Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zakelijke Dienstverlening en krijg online een antwoord van de specialist in Zakelijke Dienstverlening

Zelf een vraag over Zakelijke Dienstverlening? Klik hier.
Meer vragen over Zakelijke Dienstverlening.
De huidige beheerder van de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via RSS. Klik hier.
RSS over Zakelijke Dienstverlening op jouw website?Vragen over Zakelijke Dienstverlening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via E-mail. Klik hier.

opsplitsen gezamenlijke rekening.

[Gesteld op: 24-01-2011]

Toelichting:
Beste heer, mevrouw,
Mijn ex partner en ik zijn al drie jaar uit elkaar en hebben verder niks meer met elkaar te maken. Wij hebben nog wel een gezamenlijke rekening lopen met daarop nog een debetschuld.
Mijn ex partner zit in de schuldsanering en kan de maandelijkse aflossing niet betalen, laatstaan de debetrente/schuld iedere keer. Al geruime tijd betaal ik dit voor mijzelf en voor hem. Ik wil de rekening opsplitsen qua schuld bij de bank. Dan betaal ik mijn deel van de schuld af en hij zijn deel. (wat die dus niet kan betalen).
Probleem is de bank wil de rekening /schuld niet opsplitsen omdat hij niet kredietwaardig is en ik wel. Bij opsplitsing zijn ze bang dat deel van hem niet te krijgen, komt het op neer. Hoe kan ik deze rekening toch opsplitsen? Heb al gesprekken bij de bank gehad,bij de advocaat alles gehad en ben nu echt radeloos langzamerhand!! Zo kan ik nooit verder met mijn toekomst zonder dit af te kunnen sluiten.
Vriendelijke groet,P.R. uit A.
Antwoord:

De bank staat helaas in zijn recht; er hebben 2 personen getekend voor de aansprakelijkheid van de schuld, en ze zullen niet bereid zijn de schuld op te splitsen als duidelijk is dat ze daardoor geld mis zullen lopen. U blijft dus beiden hoofdelijk aansprakelijk, en dat betekent dat de bank er voor mag kiezen alles bij u op te eisen.
Er is maar 1 manier om een schuld op te laten splitsen, en dat is als ieder apart een lening afsluit, en dat ieder dat gebruikt om de gezamenlijke schuld af te lossen. Dat had u echter 3 jaar geleden moeten regelen, want het is nu te laat daarvoor. Omdat uw ex nu in de schuldsanering zit zal hij geen nieuwe lening kunnen krijgen, en is hij niet in staat om zijn deel af te lossen.

Het gevolg is dat u zal moeten blijven betalen voor de gehele bankschuld. U krijgt dan wel een vordering op uw ex, die u normaal gesproken later kan innen als hij weer geld heeft. Helaas betekent de schuldsaneringsregeling dat alle openstaande schulden worden gesaneerd, inclusief de vordering die u hierdoor heeft. Ik begrijp dan ook uw wanhoop, want ik zie hier geen oplossing voor, het kost u gewoon geld.
Als u hierdoor in de betalingsproblemen komt, kan u wel met de bank in gesprek gaan om te proberen een deal te maken. Wellicht zijn ze bereid om een soepler afbetalingsregeling te treffen, maar ook kan het zijn dat men bereid is om de schuld ineens af te laten kopen voor een lager bedrag.

 
Reactie vraagsteller:
Allereerst wil ik u hartelijk bedanken voor de snelle reactie!
Ik kan zeker wat met uw antwoord om bv met de bank in gesprek te gaan voor misschien een betalingsregeling. In ieder geval het proberen waard lijkt me.
Ik wil u graag nog ÚÚn vraag stellen als dat mag. Ik weet dat mijn ex partner binnenkort uit de schulsanering zal komen na ruim twee jaar. Onze gezamenlijke schuld is hier niet in meegenomen.
Zijn er naast bv een betalingsregeling met de bank, nieuwe lening afsluiten op eigen naam (indien al allemaal mogelijk,.)nog andere mogelijkheden om van deze gezamenlijke rekening met schuld af te komen? Ik heb weleens vernomen via het voormalige kantongerecht?
Ik hoor het graag van u, wie weet zijn er dan na de schuldsanering van mijn ex partner toch nog opties?
Alvast vriendelijk bedankt!
 
Antwoord Beheerder:
Ik moet u helaas teleurstellen. Ik had aangegeven dat u in het verleden de lening had kunnen splitsen door ieder een aparte lening af te sluiten, maar ik verwacht niet dat dat voor uw ex nu nog mogelijk is, ook niet na de schuldsanering, vanwege zijn financiele problemen.
Er zijn mij verder ook geen andere mogelijkheden bekend om van de gezamenlijke schuld af te komen. Het vervelende is dat uw ex na de schuldsanering wel van bepaalde schulden af is, maar steeds belast is met de geschiedenis van wanbetaler en schuldsanering (BKR-codering). Daardoor zal het voor hem zeer moeilijk worden om een lening te verkrijgen.
Ik hoop dus voor hem dat hij een goede baan heeft met een hoog inkomen, zodat hij snel kan aflossen.
Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Administratieve Diensten
Bedrijfsautomatisering
Bedrijfsfusie
Bedrijfsoverdracht
Bedrijfsovername
Bedrijfstransacties
Bedrijfsverhuizing
Bedrijfsvoering
Conflictbemiddeling
Cursussen & Opleidingen
Debiteurenbeheer
Entertainment
Evenementenorganisatie
Financieel
Flora & Fauna
Fusies & Overnames
Gezondheidszorg
Juridisch
Juridische Splitsingen
Kinderopvang
Marketing
Mediation
Ondernemingsrecht
Onroerend Goed
Ontwerp
Secretarieel
Trainingsacteurs
Vennootschapsstructuren
Vertalen


Gerelateerde vragen aan opsplitsen gezamenlijke rekening.:

herinvesteringen
      [Gesteld in Accountancy]
2010-01-22 15:56:57
herinvesteringsreserve HIR
      [Gesteld in Accountancy]
2010-01-31 00:24:46
eenmanszaak zakelijk rekening en prive rekening a?
      [Gesteld in Accountancy]
2011-09-05 21:48:34
maakt geen gebruik van beheer rekening
      [Gesteld in Bewindvoering]
2012-04-29 21:03:38
Activeren FOR
      [Gesteld in Administratie]
2014-01-26 20:37:22

Gemiddelde score Zakelijke Dienstverlening: 9.0 (900x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+