Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Zuid Holland

Zelf een vraag over Interieur-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Graag interieur advies

[Gesteld op: 25-11-2007]

Toelichting:
Mijn zus heeft een prachtig R'dam herenpand met prachtige plafonds, maar momenteel niet gezellig (warm) ingericht. Graag advies zij houdt van retro. Zij heeft dus een lange grote woonkamer (14x3,5) met een L-poot aan de achterkant met daar een T vormige keuken, Een teaken tafel met 8 stoelen. en licht eikenhoutenvloer. Hoe kunnen we zo'n lange woonkamer een "eigen" specifieke gezellige warme wookamer maken. Leef je uit GRAAG advies voor de wanden en de verlichting. (grote printen op het behang? of juist klein) kleuren?? en wat met de verlichting, en wat zijn mooie ideen voor wandkasten? Maar alles is uiteraard welkom!!!! Ik wil graag dat ze een GEZELLIG maar toch eigen plek krijg en dat ze zich vooral THUIS voelt en veeeeeeeeeeeeeeeeeel bergruimte krijgt!!
Alvast bedankt! Dus leef je uit!
Groeten Ronald
Antwoord:
Beste Ronald,

Wat leuk dat je zo begaan bent met de inrichting van de woning van je zus. Maar heeft zij ook behoefte aan interieuradvies?
Je vraagt hoe een lange woonkamer “een specifiek eigen karakter” krijgt. "Eigen" wordt een ruimte naar mijn idee als er meubels en spullen in staan die bij de bewoners passen. Meubels en spullen met een verhaal, met een ziel, die de bewoners prachtig vinden, een speciale sfeer oproepen of een dierbare herinnering herbergen. Helaas kun je zo'n sfeer niet instant kopen. Een interieur moet vaak gewoon groeien om dat te bereiken.

Maar natuurlijk kan ik wel wat algemene tips geven over het inrichten van een grote lange woonkamer. (kennelijk geen kamer en suite?)
Zet een deel van de meubels in een lange smalle kamer los in de ruimte in plaats van allemaal tegen de muur. De meubels krijgen daardoor een royaler karakter en de kamer oogt ruimer. Doorbreek bovendien de lange ruimte met een roomdivider. Dat kan een kast zijn die je midden in de kamer plaatst of een rij hoge planten. Laat aan beide zijden daarvan genoeg loopruimte. Belangrijk is verder dat de meubels de juiste maat hebben. Dus niet te groot en niet te klein. Dat geldt voor elke ruimte, maar in een grote kamer zijn bestaande meubels die meeverhuizen vaak te klein. Verder kun je lange wanden doorbreken met een kleur- of behangvlak. Dat kan van alles zijn, net wat je zus mooi vindt. Ook hier is de maat belangrijk, niet te klein en niet te groot.

Met kleuren kan de vorm van een ruimte worden beïnvloed. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkere kleur (kan ook met behulp van gordijnen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken wordt ook de lengte van de wanden gebroken.

Een mooie inrichting staat of valt met juiste verlichting. Het is belangrijk voldoende verschillende soorten verlichting aan te brengen op verschillende niveaus in de ruimte. Zo wordt licht en schaduw gecreëerd en diepte, vorm en structuur zichtbaar. Een verlichtingsplan maakt duidelijk, waar welk soort verlichting het best kan komen. Daarvoor is het nodig een plattegrond van de ruimte met indeling van de meubels te maken. Zo’n verlichtingsplan wil ik graag maken, mocht je zus daar behoefte aan hebben.

Ik begrijp dat je zus een bergruimte probleem heeft. Kastruimte, hoog, laag, diep en ondiep, opvallend of juist verborgen, is dé oplossing. Inventariseer precies wat moet worden opgeborgen. Zo kan alles een plek krijgen. Berg lelijk ogende spullen op achter deuren. Zo blijft de ruimte rustig. Denk ook aan op maat gemaakte kasten, dat geeft vaak de mooiste oplossing. Voor een ontwerp kun je ook bij mij terecht.

Ik zit natuurlijk nog boordevol andere ideeën over verlichting, kasten en kleuren maar het voert te ver om dat allemaal op te sommen. Waar het om gaat is de juiste balans te vinden in een ruimte. Door voldoende (kleur)nuances aan te brengen en kleuren, materialen en vormen af te wisselen, zorgt je voor een goede balans in huis en wordt de ruimte niet alleen gezellig en warm maar ook heel mooi.
Cadeautip voor Sinterklaas: geef je zus een cadeaubon voor een interieuradvies. Weer eens wat anders dan de gebruikelijke Sinterklaasletter, boeken- en cd-bonnen!
Vriendelijke groet,

Merel Havenaar
Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 - 5269002
e info@havenaarinterieurs.nl
www.havenaarinterieurs.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Graag interieur advies:

Advies interieur - rust uitstralen
      [Gesteld in Inrichting]
2008-11-26 15:59:49
Lichte vloer/lichte meubels.
      [Gesteld in Inrichting]
2009-04-12 09:57:26
helppp
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-05-08 06:35:05
Welke kleur laminaat past in onze woonkamer?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-06-25 17:04:36
Vervolg, welke kleur past bij RAL 9001 tav Ingrid
      [Gesteld in Interieur-Zeeland]
2010-10-19 20:25:26

Gemiddelde score Interieur-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+