Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Scheidingsadvocaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Scheidingsadvocaat en krijg online een antwoord van de specialist in Scheidingsadvocaat

Zelf een vraag over Scheidingsadvocaat? Klik hier.
Meer vragen over Scheidingsadvocaat.
De huidige beheerder van de rubriek Scheidingsadvocaat:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 83 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ScheidingsadvocaatVragen over Scheidingsadvocaat via RSS. Klik hier.
RSS over Scheidingsadvocaat op jouw website?Vragen over Scheidingsadvocaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ScheidingsadvocaatVragen over Scheidingsadvocaat via E-mail. Klik hier.

Aantoonbare partnerallimentatie fraude!

[Gesteld op: 26-01-2011]

Toelichting:
Hallo, ik betaal op dit moment een fors bedrag aan partnerallimentatie. Nu ben ik er achter gekomen dat mijn ex-partner zwart werkt. Als ik dit kan aantonen dmv een detectivebureau en ik stap hiermee naar een rechter, word dan de allimentatie verlaagt of krijg ik complete vrijstelling van het betalen van allimentatie omdat er fraude is gepleegd?
Antwoord:

Hallo,

Wanneer de alimentatiegerechtigde bewust de omstandigheden die hij kent en waardoor hij minder alimentatie behoort te ontvangen, niet doorgeeft aan de alimentatieplichtige komt dit neer op een vorm van fraude.

De alimentatieplichtige moet hierdoor meer alimentatie betalen dan wanneer de omstandigheden wel bekend zouden zijn, en aan de rechter een verzoek tot aanpassing van het alimentatiebedrag zou worden gedaan.
Uiteraard zal de alimentatiegerechtigde die uit is op fraude, vooral die omstandigheden geheim willen houden die niet door de overheid worden geregistreerd. Bij verdenking door de alimentatieplichtig, zal deze alimentatieplichtige namelijk heel sterk staan wanneer het een verandering op het gebied van gezinssamenstelling of inkomen betreft die wel geregistreerd is.

Samenwonen als waren zij gehuwd
Zoals gezegd kan hertrouwen, een geregistreerd partnerschap aangaan of gaan samenwonen met een nieuwe partner als waren zij gehuwd, leiden tot aanpassing van het alimentatiebedrag. De vorm van samenwonen als waren zij gehuwd verschilt van samenwonen met bijvoorbeeld een familielid of vriend. Criteria voor samenwonen als waren zij gehuwd zijn:
• Duurzaamheid van het samenleven.
• Gemeenschappelijke huishouding.
• Gezamenlijke slaapkamer en het bed delen.
• Vormen economische eenheid.
• Elkaar wederzijds verzorgen.
Op deze manier samenwonen hoeft ook niet geregistreerd te worden bij de Gemeentelijke BasisAdministratie of welke andere instantie dan ook. Men zal dan ook praktische bewijzen moeten verzamelen om aan te tonen dat de alimentatiegerechtigde aan de genoemde criteria voldoet. Hiertoe kan men zelfs een gespecialiseerd recherchebureau inschakelen. Wanneer er voldoende bewijs is verzameld om de fraude aan te tonen, kan men dit voorleggen aan de ex-partner met de mededeling dat men op de hoogte is van de nieuwe situatie. De alimentatiegerechtigde kan dan zelf ervoor zorgen dat de alimentatie wordt aangepast, anders kan de alimentatieplichtige dit verzoek alsnog zelf, met inschakeling van een advocaat bij de rechter doen.
Wanneer de ex-partners het hier dus niet over eens zijn, dan kan de rechter bepalen of er voldaan wordt aan de voorwaarden uit de wet om te spreken van samenwonen als waren zij gehuwd en om aan de hand hiervan het alimentatiebedrag te wijzigen of geheel stop te zetten. De rechter zal een rapport met de bevindingen over de situatie wanneer dit door een erkend bureau is opgemaakt, normaliter zien als wettig bewijsmateriaal.

Het gevolg van een veranderd inkomen
Wanneer een alimentatiegerechtigde meer inkomen verdient dat ook geregistreerd is, dan zal men dit wel geheim kunnen proberen te houden, maar wanneer de alimentatieplichtige erachter komt, dan is het spel over. In de gevallen dat een alimentatiegerechtigde zwart werkt of inkomsten uit onderhuur ontvangt, dan zijn deze meestal niet geregistreerd en zal de alimentatieplichtige degene zijn die dit moet kunnen bewijzen om een verzoek tot het betalen van een lager alimentatiebedrag te laten slagen.

Juridische consequenties van fraude
Omdat het hier fraude tussen twee particulieren betreft, zal de overheid normaliter niet aan een strafzaak tegen de fraudepleger beginnen. De alimentatieplichtige zou een zaak tegen de alimentatiegerechtigde die door het verzwijgen van informatie bewust meer alimentatie heeft ontvangen dan waar hij recht op heeft, kunnen beginnen. 

Groeten willem.versteegen@hotmail.com

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Scheidingsadvocaat:
Turkse Scheidingsadvocaat


Gerelateerde vragen aan Aantoonbare partnerallimentatie fraude!:

op non actief gesteld
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Groningen]
2007-08-15 11:48:40
Welke rechten na overlijden ex (hij was hertrouwd)
      [Gesteld in Familierecht]
2007-10-22 14:13:27
Met Fraude beschuldigd door ex-zakelijke partner.
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2009-11-19 15:57:00
Vals beschuldiging van fraude
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2011-02-12 01:01:31
onterrecht huursubsidie,
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2013-03-05 10:13:14

Gemiddelde score Scheidingsadvocaat: 8.9 (26x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+