen werk meer voor me en wordt ik doorbetaald. Ik kan deze contracten niet inzien, zijn ze wel wettelijk geldig en zo niet, wanneer is er dan sprake van een overeenkomst van onbepaalde tijd? Fasesysteem: fase 1 1/2 jaar, fase 2 2 jaar, fase 3 1 jaar. De datum 1-3-1011 lijkt dus ook niet te kloppen. Voor de duidelijkheid, ze willen me natuurlijk zo snel mogelijk kwijt.
Antwoord:

1-Als de CAO van toepassing is - en daar ga ik op grond van uw info dan maar even vanuit - dan gelden ook de daarin overeengekomen minimum lonen. Die zijn dan ook op u van toepassing.

2-Contracten gelden als beide partijen daarmee hebben ingestemt. Dat kan ook mondeling zijn geweest. Dat is dan wel moeilijker aantoonbaar. Het is de verplichting van de werkgever om gegevens goed vast te leggen. Op grond van uw info ga ik er vanuit dat uw eerste contract geldt en vervolgens (stilzwijgend)is  verlengd. Ook ga ik op grond van uw info er van uit dat u een contract met uitzendingsbeding heeft. Dan betreft fase A, B, C de opzegtermijn die aangehouden moet worden bij uitzendwerk. Wat bij u van toepsissing zou zijn kan ik op  grond van dee informatie niet beoordelen. Voor het verlengen van arbeidscontracten voor bepaalde tijd gelden regels. In het kort:Werkgevers mogen meerdere arbeidscontracten voor bepaalde tijd aangaan. Pas als deze opeenvolgende overeenkomsten een periode van 36 overschrijden of als een vierde opeenvolgend contract volgt, ontstaat een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het bovenstaande geldt als er tussen de opeenvolgende contracten een periode zit van maximaal 3 maanden. Is de periode tussen de contracten groter dan begint de telling opnieuw. Detachering via een andere werkgever telt daarbij in beginsel niet mee.  

In uw geval adviseer ik een juridisch adviseur in te schakelen. Voor aanvullende vragen / hulp kun je mij vrijblijvend bellen van maandag t/m vrijdag van 09.15 tot 17.00 uur op nummer 0492-781972. Met vriendelijke groet, Machiel van Velden Advies, mr. Machiel van Velden www.vanvelden.net

Het bovengenoemde antwoord is gebaseerd op de door u verstrekte informatie. Aanvullende en/of afwijkende informatie kan daarop van invloed zijn.

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan 1) Minimum uurloon,24-uurs contract 2)contracten:

contract verlengen
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Flevoland]
2009-07-13 13:17:58
Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
Verlening van 2 maanden met minder uren aanbieden?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Overijssel]
2010-03-15 15:48:39
jaarcontract
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-05-01 13:24:53
Is een contract met meer uren een nieuw contract?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Drenthe]
2007-09-07 13:13:01

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant: 8.6 (9x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258137
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+