Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

lange smalle woonkamer met een lange hoekbank?

[Gesteld op: 15-01-2011]

Toelichting:
beste adviseur, ik heb een vraag met betrekking tot de bank in mijn woonkamer. de woonkamer is lang en smal: 5,5 bij 2.10. waarbij de ene kant 5,5 is en de andere kant heeft een opening naar de keuken van 2 meter. aan de korte kant heb ik over de gehele breedte een laag wit dressoir staan. aan de langere kant staat de hoek bank. korte hoek van 1 element van 80cm verder heeft de bank een lengte van totaal 3.20 meter. het dressoir is langer dan de banklengte. daarom denk ik dat het mooier is om nog een element eraan vast te zetten. hiermee wordt de bank 4 meter. of is dat juist niet handig gezien de ruimte? ik twijfel erg... er staan verder geen fauteuils in de woonkamer en het interieur is modern. heb ooit gelezen is dat je juist de ruimte moet benadrukken dus in mijn geval inderdaad een lange bank. verder zit in de lengte een volgende ruimte en suite. daarnaast heeft de lange zijde 2 ramen waar de bank tegenaan staat en is de korte kant voorzien van 2 openslaande deuren naar de tuin. de hoek staat daarom ook aan de andere kant bij de opening naar de keuken zodat de ruimte naar buiten een open ruimte blijft. ik heb een kleed maar die is strax te kort als er een element bij komt... deze zal ik dan ook moeten verlengen over de hele lengte van de bank? ik kijk uit naar je advies. ik hoop dat ik het goed heb beschreven. nog 1 toevoeging de korte muur met witte kast heeft een taupe kleur en de bank is laag met elementen van 80 cm. lage rug- en armleuning. de kleur is taupe/donkergrijs geweven. hartelijke groet, bregje
Antwoord:

Beste Bregje,

Dat is een hele smalle ruimte 2 meter 10. Wat je hebt gelezen, daar ben ik het mee eens. Benadruk het opvallende van een ruimte en pas de inrichting daarop aan. In jouw geval kan het bijzondere de lange smalle vorm zijn (maar het zou ook een bijzondere schouw kunnen zijn of een opvallend oud stuk muur bijvoorbeeld) In zo’n lange smalle kamer past een grote lange bank beter dan een kleine bank. Het gaat om de juiste verhouding, de juiste maat. En dat geldt voor elke ruimte, de bank (en andere meubels) moeten de juiste maat hebben, niet te groot en ook niet te klein. Nu heb je met 3.20 meter al een vrij lange bank, vind ik. Het is zonder plattegrond met indelingsschets lastig te beoordelen of die bank nog wat langer kan worden. Met een bank van 4 meter heb je in totaal  nog maar 1,5 meter over. Aan beide kanten 75 cm als de je bank niet vlak bij de openslaande deuren of bij de keuken opening wilt zetten. Is dat voldoende? Ik neem tenminste aan dat er naast de openslaande deuren nauwelijks muurruimte is. (of de deuren moeten heel smal zijn, maar dan nog zal er te weinig muurruimte zijn om de bank tegenaan te zetten) Of je zou de bank tegen de muur moeten zetten waar de opening naar de keuken zit. Daar is wellicht meer muurruimte. Maar dan staat de bank niet meer symmetrisch (wat misschien minder mooi is) en (te) ver van de openslaande deuren? Staan bank en dressoir tegenover elkaar, heb ik dat goed begrepen? (Je geeft een uitgebreide beschrijving, maar het blijft lastig om zoiets met taal te communiceren.)  Dan is het inderdaad mooi als de bank en het dressoir even lang zijn en dat pleit weer voor een langere bank. En een vloerkleed zal ook mee moeten doen met die lengte. Een tekort vloerkleed is niet mooi. Ik begrijp je twijfel, maar kan ik je zo via gratis adviseurs geen uitsluitsel geven. Om vooraf toch zekerheid te krijgen (je wilt geen verkeerde aankopen doen) kun je volgens mij drie dingen doen:

1)       Leg kranten op de grond die zo groot zijn als het element van de bank dat er eventueel bijkomt. Of nog beter zet er iets neer dat ongeveer net zo hoog (en even breed en diep) is als de bank. Kijk hoe dat staat, hoe het bevalt. Loop je ertegenaan? Voelt het te krap? Zoiets kan je een goed idee geven.

2)       Maak een plattegrond op schaal van de ruimte. Zet daar ook deuren en ramen in en de meubels. Kijk hoe dat staat. Is er voldoende loopruimte? Zijn doorgangen niet half versperd? Hoe ‘voelt’ het?

3)       Vraag hulp van een interieurstylist. Aan de hand van een plattegrond met indelingsschets kan ik je uitsluitsel geven over de lengte van de bank.

Veel succes. En als je blijft twijfelen, schakel dan professionele hulp in. Ik help je graag en heel veel tijd zal dit advies niet kosten!

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl  

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan lange smalle woonkamer met een lange hoekbank?:

Graag interieur advies
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2007-11-25 16:19:04
Hoekbank in smalle kamer?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2008-04-23 18:39:48
een warme kleur wit die llichter is dan 3819
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-01-18 15:44:49
woonkamer nu witte muren graag 1 muur een kleur
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-01-15 14:45:24
Welke muren in kleur en welke wit?
      [Gesteld in Interieur]
2011-03-29 18:41:06

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258137
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+