Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kunst » Antiek
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Antiek en krijg online een antwoord van de specialist in Antiek

Zelf een vraag over Antiek? Klik hier.
Meer vragen over Antiek.

Beheerder worden?

De rubriek Antiek heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Antiek Klik hier.

RSS over AntiekVragen over Antiek via RSS. Klik hier.
RSS over Antiek op jouw website?Vragen over Antiek op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AntiekVragen over Antiek via E-mail. Klik hier.

Ik heb een Daum vaas van glas.

[Gesteld op: 01-02-2011]

Toelichting:
Hij is gesigneerd met Daum France hij is loodzwaar ik denk een kilo of vijf. Heel dik glas met een gekleurde plak erop. Ik wil graag weten hoe ze zo'n vaas noemen en hoe oud hij is. evt waarde.
Antwoord:

goeden dag

zijn er foto's van dan kan je ze op stuuren naar herculus@ziggo.nl 

zodat ik ze kan beoordelen als het kan meerdere foto's laten zien

bv van voor en van achteren bovenkant van ver en van dicht bij  

en ook de maten  bij zetten

goeden dag
Daum glasfabriek werd opgericht door Jean Daum in 1875 onder de naam van „Verrerie Heilige Catherine“. Na de bedrijfsovername van zijn mede-stichters, noemde Daum glassworks „Verrerie DE Nancy“ in 1876 anders. Tot 1894, was Daum enige glassworks in Nancy. In dat jaar, richtte Emile Gallé zijn zaken op, en zijn energie, visie en stijl bleken een enorme invloed op Daum te zijn. De fabriek Daum begon ontwikkelend nieuwe technieken en draaide aan de productie van kunstglas. Vanaf 1900, werd Daum die als een belangrijke kracht in de wereld van glas wordt erkend. Zijn revolutionaire technieken, die het werken met gekleurd poeder, zuren en email omvatten, trokken globale aandacht aan; en vele bekende kunstenaars waren tewerkgesteld om ontwerpen te veroorzaken. Voor velen, was het hoogtepunt van Daum in de jaren tussen de twee Oorlogen van de Wereld, waarin zij vele overweldigende ontwerpen veroorzaakten en passionately de nieuwe stijl van Deco van de Kunst omhelsten. De fabriek werd opgedragen om glas voor de voering „Normandie“ te produceren, epitome van Franse Kunst Deco; en hun producten werden geometrischer en vereenvoudigd.  Daum Nancy
 (Beste Verwijzingen: 'Daum: Meesters van Frans Decoratief Glas' door Clotilde (Engelstalig) Bacri en `Daum Collection du Musee des beaux-kunsten DE Nancy' (Franse Taal) door Andre Rossinot) (de Beste Inzameling van het Museum: De muse des beaux-arts DE Nancy, Lotharingen, Frankrijk)
 de familie Daum verwierf ongelooflijk hun glaswerken als deel van een slechte schuld, in 1880s Daum ouder enkele jaren in glassworks in Lotharingen had geïnvesteerdo, toen de familie vond zij één van hun bezaten zij beslisten het over te nemen zelf. Hoewel Daum vaak van het zijn zuivere aanhangers van Emile Gallé is beschuldigd, produceerde de familie Daum enkele grootste kunstnouveau en glas van kunstdeco van recent - Th 19 en vroeg aan medio 20ste eeuw.
Daum veroorzaakte de grote werken van de glaskamee tijdens de periode van kunstnouveau; helaas zijn veel van deze uit de waaier van dagelijkse collectoren. Zij veroorzaakten ook sommige fijne zure besnoeiingsstukken, de geëmailleerdes stukken van het kameeglas, verglaasde stukken en, als kunstnouveau omgezet in kunstdeco, produceerden zij wat prachtig opgepoetst helder gekleurd glas dat als „Jades“ wordt bekend. Later tijdens de periode van kunstdeco volgden zij diep de manier voor de zwaardere zure stukken van het besnoeiingsglas.
Daum zette ook een aantal kortstondige werken van het „zuster“ glas zoals Cristallerie DE Nancy op en Verriers d'art Lorrain, werd de laatstgenoemden geleid door één van de oude werknemers Pierre van Rene Lalique's d'Avesn.
Na de oorlog liet vallen Daum „Nancy“ en „Kruis van Lotharingen“ van hun handtekening. De leiding die gebieden voor Daum verzamelt is natuurlijk de prachtige kamees en hun werken tot het eind van de Tweede Oorlog van de Wereld.
Binnen kunst blijft het glas die glas Daum verzamelen één van de stevigste en stabiele gebieden; de prijzen neigen gestadig te stijgen en het blijft absoluut op manier.
Wij specialiseren ons Daum geëmailleerdet kamees, vroege zuur gesneden achterstukken, verglaasd glas en jades. Om onze selectie van Glas te zien Daum gebruik het menu bij de verlaten bovenkant en die van u  in deze tijd tussen de 350 en de 550 euro
groet

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Antiek:
Antiek Taxatie
Art Deco
Art Nouveau
Aziatisch Antiek
Indonesisch Antiek
Klokken & Horloges
Meubelen
Restauratie


Gerelateerde vragen aan Ik heb een Daum vaas van glas.:

Isolatiewaarde glas-in-lood met voorzetraam
      [Gesteld in Inrichting]
2008-11-09 15:45:20
isolatieglas in schuifraam jaren 30 woning
      [Gesteld in Ramen & Deuren]
2009-04-08 14:04:18
Schadevergoeding voor het niet nakomen afspraak?
      [Gesteld in Privaatrecht]
2010-02-05 14:36:20
Ik heb een Daum vaas van glas.
      [Gesteld in Antiek]
2011-02-01 15:36:32
VVE kozijnen vervangen op kosten van de leden? (2)
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2011-12-02 09:29:39

Gemiddelde score Antiek: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+