Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Persoonsrecht En Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsrecht en familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsrecht en familierecht

Zelf een vraag over Persoonsrecht en familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsrecht en familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsrecht en familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsrecht en familierecht Klik hier.

RSS over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsrecht en familierecht op jouw website?Vragen over Persoonsrecht en familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via E-mail. Klik hier.

Wat is rechtsgeldig (covenant of beschikking)

[Gesteld op: 13-01-2011]

Toelichting:
Hallo,
Ik heb de volgende vraag. Ivm een aanstaande scheiding hebben mijn (ex)partner ik samen door een advokaat een covenant laten opstellen. Deze is door ons beide ondertekend en naar de rechtbank gestuurd.

De beschikking is inmiddels opgesteld en dient door ons ondertekend te worden. Nu blijkt echter dat hetgeen in de beschikking staat niet overeen komt met het door ons goed bevonden covenant.

Voorbeeld:
In het covenant staat dat ik maandelijks een bedrag moet overmaken op een door mijn (ex) partner en ikzelf nieuw te openen gezamelijke rekening voor onverwachte kosten van onze kinderen (deze rekening kan dan door ons beide gebruikt worden)

(Hier wordt niet over allimentatie gesproken maar over een bijdrage. Dit omdat wij een soort van co-ouderschap hebben. De kinderen zijn net zo veel bij mij als bij mijn (ex) partner)

Ook staat in het covenant vermeld dat mijn (ex) partner het kindergeld dat zij ontvangt (omdat de kinderen bij haar staat ingeschreven),
ook op deze gezamelijke rekening moet storten.

In de beschikking staat echter dat ik veroordeeld wordt tot het betalen €*** allimentatie tbv ****(naam) en dat dit bedrag maandelijks op de rekening van mijn (ex) partner gestort moet worden. Ook wordt er verder geen woord gerept over het kindergeld dat mijn (ex) partner op een gezamelijke te openen rekening zou moeten overmaken.

Mijn ex-partner hebben meerdere malen onze advokaat hierop gewezen. Echter volgens haar is hier niet meer aan te doen. Zij wilt wel voor ons een schrijven opstellen waarin zij aangeeft dat het getekende covenant hetgeen is wij overeen gekomen zijn.

Eerlijk gezegd, heb ik hier problemen mee. Ik heb de beschikking ook nog niet ondertekend. Wat moet ik nu doen ? Ik wil straks niet in de problemen komen.

Mijn (ex) partner kunnen nu nog goed met elkaar overweg. Maar wat is als deze situatie ooit door welke reden dan ook veranderd. Waar heb ik mij dan aan te houden ? Covenant of beschikking ?

Ik dan u alvast voor uw reactie.

Met vriendelijke groet
Antwoord:
Hallo,

De beschikking van de rechtbank is van latere datum dan het convenant. Strikt genomen is daardoor de beschikking de laatste regeling. Het was verstandig geweest als u het getekende convenant nog had laten toezenden aan de Rechtbank door uw advocaat destijds. De Rechtbank had het convenant dan kunnen bekrachtigen.

Echter, U geeft aan dat de beschikking en het convenant dateren uit 2003. Ik ga er van uit dat u sindsdien heeft gehandeld conform de afspraken in het convenant. Indien er tussen de ouders geen overeenstemming kan worden bereikt over welke regeling (convenant of beschikking) dient te worden toegepast, dan zal in het uiterste geval de rechter zich er over moeten buigen. In die situatie is niet zozeer van belang welke afspraak nu "rechtsgeldig" is, maar wel welke regeling u de afgelopen 5 jaar heeft gevolgd en waar de kinderen al die jaren hun hoofdverrblijfplaats hebben gehad. Dit zal voor de rechter leidend zijn.

Groeten willem.versteegen@hotmail.com
 
Reactie vraagsteller:
Geachte heer Versteegen,

Ik dank u voor uw reactie.
Even een correctie. De scheiding is in september 2010 aangevraagd. Het covenant is in oktober 2010 opgesteld en de beschikking iin december 2010. Wij zijn nog niet gescheiden. Het probleem is dat ik de beschikking niet wil tekenen omdat deze zo afwijkt van de door ons beide ondertekende covenant.
Mijn angst is dat als ik deze beschikking wel teken ik deze zal moeten handhaven terwijl mijn vrouw en ik anders zijn overeengekomen in het door ons beide getekende covenant.

Met vriendelijke groet.
 
Antwoord Beheerder:

Hallo,

Van mijn zijde ook een correctie. Ik had dit moeten vermelden in mijn vorige antwoord. Als U niet eens bent met de schikking kunt U de rechter vragen waarom hij de afspraken gemaakt in het convenant niet overneemt. Zeker omdat deze afspraken nog vrij actueel zijn en U nog niet gescheiden bent. Dus bij twijfel niet tekenen en eerst advies inwinnen bij Uw advocaat.

Groeten: willem.versteegen@hotmail.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wat is rechtsgeldig (covenant of beschikking):

Echtscheidingconvenant geldig?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2008-01-10 20:56:39
Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
erfpacht of eigendom - Wat zijn de risico's
      [Gesteld in Suriname]
2008-07-09 09:54:01
wettelijke eisen beschikking fiets verwijdering
      [Gesteld in Recht-Zuid Holland]
2014-08-25 15:38:30
Beste heer,
      [Gesteld in Suriname]
2015-11-27 03:26:44

Gemiddelde score Persoonsrecht en familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Anita
  9.0
 • Toors
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  256997
  Beheerders:  1021

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  167 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+