Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Zuid Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Mag een proces verbaal aangepast/veranderd worden?

[Gesteld op: 15-01-2011]

Toelichting:
Mijn minderjarige zoon moest als verdachte op het politieburo komen voor een enkelvoudige mishandeling. Hij heeft alle betrokkenheid ontkend. Nu zijn er ook 2 getuigen gehoord en die hebben toegeven dat ze gezien hebben dat mijn zoon een ander een tik gegeven heeft. Ik werd gebeld door de polite met dit verhaal en er werd mij verteld dat het proces verbaal nu doorgestuurd gaat worden. Mijn vraag is; kan mijn zoon het proces verbaal nog laten aanpassen/veranderen? En is het "slim" om dit nog te veranderen? Nu heeft hij immers gelogen door te zeggen dat hij er niets mee te maken heeft. Ik hoop dat ik hierover advies kan krijgen.

Met vriendelijke groet;
Antwoord:

Beste,

Vervelende kwestie. Het PV wijzigen is niet slim en ik weet niet of de politie daaraan zal meewerken. Uw zoon is niet verplicht informatie aan de politie te verstrekken waarmee hij de uitkomst van zijn zaak beschadigd.HIj is niet verplicht 'tegen zichzelf te getuigen'. Dus enkel zijn geloofwaardigheid is nu geschaad. De politie weet nog niet wat zijn aandeel in het geheel is geweest, alleen wat de anderen hebben verklaard erover.

Uw zoon kan overwegen om een aanvullende verklaring afleggen; bijvoorbeeld een reden opgevend waarom hij nu iets anders verklaard dan voorheen. Omdat niet bekend is wat de andere 'verdachten' hebben verklaard, zou u nu eerst bijstand moeten inschakelen van een strafrechtadvocaat. Hij kan u adviseren in te wachten met aanvullende verklaringen totdat duidelijk is wat de betrokkenheid van uw zoon volgens de anderen is geweest. HIj kan het dossier opvragen bij justitie. Tot die tijd kan hij uw zoon adviseren om niets te zeggen tegen de politie. Ook al wordt hij vastgehouden door hun. Als de 2 overige verdachten/getuigen hetzelfde verklaren, is het 2 tegen 1. Uw zoon dient te bedenken met welke bewijzen hij hun verhaal kan weerleggen.

Het is vervelend wanneer uw zoon vast wordt gehouden door de politie of in voorarrest zit. Hij moet even doorbijten en niets zeggen waardoor hij bijvoorbeeld een langere straf kan krijgen. Justitie moet bewijzen dat uw zoon schuldig is. Jullie moeten zoveel mogelijk bewijzen verzamelen waaruit blijkt dat het aandeel van uw zoon minimaal is geweest of dat hij onder druk van anderen zou hebben gehandeld, als daarvan sprake is. 

Uw zoon kan zijn aandeel in het geheel ook bekennen, maar het is mogelijk dat de 2 anderen zeggen dat hij meer heeft gedaan dan dat hij zegt. In dat geval loopt uw zoon risico dat hij voor dat meerdere wordt veroordeeld. Als uw zoon bekend, kan hij minimaal de straf verwachten die bij zijnbekentenis hoort. Het voorarrest worden opgeheven wanneer deze omgezet wordt in een gevangenisstraf. Het is de bedoeling dat hij na een bekentenis (sneller) berecht kan worden. Ik adviseer u goede adviezen in te winnen bij de advocaat die uw zoon gaat bijstaan. Als u twijfels heeft over de kwaliteit dan dient u op zoek te gaan naar een advocaat waarbij u wel een goed gevoel heeft.

Succes hiermee

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Mag een proces verbaal aangepast/veranderd worden?:

Wat moet ik doen nu? Na een procesvebaal?
      [Gesteld in Advocaten-Noord Brabant]
2009-12-08 22:58:57
Hoe los te laten, te accepteren en verder te leven
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-12 21:59:32
ik heb artrose aan de facetgewrichten L4 en L5
      [Gesteld in Chiropractie]
2010-01-29 08:58:57
Voorwaardelijke straf
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2010-03-02 18:57:52
Maar krijg ik dan die voorwaardelijke straf nog?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2010-03-06 17:01:48

Gemiddelde score Advocaten-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+