Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Verslaving » Alcoholverslaving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Alcoholverslaving en krijg online een antwoord van de specialist in Alcoholverslaving

Zelf een vraag over Alcoholverslaving? Klik hier.
Meer vragen over Alcoholverslaving.

Beheerder worden?

De rubriek Alcoholverslaving heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Alcoholverslaving Klik hier.

RSS over AlcoholverslavingVragen over Alcoholverslaving via RSS. Klik hier.
RSS over Alcoholverslaving op jouw website?Vragen over Alcoholverslaving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AlcoholverslavingVragen over Alcoholverslaving via E-mail. Klik hier.

is mijn man alcohol verslaafd?

[Gesteld op: 19-01-2011]

Toelichting:
hallo mijn man is een paar jaar geleden alcohol verslaafd geweest.dronk van saochtends tot savonds bier.hij is er nu ongev 2 jaar mee gestopt.maar nu begint het weer.dan is het weer weekend.of heefd hij hard gewerkt.of is het zomer.of er is een feestje.weekends drinkt hij wel 6 of 8 op een dag.dat is toch veel?ik ben bang dat hij terug valt.maar hij onkent het steeds.maar ik zie dat hij elke keer weer wat verzint.en dat hij zelfs vervoer probeert te regelen als we na verjaardag gaan.ik heb een zoontje van 4 en ben hoogzwanger.en wil niet dat hij weer terug valt.want dan is het voor mij kan gebeurt.wer hadden net paar dagen geleden afgesproken dat hij doordeweeks niks drinkt.en in ht weekend het bij 2 houd.nu vroeg hij gisteren of hij er 1 mocht.en dat hij in het weekend afgesproken heefd om met een kameraad te gaan drinken.ik zei je mag er 2.hij zei laat dan maar daar heb ik niks aan.kunt u me raad geven en tips? groetjes mirjam
Antwoord:

Beste,

Ik begrijp de bekommernis en je bezorgdheid om je man die volgens jouw verhaal, geconfronteerd wordt met een drankprobleem. Voor het feit dat je, blijkbaar een ten einde raad, bij ons aanklopt heb ik eveneens veel begrip.

Ik ben zelf een lid van AA en al 28 jaar nuchter. Ik zou je willen vragen het volgende toch te willen lezen want er staan toch een paar suggesties in die misschien zouden kunnen helpen. Helpen kunnen wij en de beste artsen in de wereld toch niet zolang hij niet wil stoppen en zijn probleem dat hij wel inziet, niet toegeeft.

Mij persoonlijke ervaringen en daarin zit mogelijk een suggestie of een inspiratie hoe je man misschien wel tot inzicht kan brengen dat er een probleem is waaraan hij iets zou kunnen doen met de hulp van AA.

“Bij mij is dat inzicht niet vanzelf en op één-twee-drie gekomen.Het is een proces van maanden, misschien wel langer geweest, eer ik  tot inzicht kwam dat ik best zou stoppen met drinken en dat ik het  initiatief heb genomen om naar AA te gaan.Ik vertel dit niet ‘voor’ of ‘namens’ AA, maar mijn antwoord is  gebaseerd op mijn eigen persoonlijke ervaringen en het is mijn  persoonlijke verantwoordelijkheid dat ik die wil doorgeven.

Wat wij proberen te doen naar andere mensen of naar hun familie, is  onze boodschap proberen verder te geven gebaseerd op onze eigen  belevenissen.

Ik dronk vroeger veel alcohol, veel te veel zoals ik achteraf heb  ondervonden.En het aantal en het soort drank speelt geen rol.Als je niet aan de drang kunt weerstaan " nu moet ik er ééntje drinken" heb je prijs. 

Ik gaf dit echter niet toe.Opmerkingen, verwijten, ruzie … met mijn familie waren het gevolg,  maar brachten niet direct een oplossing of een inzicht  Nochtans zijn het uiteindelijk mijn vrouw en mijn kinderen geweest  die mij het inzicht hebben gegeven dat er iets moest gebeuren op vlak van mijn drinken.Toen ik de indruk kreeg dat zij mij begonnen te negeren, toen ik dacht dat zij mij links lieten liggen, toen ik veronderstelde dat  het hen niet meer

kon schelen dat ik er nog of niet meer  was en toen ik begon te beseffen dat ik wel eens alleen zou kunnen  geraken, … toen is mijn € gevallen.

Mijn gezin wilde ik immers niet verliezen!Ik ving die signalen op en ik besloot, na lang nadenken en aarzelen, er iets aan te doen.Ik heb op eigen houtje verschillende pogingen ondernomen, eerst om te minderen met drinken en daarna om te stoppen met drinken.Dat zijn echter even veel mislukkingen geworden.Uiteindelijk en ook een beetje ten einde raad, heb ik dan zelf contact genomen met iemand van AA in mijn buurt.Men is dan met mij komen praten en enkele dagen daarna ben ik naar mijn eerste AA- bijeenkomst gegaan.

Sindsdien heb ik geen druppel alcoholhoudende drank meer gedronken.”

 Daarom stel ik voor om met de ganse familie nog maar eens met je man te praten al is voor de 100ste keer.

