Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Utrecht

Zelf een vraag over Interieur-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Utrecht Klik hier.

RSS over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Utrecht op jouw website?Vragen over Interieur-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Graag een kleuradvies voor onze woonkamer.

[Gesteld op: 27-11-2007]

Toelichting:
Onlangs hebben wij de wanden van de woonkamer van ons nieuwe huis crème/licht terra gesausd. Deze ruimte heeft daarbij een natuurstenen vloer in verschillende tinten: grijs/geel/terra. Verder willen wij graag kersen meubels kopen met zwart leren banken. Eén wand moet nog een kleurtje krijgen met daarvoor een kacheltje met crême-kleurige ombouw. Is een blauwtint misschien iets voor die wand of adviseert u een andere kleur? Ook de raamkozijnen moeten nog geverfd worden (zijn nu licht groen). Adviseert u die licht te maken of juist niet (welke kleur?). En in welke kleur adviseert u de gordijnen aan te schaffen? Wij vinden dit nl. erg moeilijk!
Antwoord:
Welke kleur u moet kiezen, hangt af van de kleuren die al in de ruimte gebruikt zijn en uw voorkeur. Ga na waar u van houdt. Welke kleuren zijn voor ú mooie kleuren in een woonkamer? Bent u iemand die van veel kleur houdt, zich daar prettig bij voelt of kiest u meer voor een naturelsfeer? (witte, bruine, grijze tinten)

Om daar achter te komen kunt u als hulpmiddel een sfeercollage of moodboard maken. Knip of scheur plaatjes van kleuren en meubels die u aanspreken uit tijdschriften. Kijk en vergelijk. Kies alleen wat u echt mooi vindt. Kijk ook naar stoffen of andere objecten waar de kleur u van aanspreekt. Voeg ook een staaltje van de muurkleur en een vloertegel toe. Leg of plak alles op een wit prikbord of groot vel papier. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die u voor de ruimte zoekt. Zo krijgt u een goed beeld welke kleuren u in uw woonkamer wilt toepassen.
Ook speelt de aan- of afwezigheid van de zon in uw kamer een rol bij de kleurkeus. Kamers met alleen noorderlicht, hebben meer warme kleuren nodig, dan kamers op het zuiden.

U heeft als ik het goed begrijp zachte heel lichtoranje wanden en een gemêleerde vloer. (het beschrijven van kleuren is vaak lastig en dit is één van de moeilijkheden bij het geven van kleuradvies zonder een ruimte of kleur gezien te hebben.) Wat ik niet kan opmaken uit uw beschrijving is of de vloer donker of licht is. Bij een lichtere vloer, mag de wand waar u nog een kleur voor zoekt, best een accent krijgen. Een blauwe tint contrasteert met oranje en staat ook goed bij de kleuren die in de vloertegels zijn verwerkt. (maar om dit helemaal goed in te schatten zou ik de vloer echt moeten zien). Nog mooier contrasteert oranje overigens met blauw-groen. Dus als u van deze kleur houdt, is dat een goede optie. Ook als de vloer wat donkerder is, kan de muur misschien wel een donkerdere tint gebruiken. Het hangt er ook vanaf hoe groot het muuroppervlak is. Ik kan dat op basis van uw beschrijving niet goed beoordelen.
Bent u meer een naturel mens, dan kunt u voor de genoemde muur ook heel goed een grijstint nemen. Een mooie neutrale kleur, die er in prachtige nuances is. Kies voor een wat donkere tint, om de licht gekleurde ombouw mooi te laten uitkomen. Wilt u het rustiger, en geen aandacht op de ombouw vestigen, dan kunt u de schouw en muur in dezelfde kleur verven.

Ik raad u aan om voordat u verdere kleurkeuzes maakt, eerst een sfeercollage te maken, en daarin ook de kleuren van de nog aan te schaffen meubelen te betrekken. Als u een harmonieuze inrichting wilt met de goede kleurencombinaties, moet u alles wat in de ruimte komt te staan in het kleurenplan betrekken. Ook de zwarte bank en het kersenhout. Zo’n collage leidt uiteindelijk tot een kleurenschema van vier, vijf of zes kleuren. Die kleuren past u, liefst in verschillende lichte en donkere nuances, toe in de ruimte. Over het kersenhout nog dit. Het is er in verschillende uitvoeringen, maar heeft altijd een roodachtige kleur. Als u veel meubels in kersenhout aanschaft, zal een (zacht)groene kleur het geheel in evenwicht houden. Groen en rood zijn contrasterende kleuren en vullen elkaar aan.

Voor de kozijnen adviseer ik meestal een lichte kleur. Een offwhite/crème wit bijvoorbeeld, die goed staat bij de andere kleuren in de ruimte. Maar soms kan een donkere kleur beter zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval als u de kozijnen wilt laten wegvallen in een donkere muur. De raampartij lijkt dan groter.
Kozijnen geef ik zelf bijvoorkeur een neutrale tint. Dan is het mogelijk de kleuren van wanden en accessoires aan te passen, zonder meteen alle raamkozijnen te moeten overschilderen.

Over de gordijnen kan ik nog het volgende zeggen. Bedenk bij het kiezen tussen een lichte of donkere kleur gordijnen, welk effect u wilt bereiken. Donkere gordijnen tegen een lichte achtergrond (muur) springen eruit. (en andersom lichte gordijnen tegen een donkere muur). Verder is de vorm van de ruimte bepalend. Wilt u dat de wand waar de gordijnen hangen ’s avonds op u afkomt en de ruimte kleiner maakt, kies dan voor een warme donkere kleur. (de kamer wordt intiemer) Wilt u juist dat de “gordijnmuur” verder weg lijkt, dan is een lichte koele kleur de juiste keus. Verder passen de gordijnen natuurlijk in het kleurenschema van de woonkamer.

Veel succes ermee, en als u na dit antwoord meer hulp nodig hebt, adviseer ik u graag verder.

Vriendelijke groet,

Merel Havenaar
Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 - 5269002
e info@havenaarinterieurs.nl
www.havenaarinterieurs.nlBeantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Graag een kleuradvies voor onze woonkamer.:

Een kleurrijke woonkamer?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-01-06 21:24:53
indeling huis, woonkamer boven naar beneden
      [Gesteld in Inrichting]
2010-03-03 22:03:10
Welke kleuren het beste op de keuk/woonkamer muren
      [Gesteld in Interieur-Zeeland]
2008-12-01 12:50:07
Witte meubelen en donker bruine bank
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2009-05-08 19:37:48
indeling huis, nu woonkamer op de 1e verdieping
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-03-03 15:21:16

Gemiddelde score Interieur-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+