Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Huisdieren en krijg online een antwoord van de specialist in Huisdieren

Zelf een vraag over Huisdieren? Klik hier.
Meer vragen over Huisdieren.
De huidige beheerder van de rubriek Huisdieren:
Naam: Hilde
Bedrijf: De dierenvriendin & uit
Reactiesnelheid: 106 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Hilde vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HuisdierenVragen over Huisdieren via RSS. Klik hier.
RSS over Huisdieren op jouw website?Vragen over Huisdieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HuisdierenVragen over Huisdieren via E-mail. Klik hier.

Hoe krijg ik mijn hond van de bank af ??

[Gesteld op: 27-11-2007]

Toelichting:
Hond ligt altijd op de bank als wij er niet zijn, is hier oplossing voor ??
Antwoord:
Zorg ervoor dat de hond niet mee in de kamer kan als U er niet bent. Of schaf een bench aan! Een bench, oftewel kamerkennel of hondenbox, is een kuststof of metalen “kooi” die speciaal voor honden is bedoeld. Hoewel een bench niet goedkoop in aanschaf is, loont de aanschaf ervan eigenlijk altijd. Het gebruik van de bench kan erg nuttig zijn bij de zindelijkheidstraining maar ook bij het voorkomen of afleren van probleemgedrag, bijvoorbeeld wanneer de hond alleen is.

Uw hond zal zich prettiger voelen in de bench wanneer hij alleen thuis moet blijven. De bench is voor de hond een soort hol waarin hij veilig is, zoals honden in het wild ook een veilig hol hebben. De kans dat hij de hele buurt bij elkaar blaft of jankt is daarom ook een stuk kleiner! Uw hond krijgt ook geen kans om “rottigheid” uit te halen terwijl U weg bent; Toch prettig natuurlijk wanneer U zeker weet dat speelgoed van de kinderen, schoenen, tapijt of bankstel heel blijven.

Wanneer de hond (nog) niet helemaal zindelijk is, vergroot het gebruik van de bench de kans dat het toch “droog” blijft terwijl U weg bent (ook ’s nachts!). Een hond zal namelijk zijn eigen “hol” niet graag bevuilen. Alleen in uiterste nood (en zo lang blijft U natuurlijk toch niet weg ?!) zal de hond in zijn bench zijn behoefte doen. Niet alleen scheelt U dit een hoop schoonmaakwerk; het is ook belangrijk dat het proces waarin het een gewoonte wordt om alleen buiten te plassen en te poepen niet doorbroken wordt. De bench is dus ideaal bij de zindelijkheidstraining van een puppy. Als een bench “op de groei” gekocht heeft kan de bench te groot zijn en dus een plekje bieden voor een plasje of een poepje. Maak de bench kleiner door een tussenschot te plaatsen of schaf een kleinere bench aan.

Voordat U Uw hond in de bench opsluit wanneer hij alleen thuis moet blijven, moet U ervoor zorgen dat de hond de bench als een prettige, veilig ligplaats gaat beschouwen. U zet de bench in de woonkamer. Het liefst op een plek van waaruit de hond de kamer goed kan overzien en altijd met één zijde dicht bij een muur. In de bench ligt een lekker zacht kussen of mand zodat de ondergrond aangenaam is om op te liggen.
Om de hond te wennen aan de bench geeft U hem een lekkere kluif of een gevulde KONG die hij in de bench mag nuttigen. Het deurtje van de bench blijft gewoon open, maar als de hond zijn lekkernij mee wil nemen naar een andere plaats, brengt U de hond en zijn snack rustig terug naar zijn nieuwe “plaats”. Dit houdt U een aantal dagen vol. Iedere kluif, koek of snack die Uw hond krijgt mag hij in de bench opeten. Als de hond geen aanstalten meer maakt om zijn kluif of snack mee te nemen naar een andere plek, maar rustig in de bench blijft liggen totdat hij is “uitgekloven”, kunt u de hond ook in de bench laten slapen.

Als de hond uit eigen beweging gaat liggen in de bench kunt U voor een korte tijd het deurtje sluiten. Als Uw hond begint te klagen of janken negeert U dit volkomen. U beloont dan immers zijn foute gedrag met aandacht. Troost de hond ook niet, de hond beschouwt troost als een bevestiging van zijn “angst” (als de baas het zelfs eng vind; dan is het wel heel erg eng!)
Als de hond (eenmaal) stil en rustig in zijn bench is, ook al is het maar even, opent U de bench, wees niet te uitbundig, een kort “braaf” is voldoende. Laat de hond gewoon zijn gang gaan; het is niet de bedoeling dat U door Uw gedrag de indruk wekt alsof er iets heel bijzonders is gebeurd.
Pas als de hond rustig in de bench blijft liggen met het deurtje dicht, terwijl U thuis bent, kunt U de laatste stap nemen: weggaan. Als U weggaat, sluit U de hond op in de bench. Geeft hem vooral in het begin nog wat lekkers. Na korte tijd (bv 5min.) komt U terug en opent U de bench zo als hierboven beschreven.

Misschien denkt U dat “bench-training” veel tijd en/of moeite zal vragen. In de meeste gevallen heeft de hond het snel door. Meestal zal een hond binnen één à twee weken volledig aan de bench wennen, puppy’s wennen vaak nog sneller!

Een extraatje om de hond zover te krijgen dat hij uit zich zelf met plezier in de bench gaat, is nog het volgende: Leg regelmatig wat kleine hondenkoekjes of ander lekkers in de bench. Doe dit op een moment dat de hond niet ziet dat U dit doet. De hond zal het al gauw de moeite waard vinden om telkens weer te gaan kijken of er misschien wel weer “zo maar” wat lekkers ligt in zijn “hol”. Uiteindelijk moet de hond probleemloos alleen kunnen zijn in de bench, omdat hij deze plaats als een fijne en veilige plaats beschouwt. Om deze reden mag U de bench nooit en te nimmer als strafplaats gebruiken (want dan word het juist een vervelende plek).
Als U kinderen heeft zult U erop moeten letten dat de kinderen de hond als hij in de bench ligt nooit zullen storen of lastig vallen. Kinderen mogen echt nooit in de bench! Deze plek is van Uw hond en dient gerespecteerd te worden!

Laat een hond nooit langer dan nodig en nooit lager dan ca. 4 uur alleen in een bench. Denk bij lang verblijf in de bench aan een (ophangbare) drinkbak met vers water. Geef liever geen (of niet te veel) eten in de bench.

Op deze manier word de bench een plek waar Uw hond zich rustig terug kan terug trekken en zich veilig zal voelen zelfs al bent U (even) niet thuis.
Beantwoord door:
Hilde
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Huisdieren:
Boerderijdieren
Dierentuindieren
Dierenwelzijn
Fretten
Homeopathie Voor Huisdieren
Honden
Huisdieren & Gezondheid
Katten
Knaagdieren
Konijnen
Reptielen & Amfibieën
Vissen
VogelsGerelateerde vragen aan Hoe krijg ik mijn hond van de bank af ??:

Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
jankende hond
      [Gesteld in Huisdieren]
2007-10-29 10:44:01
hoe geef je de hond de juiste aandacht die hij wil
      [Gesteld in Hondenopvoeding]
2011-03-09 14:17:41
Sinds een dikke week luistert Happy niet!
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-17 13:09:19
Bouvier gromt naar me dochter
      [Gesteld in Hondengedrag]
2014-04-10 16:34:57

Gemiddelde score Huisdieren: 7.9 (337x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+