Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

loon bij ziekte

[Gesteld op: 25-01-2011]

Toelichting:
Ik ben klantmanager werk en inkomen bij een gemeente. Ik ben in juli 2009 begonnen in deze functie. Het is zo dat je allereerst een proefjaar krijgt, vervolgens kan dit verlengd worden met nog een jaar of je krijgt je vastcontract. Ik heb per juli 2010 mijn vastcontract gekregen.
Bij het begin is mij aangegeven dat ik het eerste jaar zal starten in de aanloopschaal, na dit jaar zal de schaal verhoogd worden. Ik ben dus gestart in schaal 7, de functie was gewardeerd op school 8. Vervolgens is er binnen de gemeente een nieuw functiewaarderingsysteem gekomen. Mijn functie is geherwardeerd. De functie behoort nu tot schaal 9. Ik kreeg derhalve per 1 januari 2010 schaal 8 betaald. In juli 2010 had ik beoordelingsgesprek. Mijn manager gaf aan dat er nog paar kleine dingen waren die ik moest leren en dat ik per januari mijn welverdiende schaal 9 waarschijnlijk zou krijgen.
Ik ben vervolgens ziek geworden, eind augustus 2010. Ik heb in overleg met mijn manager mij voor 50 % ziek gemeld en en kom regelmatig bij de arboarts. Ik ben ziekgemeld met psychische klachten.
In december 2010 heb ik opnieuw een beoordelingsgesprek gehad. Mijn manager gaf aan uiterst tevreden te zijn en ik deed mij werk goed. Ik zou dus schaal 9 krijgen. Hij heeft dit advies afgegeven aan het college van B&W.
Het college is het niet eens met het advies van mijn manager. Zij vinden nl. dat iemand die niet volledig werkt, ook niet naar behoren kan functioneren. Zij besluiten dus mij geen loonsverhoging te krijgen. Is dit eerlijk en rechtvaardig?
In de uren dat ik werkzaam ben (20 uur per week) verricht ik mijn werk goed en naar behoren, ze kunnen niet bewijzen dat mijn ziekte invloed heeft op de uren die ik werkzaam ben. Wel heeft de arboarts aangegeven dat de kans op herstel klein is. Echter zij heeft niet aangegeven dat ik niet 20 uur kan werken, zij denkt dat ik dit wel aan kan.
Nu moet ik ook nog eens 10 % van mijn salaris inleveren bij halfjaar ziek en 25 % bij 1 jaar ziek. Ik heb het gevoel dat ik ondergewardeerd word en gestraft voor mijn ziekte.
Wat zijn de stappen die ik kan ondernemen om tegen dit besluit in te gaan? En is het besluit wel correct van het college? Graag uw advies.
Antwoord:

U werkt bij een gemeente en volgens mij is dan ook ambtenarenrecht van toepassing. Daar heb ik geen verstand van. Hoe het met goedkeuring van het college werkt en de verhouding tot uw arbeidsovereenkomst weet ik niet. Ik ben echter wel met u eens dat het feit dat u ziek bent los staat van al dan niet naar tevredenheid presteren, ook als u maar 50% werkt - om welke reden dan ook - moet dat naar mijn mening worden beoordeeld.

Het bovengenoemde antwoord is gebaseerd op de door u verstrekte informatie. Aanvullende en/of afwijkende informatie kan daarop van invloed zijn. Voor aanvullende vragen / hulp kun je mij vrijblijvend bellen van maandag t/m vrijdag van 09.15 tot 17.00 uur op nummer 0492-781972. Met vriendelijke groet, Machiel van Velden Advies, mr. Machiel van Velden www.vanvelden.net  

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan loon bij ziekte:

Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
korting op salaris
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2008-04-19 12:28:06
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Diversen; 3x 8 mnd contract, 70% loon ziekte
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-06 16:33:00
Pas-regeling en levensloop. Welke tabel(len)?
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2015-02-26 12:44:19

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant: 8.6 (9x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+