Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

welke kleur op muren?

[Gesteld op: 26-01-2011]

Toelichting:
Advies woonkamer met kersenkleurlaminaat
Nieuw aangekocht huis heeft (licht) kersenkleurig laminaat,woonkamer is ruim 8 m lang en 3.75 breed.Doorzonwoning,Nw-Zo denk ik.Vloer blijft erin, lange muur, waar donkergrijze houtkachel inzit, wil ik licht(een wit) houden, of het schouwdeel donkerder maken.Overliggende wand in een grijstint of greige.Meubels die meegaan zijn geolied eiken(wandmeubel en lagere kast) Bank is gemeleerd lichtbruin/beige. (camel volgens fabrikant)
Is mijn verfkleur een goede keuze, of heeft U een beter idee?
Antwoord:

Wit is natuurlijk nooit een verkeerde keuze. Wit is neutraal, en past dus bij alle tinten, het weerkaatst het licht, waardoor een ruimte lichter wordt en groter kan lijken. En ook een grijstint past zeker bij de vloer en uw meubels. Grijs is meestal een neutrale tint, die bij veel tinten past. Een goed idee om de twee wanden een verschillende tint te geven. Let er wel op dat u de lange wanden van een langwerpige ruimte licht houdt. (dus kies een lichte grijstint, maar zorg dat ie wel wat donkerder is dan de andere witte of offwhite wand, zorg voor een verschil.) Donkere verfkleuren op de lange wanden versmallen zo’n ruimte voor het oog. Het is wel een goed idee om een muurvlak - in uw geval misschien het schouwdeel - van één lange muur een accent te geven. Dat kan een donkerdere nuance van de muurkleur die al gebruikt wordt zijn of een contrasterende kleur. Als het er maar uitspringt. Zo’n vlak breekt de muur en maak de wand voor het oog minder lang. Je kunt met het muurvlak ook heel goed een zit of eethoek afbakenen. Of u voor een witte en grijze muur kiest of een andere tint hangt vooral af van uw smaak. Bent u iemand die wel van een beetje kleur houdt, of valt u meer voor een  naturel interieur? De kleuren van uw meubels, de houtkachel en ik vermoed dat de kleur van de vloer ook onder de natureltinten valt maken een naturelkleurig interieur mogelijk. Wilt u het naturel houden, kies dan dus voor een wit of lichtgrijs of een lichte taupekleur (dat is een grijsbruine tint). Als u voor wit kiest, neem dan geen spierwit, maar een offwhite. Spierwit komt in ons klimaat met vaak grauwe luchten, al snel kil over. Kijkt u eens wat u van de volgende wittinten vindt:

  • Great white 2006 van Farrow & Ball. Een neutrale wit die niet geel is en ook niet koud. Heeft wel iets warm grijzigs.
  • De Vos 201-01 een beslist warme wit, niet geel maar bruinig. Vind ik een heel goed bruikbare wit.
  • 0302-G44Y van Histor (Gelukzalig) niet steriel en niet gelig maar wel witter dan de twee hierboven genoemde witten.
  • Clunch van Farrow & Ball met een wat groenige ondertoon.

Wilt u wel wat kleur op de wand? Wat denkt u van een lichte groengele tint? Als het kersenkleurig laminaat naar rood neigt, is dat een goede tegenhanger. Bijvoorbeeld Cooking Apple Green van Farrow & Ball. Houdt u meer van een blauwe tint? Ook dat is mogelijk. Een turkoois is een wat minder koele blauwtint, en een goede combinatie met eiken en ik vermoed ook met uw bank (zou de bank moeten zien om dat te weten) en lichte kersenkleurige vloer. (ik kan het niet met zekerheid zeggen, er zijn veel soorten kersenkleurig laminaat en de kleur varieert.) Het is heel belangrijk om de juiste kleur blauw of groen te kiezen. Een tint die past bij uw vloer en meubels. Niet te donker, niet te licht, de juiste kleurtoon. Het beste kunt u verschillende kleurstalen in huis halen, en ter plekke bekijken hoe de kleuren in uw kamer overkomen. Het licht in de winkel is altijd anders en alleen daar waar de kleur wordt aangebracht, kan ie goed beoordeeld worden. Vindt u een hele blauwe of groengele muur te veel? Schilder dan de lange wanden in een offwhite of lichte grijstint en pas een wat fellere nuance van een groengele of blauwe tint op een muurvlak toe. U kunt één van die kleuren natuurlijk ook laten terugkomen in de accessoires. Of beiden, een muurvlak én accessoires. Varieer met nuances van een kleur, nuances zijn lichtere of donkerdere, fellere of vergrijsdere tinten van een kleur. Pas het allemaal niet te streng toe, anders gaat het er te gestyled uitzien. Nog een paar tips, ter verduidelijking, tot slot:

  • De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties, vergrijsder of feller.  Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.
  • Voor actie en spanning kiest u complementaire kleuren, zoals lime groen met rood of citroengeel met paarsblauw.
  • Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte. Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker, fel en vergrijds) om een ruimte spannender te maken.
  • Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

Veel succes!

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl  

 

 

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor je advies! Jammer is dat ik nog geduld moet hebben met het uitvoeren van de plannen.Heb een stukje laminaat in bezit nu, en het heeft een rozige ondertoon.Ik neig zelf toch steeds meer naar een neutrale inrichting (met grijsnuances op de muren, maar dat lichte groen lijkt me ook mooi. Nu zit er ook nog een kamer- aanbouw aan het huis, en die is zichtbaar vanuit de rest van de woonkamer, misschien zou ik die in een andere kleur kunnen verven Bestemming daarvan is waarschijnlijk leeshoek.Hier valt veel licht binnen via schuifpui en zijramen.
Ik kan je de link geven van het huis,helpt wellicht?http://www.funda.nl/koop/vlaardingen/huis-47868450-stadhouderslaan-32/fotos/#foto-20
Groeten,
Monique
 
Antwoord Beheerder:
Dat je nog tijd hebt, geeft je ook de gelegenheid om aan de slag te gaan met kleurstalen en eventueel een moodboard te maken. Dat geeft veel inzicht in wat je mooi vindt, waar je het meest van houdt.
En natuurlijk kun je verschillende ruimtes met verschillende functies een andere tint geven. Mits de kleuren goed matchen. Je kunt ook spelen met nuances van kleuren. Je gebruikt dezelfde kleurtoon, maar dan een lichtere of donkerdere, fellere of vergrijsdere variant. Maar die groentint is ook heel zacht, en past vind ik prima in een neutrale inrichting. Je kunt die kleur ook alleen laten terugkomen in de vorm van accessoires Kan je weer gemakkelijk veranderen, als het niet (meer) bevalt. Mooie ruimte die aanbouw, met veel licht inderdaad. Ik zou de spierwitte muren in elk geval een warmere tint geven. Vind het contrast met de vloer nu te groot. En nog een laatste tip. Schilder de donkere kozijnen in een lichte tint/kleur van de muur. Ze springer er nu zo uit, en het oogt samen met de meubels wat onrustig. Wil je verder advies? Ik geef ook advies online. Bel of mail me voor meer informatie. Ik help graag!
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan welke kleur op muren?:

Kleuren in de hal
      [Gesteld in Interieur]
2007-09-26 00:05:07
Welke kleur op de muur/plafond?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-04-11 21:16:44
Ik heb een blauwe bank en oranje/bruine lampen .
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2009-06-05 10:19:28
welke kleur past er het best.
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-08-27 23:19:09
Welke kleur wit is geschikt voor op kantoor?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-09-03 11:59:51

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+