Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » NLP
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek NLP en krijg online een antwoord van de specialist in NLP

Zelf een vraag over NLP? Klik hier.
Meer vragen over NLP.
De huidige beheerder van de rubriek NLP:
Naam: Hans Dalhuijsen
Bedrijf: Institute of social engineering
Reactiesnelheid: 88 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over Hans Dalhuijsen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over NLPVragen over NLP via RSS. Klik hier.
RSS over NLP op jouw website?Vragen over NLP op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NLPVragen over NLP via E-mail. Klik hier.

fout gemaakt.

[Gesteld op: 10-01-2011]

Toelichting:
hallo,

ik heb een vraag,
ik heb een fout gemaakt in mijn relatie ik heb een leugen gedaan om het zo te zeggen ik heb tegen mijn vriendin gezegd dat ik bij men nichtje was maar werkelijk was ik met mijn broer gaan gokken. ze heeft het van iemand anders gehoord gehad en ik heb dat ook toegegeven dat het ook zo was maar ik durfde het haar niet te vertellen dat ik werkelijk daar zat want ze is anti gokken. ze vertrouwd mij niet meer en daar heb ik enorme spijt van dat ik het zelf niet gezegd had en nu is het ondertussen gedaan. ze zegt dat ze even een pauze wilt en dat we daarna verder zien maar ben echt ten einde raad misschiens dat jullie mij ermee kunnen helpen
bedankt alvast
Antwoord:


Geachte vragensteller,

U heeft gelogen tegen uw vriendin en zij is daarna ‘opgestapt’. Gelukkig ziet u zelf in, dat het niet handig is in een relatie te liegen. Maar soms is het ook moeilijk om niet te liegen. De angst om te worden afgewezen op uw gedrag verhindert dat.
Voor informatie over liegen vanuit NLP perspectief verwijs ik graag naar de ca. 10 eerdere door mij in deze rubriek beantwoorde vragen over dit thema. Zie het vragenoverzicht van de rubriek NLP+

We leven in een cultuur waarin liegen de gewoonste zaak van de wereld is. De overheid liegt, de media liegen, reclame liegt, verkopers liegen en internet daters ook.
Gemeenschappelijk daarin is dat liegen alleen maar kan als degene die de leugen produceert op dat moment geen verbinding heeft met zijn/haar eigen gevoel.
In veel gevallen is er ook geen persoonlijk contact tussen de leugenaar en de belogene. Kortom, het lijkt zo gewoon . . .

Echter in een relatie is dat persoonlijke contact er wel. Je stelt je dan geheel open voor je partner en wilt samen op weg naar een mooie toekomst. Liegen doet dan erg veel pijn. Het kan voelen als verraden worden.
Dat uw vriendin, die tegen gokken is (waarschijnlijk tegen gokverslaving is op grond van eerdere ervaringen), opstapt, kan ik goed begrijpen. Immers een gokverslaving staat net als elke andere verslaving dichter bij de persoon van de verslaafde dan de partner in de relatie.
Zij wil niet de ‘bijzit’ zijn van uw relatie met het gokken. In zo’n relatie zijn de lusten ervan voor uzelf en kan zij de brokken ervan opruimen: uw verliezen aanvullen, het levensonderhoud zelf dragen, moeten liegen tegen de omgeving over wat er aan de hand is enzovoorts. En de gokker die op de lange duur ermee wint, moet nog geboren worden.
En de tragiek is dan meestal, dat vriendinnen, die graag een relatie willen met een gokker, nu net uw type niet zijn.

Leugens produceren we met onze cognitieve hersenen, die eigenlijk ons veiligheidssysteem vormen. En dit op veiligheid gerichte gedrag werkt vaak tegengesteld uit.
Het spreekwoord zegt niet voor niets: ‘al is een leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.’
Wat u met uw leugen heeft willen bereiken is dat uw vriendin u wilde accepteren op een manier die geen volledig beeld geeft van uzelf.
In zekere zin heeft u daarmee geregeld dat uw vriendin een relatie heeft met een andere persoon(lijkheid) dan uzelf; u heeft haar als het ware gestolen van deze andere persoonlijkheid waarmee zij graag een relatie wil.
En zoals u weet: gestolen goed gedijt niet.

Datgene waarover u liegt is ‘gaan gokken’. Dat geeft al aan dat u mogelijk meer gokt dan u zelf voor acceptabel houdt. En het is niet de eerste keer is dat uw vriendin daar kritiek op heeft gehad. Wilt u uw ‘gokprobleem’ oplossen, dan kan een goede NLP coach u wellicht helpen om het positieve doel daarvan op een andere, minder verliesgevende, manier te bereiken.

En wat uw vriendin betreft, u kunt de hersenen van een ander niet van buiten af besturen. U kunt, als u op haar gesteld bent, actief gaan werken aan het opruimen van uw gokbehoefte. Wanneer u in zo’n traject zit en/of wanneer dat resultaat heeft, kunt u haar dat ook laten weten. En dan is het aan haar, om met u verder te gaan of toch maar ergens anders op zoek gaan naar vervulling.
Echter wat ze dan wel waarneemt dat zij voor u toch wel waarde heeft. U doet dan immers iets om haar te behouden. Bedenk echeter dat de grootste winst van het oplossen van uw gokbehoefte voor uzelf is. een vrijer leven met meer geld om leuke dingen mee te doen, ook samen met uw vriendin.

Ik wens u veel succes met uw rit.

Met vriendelijke groet,

Hans Dalhuijsen
Beantwoord door:
Hans Dalhuijsen
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek NLP:
NLP Therapie


Gerelateerde vragen aan fout gemaakt.:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
BW3.310, aansprakelijkheid notaris
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2009-12-04 07:54:04
Vormfout of dwaling? Beoordeling van de reaktie
      [Gesteld in Notaris-Friesland]
2008-03-10 22:04:05
Wat zijn onze rechten?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-12-01 20:45:15

Gemiddelde score NLP: 8.8 (165x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+