Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Alimentatie Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Alimentatie mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Alimentatie mediation

Zelf een vraag over Alimentatie mediation? Klik hier.
Meer vragen over Alimentatie mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Alimentatie mediation:
Naam: Nico K.J. Wiggers
Bedrijf: Wiggers mediation
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nico K.J. Wiggers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Alimentatie mediation op jouw website?Vragen over Alimentatie mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via E-mail. Klik hier.

Herziening hoogte van kinderallimentatie

[Gesteld op: 01-01-2011]

Toelichting:
Mijn ex-partner probeert na onze echtscheiding in 2004 met allerlei leugens nog steeds mijn leven negatief te beinvloeden. Zo heeft zij mijn vader tegen mij opgezet waardoor ik mijn erfdeel verloor. Dit gedeelte is toen apart gezet in een fonds voor opvoeding en studie van onze kinderen. Het betreft hier twee jongens (geboren 1995 en 1997). Dit heeft zij voor elkaar gekregen door steeds maar weer te vertellen dat ik mijn allimentatie niet tijdig betaalde en niet naar mijn kinderen omkeek. Ik heb mijn allimentatie altijd op tijd betaald (in het begin € 500 partner- en € 400 kinderallimentatie; totaal € 900 per maand. Toen mijn ex ging samenwonen en de partnerallimenatie verviel heeft zij via de rechter proberen af te dwingen de partnerallimenatie om te zetten in extra kinderallimentatie. Uiteindelijk zijn wij toen via de rechter uitgekomen op € 300 per kind per maand. Daarnaast komen de kinderen om het weekend en de helft van de vakanties bij mij. Dat is altijd al zo geweest.
Eerst heeft mijn ex geprobeerd mijn oudste zoon tegen mij op de ztten. Dat is gelukkig niet gelukt. Het is haar nu wel bij de jongste zoon gelukt. Ik heb hem sinds oktober niet meer gezien en hij wil ook niet meer naar mij toekomen. De kinderpsychologe die zowel met mijn jongste zoon, mijn ex als mijzelf sprak noemde mijn ex-partner nogal ambivalent.

Ik voel er weinig voor om € 300 allimentatie te blijven betalen voor mijn jongste zoon als ik hem 1. niet meer zie, 2. geen informatie van mijn ex over hem krijg, 3. er een fonds voor hem is opgericht (met meer dan € 50.000) om bij te dragen in zijn kosten. In het convenant zijn mijn lichten opgenomen, zoals het betalen van de allimentatie, maar staan ook rechten zoals het gegeven dat ik mijn kinderen om het weekend zie en de helft van de vakanties met de kinderen kan doorbrengen. Ook op dat laatste punt blijft mijn ex in gebreke, want zij gaat nu tijdens de voorjaarsvakantie met wintersport met mijn kinderen (in een vakantieweek die aan mij was toegewezen) en heeft een enzijdige claim van drie weken zomervakantie neergelegd, waardoor wij agendatechnisch niet in staat zijn om met de kinderen op vakantie te gaan.

Aangezien mijn ex mij op geen enkele wijze ondersteunt in het contact met (ook) mijn kinderen en mij zelfs tegenwerkt wil ik de allimentatie voor mijn jongste zoon stoppen. Zij kan de "kosten" dan halen uit het daarvoor beschikbaar gestelde fonds. Is dit mogelijk en welke stappen dien ik dan te ondernemen?
Antwoord:

Beste dit is een lastige situatie. U kan en mag niet zomaar stoppen met betalen. Uw kinderen zijn nog geen 21 jaar. Uw ex kan u daarmee altijd pakken want zij kan het lBIO inschakelen en de kosten zijn voor u.

Het enige dat u kan doen is gaan procederen. Maar ik weet niet welke kansen een advocaat hierin gaat zien. Ga eerst eens een gesprek aan met een advocaaat en weeg dan alles tegen elkaar af.

Jammer dat dit anno 2011 nog steeds kan. Ondanks alles wil ik u veel goeds voor 2011 toe wensen.

Met vriendelijke groeten Lida SteekersMediation Collectief RijnmondenSanada administratiekantoorWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255

web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Herziening hoogte van kinderallimentatie:

Hoogte coniferen toegestaan?
      [Gesteld in Burenrecht advocaat]
2009-02-17 10:16:34
Welke plinthoogte?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-07-13 18:23:34
mijn hond bullterrier/bulldog kruising
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-01-18 20:01:10
verstek veroordeeld Buitenland met Ned Recht
      [Gesteld in Strafrecht]
2008-01-28 01:21:52
Oppervlakte op willekeurige hoogte berekenen !
      [Gesteld in Wiskunde]
2010-01-14 11:21:47

Gemiddelde score Alimentatie mediation: 8.3 (22x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258130
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+