Zeg hem, zonder schreeuwen of ruzie te maken dat jullie het moe zijn en zijn drankgedrag niet langer maar aanvaarden en alles wat op je lever ligt. Doe er geen doekjes om. Niemand kan echter van een ander zeggen dat hij/zij alcoholist is , zelf de Arts niet, enkel de persoon met het drankprobleem kan zeggen " ja ik heb een drankprobleem en ja ik ben alcoholist".

Stel hem voor de keuze “ ofwel de familie of de alcohol? “Stel hem ook voor om eens met mensen van AA te praten en zeg hem dat wij graag ( gratis) bij hem komen praten en het is HIJ die beslist of hij met ons meegaat of niet en niet de mensen van AA-    ­Maakt echter nooit geen afspraak met AA zonder dat je man het weet want hij zou zich verraden kunnen voelen.-    AA leden verplaatsen zich voor niets.

-    Hij zou ons een slechte naam kunnen bezorgen door te vertellen dat we zo maar van huis naar huis trekken om leden te ronselen.

Het zal jullie niet gemakkelijk zijn om je man te overhalen maar niet geschoten is geen haas. Dit zal hard klinken maar ik zeg jullie uit ervaring dat er met een alcoholist niet te leven valt.

Maar jij heb recht op een gelukkig leven samen met je man en als hij dat niet inziet dan zul je een beslissing moeten nemen. “ Ik laat mijn geluk en dat van mijn kinderen niet verpesten door mijn verslaafde man  “ De waarheid kwetst, sorry.

 AA is een gemeenschap van vrouwen en mannen, die elkaar helpen en steunen om te stoppen met drinken en om nuchter te blijven.Dit gebeurt o.a. door het regelmatig bijwonen van de bijeenkomsten van onze lokale AA-groepen, door uitwisseling van ervaringen en door beleving van het programma van AA.Iedereen, die van zichzelf weet dat zij of hij een drankprobleem heeft, die daaraan iets zou willen doen, die dat niet alleen kan en die daarvoor de hulp van AA zou willen aanvaarden, kan bij ons terecht op vrijwillige basis.AA is dus in feite een zelfhulpgroep.Er is maar één voorwaarde om toe te treden tot AA en dat is de wil hebben om op te houden met drinken. Maar ook jij zelf kan geholpen worden. Voor familieleden van "mensen met een drankprobleem” zijn er wereldwijd de Al-Anon-Alateen-Familiegroepen.Ze zijn ook telefonisch te bereiken 24h op 24h permanent bereikbaar. Deze mensen kunnen jou tips geven hoe je moet opstellen tegenover je man (de alcoholist) en hoe je op dat drinken moet reageren.  In de hoop je en weinig geholpen te hebben,Vriendelijke groeten Jos
http://users.skynet.be/stapenstop

 

 

 

 

 

 
Reactie vraagsteller:
oke bedankt voor de reactie.ik ben inmiddels ook bijna zover dat hij wel mag gaan.het is ook een hele tijd goed gegaan wel een halfjaar.dat hij zelf inzag dat hij fout zat en bij mij wou blijven.hij heefd toen ook geen druppel meer gehad.maar hij zegd nu dat hij niet stopt omdat hij af en toe een biertje lekker vind.en dat het anders maar over is.hij kwam net thuis van zijn werk en begon er gelijk weer over.dat hij wel kon drinken omdat ik nu toch thuis beval.de dokter had gezegd dat hij er 1 mag.maar ik denk als ik dit gehele verhaal aan de dokter vertel dat de dokter ook zegd helemaal niks meer.maarja sowieso zit alcohol verslaving in zijn familie.zijn echte vader was ook verslaafd maar is er echt helemaal af en drinkt ook nooit weer want dan weet hij dat het mis gaat.zijn stiefvader is ook verslaafd geweest.maar die drinkt af en toe met verjaardag.maar die houden zich er teminste aan.en kiezen voor hun gezin.mijn man blijkbaar niet.ook komt er nog eens bij dat mijn man aggresief word als het daarom gaat.waardoor we dus weer ruzie krijgen.en dat kan ik nu ook even niet hebben.ik merk ook aanmezelf dat ik wat terug getrokken ben.hij is nu fitnissen en ik zei al dat ik op bed lig als hij terug komt.moet even goed nadenken wat ik nu wil.want dit niet meer.maar bedankt voor de reactie
 
Antwoord Beheerder:

Je kunt me ook bereiken via mijn website -info dan kan je gewoon zeggen dat op zoek was naar getuigenissen van alcoholisten hoe sie gestopt zijn.

Ik weet nu wat ik zou doen, agressief!!!!!

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan is mijn man alcohol verslaafd?:

Wanneer spreek je van alocholverslaving?
      [Gesteld in Alcoholverslaving]
2007-02-21 11:15:24
Hoe kom je veel aan ?.
      [Gesteld in DiŰtetiek]
2009-09-02 15:24:53
hoeveel alcohol voor zelfdoding
      [Gesteld in Zelfdoding]
2009-12-25 17:44:28
Zelfmoord door jezelf dood te drinken (alcohol) ?
      [Gesteld in Zelfdoding]
2009-12-29 18:58:49
ontslag en alcohol
      [Gesteld in Ontslagrecht-Utrecht]
2010-01-28 13:47:00

Gemiddelde score Alcoholverslaving: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+