Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Fitness
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Fitness en krijg online een antwoord van de specialist in Fitness

Zelf een vraag over Fitness? Klik hier.
Meer vragen over Fitness.
De huidige beheerder van de rubriek Fitness:
Naam: Ton
Bedrijf: Bodyview
Reactiesnelheid: 121 uur
Waardering: 5.7 (van max. 10)
Meer informatie over Ton vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over FitnessVragen over Fitness via RSS. Klik hier.
RSS over Fitness op jouw website?Vragen over Fitness op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FitnessVragen over Fitness via E-mail. Klik hier.

KAn ik van dit apparaat ook gebruik maken?

[Gesteld op: 12-02-2007]

Toelichting:
Hallo,
Het apparaat waar ik uw over verteld had was van het merk KETTLER en het type: Classic 100.
Zoals ik al verteld had hangen er kilo's van 7,5, bij de armen, tot 25 kilo, bij de benen, aan.
ook hebbe we thuis halters liggen. 2 kleintjes van 5 kg en 1 grote van 10 kg.
Kunt uw me hier ook bepaalde oefeningen bij voorschrijven die ik kan doen a.u.b? Maar als ik om de dag dus mijn buikspieren train heeft dat dan geen consequenties voor mn groei? met mn borst te trainen ben ik van plan om 2 keer per week te doen. Alvast bedankt voor het vorige en nieuwe antwoord.

Antwoord:
Hallo Rob,
Zijn dat de maximum gewichten? Ik zie dat er veel meer aan zou moeten hangen.

Voor wat je buikspieren betreft: dat kan zonder gevaar. De groei zal er niet door worden belemmerd.
Je moet wel bedenken: echte bodybuilding moet je pas doen als je uit de groei bent.

Als het het apparaat is wat ik voor ogen heb, dan zit daar ook een installatie aan met een kabel die je naar beneden kunt trekken. Dit is een "latpulley". Daar hoort een lange buis bij die in het midden een ophangpunt heeft. Hiermee kun je zowel je triceps als je rug trainen.
Triceps:
Hang er ongeveer 10 kilo aan. Ga erop ruim een halve meter vanaf staan, pak de buis op 50 centimeter breedte vast. Breng nu je ellebogen in de zij. Je ellebogen staan nu in een hoek. Strek je armen waardoor je handen naar beneden gaan en tegen je bovenbenen aankomen. HOUDT DE BOVENARMEN STIL! Laat je handen weer rustig omhoogkomen en let er op dat je bovenarmen NIET BEWEGEN. Doe dit 3 X 8 keer.
Rug:
Ga onder de kabel zitten (op een bankje of op je knieŰn), pak de buis zo breed mogelijk vast en trek de buis in je nek. Doe dit 3 X 8 keer.
Ga vervolgens een meter naar achteren, pak de buis op dezelfde wijze vast en trek die naar je toe. De buis zal vanzelf op je borst terechtkomen. Doe dit ook 3 X 8 keer.
Blijf zo zitten, pak de buis nu smal vast, maar nu onderhands, en trek de buis weer naar je toe. Ook nu moet debuis naar je borst toe gaan. Ook 3 X 8 keer.

Ik zie ook dat er een "pec-deck" op zit: hiermee kun je de eerder beschreven "flyes" vervangen. Ga zitten zodat je met beide onderarmen omhoog de beide kussens helemaal raakt. Beweeg de armen nu naar elkaar toe. Daarbij moeten de onderarmen steeds in aanraking blijven met de kussens!

Dan het benenbankje.
Als je de voorkant van je bovenbenen wilt doen, ga dan zitten met je knieholtes tegen de rand van het bankje aan. Doe er om te beginnen 10 kilo aan. Beweeg je onderbenen nu omhoog ,et je voeten achter de onderste rol gehaakt. Vervolgens doe je de helft van het gewicht, dus ongeveer 5 kilo, en ga je op je buik liggen met je knieŰn tegen de rand van de bank aan en je benen onder de bovenste rol. Doe beide oefeningen weer 3 X 8 keer.

