Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

hoe geef ik mijn slaapkamer een warm gevoel?

[Gesteld op: 06-01-2011]

Toelichting:
Hallo,

de muren van mijn slaapkamer zijn groen en wit. mijn meubels zijn ook wit.
nou wilde ik mijn kamer een warmer gevoel geven. dat wil ik doen door warme asseccoires erneer te zetten/hangen. nou was mijn vraag wat zijn een beetje warme asseccoires? wat voor kleuren kan ik dan het best gebruiken en wat voor soort schilderijen? bedankt!
Antwoord:

Alweer een vraag over warme kleuren. Zou het met de winter te maken hebben? Om een kamer een warmere sfeer te geven voeg je warme kleuren en/of warme materialen toe.

Je kunt kiezen uit de volgende kleuren, ze zijn allemaal warm:

 • groengeel
 • geel
 • oranje
 • oranjerood
 • rood
 • roze (dat is rood waaraan wit is toegevoegd)
 • roodpaars
 • paars (maar niet de blauw paarse tinten, die zijn koel)
 • bruin

Bijna alle warme kleuren kun je dus combineren met groen. Welke kleur je het beste kunt kiezen hangt af van je smaak en voorkeur en ook van de kleur groen die nu op de muur zit. (er zijn heel veel verschillende tinten groen, licht, donker, mosgroen, olijfgroen, mintgroen, om er maar een paar te noemen.) Het is belangrijk dat je de juiste kleur(en) zoekt bij dat groen. Geel bijvoorbeeld zorgt samen met niet te donkere, en de meer geelgroene tinten voor een lentegevoel. Of rood en groen, kleuren die elkaars contrast zijn en elkaar verstreken. Rood vind ik samen met een groengele kleur het mooist, ze zijn net niet elkaars tegenpool. Heb je een ‘echte’ groen, dus zonder geel erin, dan past een roodpaarse kleur er weer net wat beter bij. Combineer je twee (bijna) contrasterende kleuren, houdt dan het groen als ‘hoofdkleur’ en gebruik het rood voor accenten. Als twee (bijna) contrasterende kleuren die in dezelfde hoeveelheid worden toegepast, wordt dat niet mooi. Lichtgroen en zachtroze is ook een goeie combinatie. Ook deze kleuren vullen elkaar aan, net als rood en groen, maar dit geeft een veel zachtere en vrouwelijke sfeer. Kies je voor lichtroze, dan kun je van deze kleur ook grotere vlakken aanbrengen, zoals een of twee muren. (het wit wordt dan lichtroze). Hoe groter het oppervlak van de warme kleur, hoe meer effect. Met een (aantal) roze muren zal je kamer eerder een warm gevoel geven dan met alleen kleine dingen, zoals accessoires in een warme tint. Als accentkleur kun je bij lichtroze muren ook wat stevigere roze tinten kiezen, meer fuchsiaroze. En hier en daar een accessoire in een groentint is leuk en houdt het speelser. Als alle accessoires precies dezelfde kleur krijgen, wordt het zo serieus! Varieer dus met nuances van een kleur (lichte en donkere, felle of vergrijsde tinten).Groen en groengeel kan natuurlijk prima bij elkaar. Kies voor groengeel als warme toevoeging (je hebt dan een groene muur!), als je meer van ton sur ton houdt, en het wat rustiger wilt. Of kies bruin bij groengeel. Ook dat vormt een rustigere kleurencombinatie. Dan de combinatie groen en oranje, dat gaat ook samen, zowel met groengeel als met groen. Paars vind ik vooral mooi met groengeel.

Dit verhaal over kleurencombinaties geldt natuurlijk ook voor afbeeldingen/schilderijen aan de wand. Die kunnen net als accessoires warmte toevoegen aan je kamer als ze (vooral) warme kleuren bevatten. Hoe groter de afbeelding, hoe meer effect. 

Hoe pak je dit aan, hoe weet je welke combinatie je moet kiezen? Haal om te beginnen verfstalen in huis in verschillende nuances, (licht, donker, fel, vergrijst) van kleuren die ik hierboven heb genoemd en waarvan je denkt dat ze bij het groen van je kamer passen. Haal van het groen van je muur ook een paar verfstalen, als dat kan, en bekijk de verschillende combinaties op een groot vel wit papier. Welke combinatie spreekt je het meest aan? Weet je niet welke kleur groen er op de muur zit, probeer dan een staal te vinden die er heel dicht bij zit. Of houdt de stalen bij de muur. Heb je de juiste kleur(en) gevonden? Neem de kleurstalen dan mee als je accessoires of afbeeldingen gaat shoppen. 

Ook kun je een ruimte warmer maken met warme materialen. Denk aan hout, kurk, wol, vilt, harige stoffen (zo’n stof die op een vacht lijkt) Misschien kun je een wollen vloerkleed of schapenvacht toevoegen, of een krukje van kurk of hout, houten opbergdozen, vilten opbergzakken. Mogelijkheden genoeg! Probeer ook verschillende soorten materiaal in je kamer te gebruiken. Dat maakt een ruimte levendiger.

Tot slot nog een paar algemene tips over kleurgebruik:

 • Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.
 • Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in je kamer is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, dat kan een groot verschil geven.
 • De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.
 • Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte. Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker, fel en vergrijst) om een ruimte spannender te maken.
 • Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden.

Heel veel succes!

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl  

 

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan hoe geef ik mijn slaapkamer een warm gevoel?:

kan ik subsidie krijgen voor een warmtepomp
      [Gesteld in Duurzame Energie]
2007-10-11 21:48:43
subsidiemogelijkheden voor aanschaf warmtepomp
      [Gesteld in Duurzame Energie]
2007-11-21 14:48:23
Kent u biogenetische infraroodverwarming
      [Gesteld in Infrarood verwarming]
2013-06-15 12:28:26
Infraroodverwarming voor huiskamer
      [Gesteld in Infrarood verwarming]
2013-08-05 12:54:38
Is een aparte boiler voor vloerverwarming zinvol?
      [Gesteld in Vloerverwarming]
2013-09-18 22:33:20

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+