Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Personeelsmanagement-Drenthe
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeelsmanagement-Drenthe en krijg online een antwoord van de specialist in Personeelsmanagement-Drenthe

Zelf een vraag over Personeelsmanagement-Drenthe? Klik hier.
Meer vragen over Personeelsmanagement-Drenthe.
De huidige beheerder van de rubriek Personeelsmanagement-Drenthe:
Naam: M.C. Voskamp
Bedrijf: Hr coach
Reactiesnelheid: 100 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over M.C. Voskamp vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeelsmanagement-DrentheVragen over Personeelsmanagement-Drenthe via RSS. Klik hier.
RSS over Personeelsmanagement-Drenthe op jouw website?Vragen over Personeelsmanagement-Drenthe op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeelsmanagement-DrentheVragen over Personeelsmanagement-Drenthe via E-mail. Klik hier.

loon bij ziekte

[Gesteld op: 25-01-2011]

Toelichting:
Ik ben klantmanager werk en inkomen bij een gemeente. Ik ben in juli 2009 begonnen in deze functie. Het is zo dat je allereerst een proefjaar krijgt, vervolgens kan dit verlengd worden met nog een jaar of je krijgt je vastcontract. Ik heb per juli 2010 mijn vastcontract gekregen.
Bij het begin is mij aangegeven dat ik het eerste jaar zal starten in de aanloopschaal, na dit jaar zal de schaal verhoogd worden. Ik ben dus gestart in schaal 7, de functie was gewardeerd op school 8. Vervolgens is er binnen de gemeente een nieuw functiewaarderingsysteem gekomen. Mijn functie is geherwardeerd. De functie behoort nu tot schaal 9. Ik kreeg derhalve per 1 januari 2010 schaal 8 betaald. In juli 2010 had ik beoordelingsgesprek. Mijn manager gaf aan dat er nog paar kleine dingen waren die ik moest leren en dat ik per januari mijn welverdiende schaal 9 waarschijnlijk zou krijgen.
Ik ben vervolgens ziek geworden, eind augustus 2010. Ik heb in overleg met mijn manager mij voor 50 % ziek gemeld en en kom regelmatig bij de arboarts. Ik ben ziekgemeld met psychische klachten.
In december 2010 heb ik opnieuw een beoordelingsgesprek gehad. Mijn manager gaf aan uiterst tevreden te zijn en ik deed mij werk goed. Ik zou dus schaal 9 krijgen. Hij heeft dit advies afgegeven aan het college van B&W.
Het college is het niet eens met het advies van mijn manager. Zij vinden nl. dat iemand die niet volledig werkt, ook niet naar behoren kan functioneren. Zij besluiten dus mij geen loonsverhoging te krijgen. Is dit eerlijk en rechtvaardig?
In de uren dat ik werkzaam ben (20 uur per week) verricht ik mijn werk goed en naar behoren, ze kunnen niet bewijzen dat mijn ziekte invloed heeft op de uren die ik werkzaam ben. Wel heeft de arboarts aangegeven dat de kans op herstel klein is. Echter zij heeft niet aangegeven dat ik niet 20 uur kan werken, zij denkt dat ik dit wel aan kan.
Nu moet ik ook nog eens 10 % van mijn salaris inleveren bij halfjaar ziek en 25 % bij 1 jaar ziek. Ik heb het gevoel dat ik ondergewardeerd word en gestraft voor mijn ziekte.
Wat zijn de stappen die ik kan ondernemen om tegen dit besluit in te gaan? En is het besluit wel correct van het college? Graag uw advies.
Antwoord:

Bij indiensttreding wordt onderhandeld tussen werkgever en werknemer over o.a. de hoogte van het salaris. Het is niet ongebruikelijk om in een 'aanloopschaal' te worden ingedeeld.

Nu er een nieuwe salarisstructuur is gekomen zijn er overgansbepalingen van kracht. Deze staan in de CAR-UWO, de CAO voor gemeente-ambtenaren. Daarin staat:
 • Medewerkers die aansluitend op een betrekking waarop de oude salarisstructuur van toepassing was een nieuwe betrekking gaan vervullen waaraan een beter salarisperspectief is verbonden, in de vorm van een hogere functieschaal en/of uitloopschaal, gaan bij aanvaarding van deze nieuwe betrekking over naar de nieuwe salarisstructuur.
 • In uw geval is er nog altijd sprake van één voorloopschaal. Aangezien uw functie is gewaardeerd in schaal 9, is indeling naar schaal 8 conform de uitleg van deze regeling.

  Nu u ziek ben, en daardoor niet in staat om uw functie volledig te kunnen uitoefenen. is het m.i. te billijken dat de werkgever dit standpunt inneemt. De basis hiervoor wordt ook in de CAR-UWO gevonden.

  Periodieke salarisverhogingen en doorbetaling van vergoedingen en toelagen
  De werkgever stelt vast of periodieke salarisverhogingen, die de medewerker zou krijgen als hij niet ziek was geweest, ook tijdens ziekte toegekend worden. Met andere woorden, het college heeft het recht om dit besluit te nemen.

  Mijn advies is om niet in bezwaar te gaan tegen het besluit van het college. Wel is inschaling in schaal 8 vanwege de nieuwe waardering van de functie rechtvaardig.

  Beantwoord door:
  M.C. Voskamp
  profielpagina


  Gerelateerde vragen aan loon bij ziekte:

  Thuiswerkers hoe belasting betalen?
        [Gesteld in Belastingen]
  2007-02-07 16:23:22
  korting op salaris
        [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
  2008-04-19 12:28:06
  wanneer loon na ontslag?
        [Gesteld in Advocaten-Friesland]
  2008-07-18 11:00:06
  Diversen; 3x 8 mnd contract, 70% loon ziekte
        [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
  2010-07-06 16:33:00
  Pas-regeling en levensloop. Welke tabel(len)?
        [Gesteld in Salarisadministratie]
  2015-02-26 12:44:19

  Gemiddelde score Personeelsmanagement-Drenthe: 9.1 (55x gestemd)

  Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

   
  10

   
  Versturen via e-mail aan vrienden?
   
  Uw Naam:
  Uw Email:
  Naam bekende:
  Email bekende:
  + meer vrienden invoeren
   
  Message:
  Check:
     Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

  Top 3 adviseurs

  • Ron Jedema
   9.3
  • Ad Appel
   9.0
  • Anita
   9.0
  • Totalen:

   Vragen:  258155
   Beheerders:  1029

   Gemiddelden:

   Reeds beantwoord:  99 %
   Reactiesnelheid:  172 uur
   Waardering:  7.9
  Uw banner hier?

  Concept & Realisatie Webshop+