We hebben nu nog twee groepen niet gehad: schouders en biceps.

Schouders:
zet de standaard voor de halterstan zo hoog mogelijk en leg daar de stang met voorlopig geen extra gewicht op. Je kunt hier ook twee handhalters voor gebruiken, van 3 a 4 kilo. Ga op het bankje zitten, leg de stang in je nek of houdt de handhaltersomhoog naast je schouders. Beweeg nu je armen omhoog. Met de stang gaat het vanzelf goed. Met de handhalters moet je opletten dat je handen tijdens de hele beweging precies boven je ellebogen blijven. Zo laat je je schouders het werk doen en niet je triceps.
Een andere oefening, de lastigste die er is, is "lateral raises". Pak twee lichte(!) handhalters. Ga staan, liefst voor een spiegel (een spiegel is altijd handig!) en buig je armen tot je ellebogen een hoek van 100░ maken. Beweeg de gebogen armen nu zijwaarts omhoog, MAAR ZORG DAT JE HANDEN STEEDS IETS ONDER JE ELLEBOGEN BLIJVEN. Dit is in het begin nogal moeilijk, vandaar die spiegel om jezelf te controleren.
De bedoeling van deze oefening is omde buitenkant van je schouders te laten werken. Komen je handen hoger dan je ellebogen, dan pak je de voorkant van je schouders, en die heb je al met de vorige oefening gedaan. Teruf rustig laten zakken en eindig met het beginpunt van de oefening. Doe deze oefeningen allebei 3 X 8 keer.

Biceps:
Ga staan met in elke hand een handhalter van 4 a 5 kilo (om te beginnen). Laat je armen langs je lichaam hangen. Beweeg nu beide gewichten omhoog door je armen te buigen. Buig je armen tot de gewichten helemaal bovenaan zijn.
Later kun je deze beweging opsplitsen in twee delen: eerste deel is de beweging van onderaan tot halverwege, het tweede deel van halverwege tot bovenaan.
Verder kun je ook gebruik maken van de schuine bank: ga zitten, laat je armen ook nu naar beneden hangen. Voor je gevoel hangen ze naar achteren, maar dat is ook de bedoeling. Doe dezelfde oefening als boven, maar zorg er nu voor dat je bovenarmen recht naar beneden blijven wijzen! Hiermee pak je de biceps op grotere lengte en het maakt de oefening lekker pittig.
Nog een: ga op een bankje zitten. Neem ÚÚn handhalter. (Als je links bent begin je rechts, en andersom.) Zet je vrije hand op je knie (je benen staan uit elkaar) met de vingers aan de binnenkant zodat je elleboog naar buiten wijst. Zet de elleboog van de arm die je gaat trainen tegen de binnenkant van de andere knie en maak de beweging die je van hierboven kent. Begin altijd met de zwakste kant, die uiteindelijk bepaalt hoeveel herhalingen je doet.

Je hebt nu oefeningen voor alle spieren en spiergroepen.
Doe het rustig aan en forceer nietsen doe de oefening heel zorgvuldig: dat voorkomt blessures. Zeker met jouw lichaamsbouw is dit belangrijk: forceren betekent namelijk ook meer energie gebruiken dan nodig is, en jij moet zuinig zijn met energie. Die moet je overhouden om van te groeien.
Veel succes en als je nog vragen hebt dan hoor ik ze graag!
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Fitness:
Afvallen
Gewichtstraining & Bodybuilding
Personal Training
Pilates MethodeGerelateerde vragen aan KAn ik van dit apparaat ook gebruik maken?:

Hoe maak ik zelf een schaalmodel?
      [Gesteld in Architectuur]
2008-10-05 16:43:19
Hoe los te laten, te accepteren en verder te leven
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-12 21:59:32
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Aankoop camera voor beginner
      [Gesteld in Amateur fotografie]
2012-04-02 19:05:39

Gemiddelde score Fitness: 5.7 (20x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+