Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Verslaving » Eetverslaving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Eetverslaving en krijg online een antwoord van de specialist in Eetverslaving

Zelf een vraag over Eetverslaving? Klik hier.
Meer vragen over Eetverslaving.

Beheerder worden?

De rubriek Eetverslaving heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Eetverslaving Klik hier.

RSS over EetverslavingVragen over Eetverslaving via RSS. Klik hier.
RSS over Eetverslaving op jouw website?Vragen over Eetverslaving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over EetverslavingVragen over Eetverslaving via E-mail. Klik hier.

Hoe geraak ik van eetbuien af?

[Gesteld op: 27-11-2007]

Toelichting:
Ik heb jaren een eetprobleem gehad, dat ging vn niet eten tot braken. Nu doe ik dat niet meer maar ik zit wel nog met die vervelende eetbuien waarna ik me enorm schuldig voel. Elke dag maak ik opniew plannen het niet meer te doen en toch doe ik het elke dag weer. Er moet dringend iets gebeuren want ik kan echt niet met het lichaam om waarin ik nu leef.
Antwoord:
Ik vind het knap van je dat je erkent dat je een probleem hebt en dat je ook aangeeft dat er iets moet gebeuren. Het lijkt me verstandig als je hier met iemand over praat. dat kan een professioneel iemand zijn, maar ook iemand die dicht bij je staat en bij wie je je veilig voelt. Het delen met iemand scheelt vaak al heel wat. Maar daarnaast heb ik ook wat tips voor je, waar je mee kan beginnen. Alleereerst is het belangrijk om voor jezelf een voedingsplan op te stellen, waarbij je regelmatig verdeelt over de dag voldoende voeding binnen krijgt. Op de webpagina van het voedingscentrum staan daar richtlijnen voor. Maar belangrijk is ook dat tussen de eetmomenten niet de veel tijd zit. zo voorkom je dat je suikerspiegel te ver zakt en sneller trek krijgt, en dan juist strand in eetbuien. daarnaast is het belangrijk om voor jezelf na te gaan wat de momenten zijn dat jij het risico loopt op eetbuien. is dat vaak aan het einde van de dag of 's avonds? zorg er dan voor dat je op die momenten iets te doen hebt. spreek bijvoorbeeld af met iemand of zorg ervoor dat je dan een andere activiteit onderneemt die je leuk vindt. wat zijn voor jou triggers dat je gaat eten? bij bepaalde emoties? het uiten en delen met iemand helpt. Bel iemand op bijvoorbeeld. Sporten is daarbij ook een goede optie. Daarnaast zorgt sporten er vaak voor dat je je weer prettiger in je lichaam gaat voelen. je maakt stoffen aan in de hersenen, die je een goed gevoel geven en je voelt je voldaan.Het zorgt er ook voor dat je weer beter leert luisteren naar je lichaam.
heb je voldoende tijd voor je zelf? ben je chaotisch in je hoofd doordat je overzicht niet meer hebt? Maak een planning voor jezelf met de dingen die je moet doen. breng daar een structuur in kwa prioriteit en deel deze vervolgens in in je agenda van de week en dag. schrijf alles op. dit zorgt voor rust en overzicht. daarnaast kan je ook op die manier rustmomenten inplannen waarbij je iets doet wat je leuk vindt en jou tot rust brengt. bijvoorbeeld lezen, muziek luisteren, een film kijken, jezelf verzorgen door een maskertje of een lekker bad. probeer weer te voelen waar je eigenlijk behoefte aan hebt en luister daar ook naar. op die manier kan je weer proberen om goed voor jezelf te zorgen.

Ik hoop dat je iets kan met deze tips. plan een evaluatiemoment in voor jezelf, bijvoorbeeld over een maand en kijk wat het je heeft gebracht. Zijn je klachten minder geworden en voel je je beter? of is het hetzelfde of juist erger? dan zou je kunnnen overwegen om een professioneel iemand in te schakelen, zoals een psycholoog, of dietiste die verstand heeft van deze eetproblematiek.

veel succes en sterkte!

Barbara
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe geraak ik van eetbuien af?:

slecht eetpatroon
      [Gesteld in Afvallen]
2007-04-14 09:01:54
hoe verkom je vreetbuien
      [Gesteld in Afvallen]
2007-05-22 15:41:31
Gezond voedingsschema?
      [Gesteld in Eetverslaving]
2007-05-24 20:25:26
Hoe kom ik toch eens van mijn eetprobleem af...?
      [Gesteld in Eetverslaving]
2007-10-11 19:20:21
Hoe weet je of je een eetstoornis hebt?
      [Gesteld in Voeding]
2013-03-22 20:20:13

Gemiddelde score Eetverslaving: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258156
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+