Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Kinderopvang
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderopvang en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderopvang

Zelf een vraag over Kinderopvang? Klik hier.
Meer vragen over Kinderopvang.

Beheerder worden?

De rubriek Kinderopvang heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Kinderopvang Klik hier.

RSS over KinderopvangVragen over Kinderopvang via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderopvang op jouw website?Vragen over Kinderopvang op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderopvangVragen over Kinderopvang via E-mail. Klik hier.

Klopt mijn gevoel over de Kinderopvang?

[Gesteld op: 23-12-2010]

Toelichting:
Ik heb mijn dochter van 3 maanden deze week voor een oefendag naar de KO gebracht. Ze gaat er straks 3 dagen per week naar toe. Ik heb hier geen goed gevoel aan over gehouden. Klopt mijn gevoel of moet ik mijn verwachtingen van de KO bijstellen en moet ik me nergens zorgen om maken?

Ze blijkt die dag na de voeding in de box in slaap te zijn gevallen. Dit kwam omdat ze tegen een voedingskusen lag uit te buiken (dus zonder toezicht). Dit is iets wat ik juist zelf nooit laat gebeuren.
De slaapjes die ze wel in bed had liepen ook niet goed af. Ze heeft de hele middag van 5 uur maar 2x 45 min geslapen; normaal had ze thuis (of bij een logeeradres) 4 uur geslapen. Toen ik haar kwam ophalen zat ze, terwijl ze hoorde te slapen, doodmoe in een schommelstoel. Volgens de opvang huilde ze en hebben ze haar uit bed gehaald omdat ze de andere kinderen wakker maakte. Heel begrijpelijk voor de andere kinderen, maar daarmee onderbreken ze wel haar eigen rust. Ze wordt namelijk bijna altijd na 45 min wakker en heeft dan moeite om door te halen naar de volgende slaap. We zijn al heel lang bezig om dit voor elkaar te krijgen en ze huilt al steeds minder tussen de slaapjes door. Door haar uit bed te halen wordt dit weer door de war gestuurd. Moet mijn dochters welzijn hierin wijken voor de groep of kan dit anders worden opgelost? Ik neem aan dat er meer babies zijn die huilen; die ga je toch niet elke keer uit bed halen? Ze was die avond zo moe dat ik haar voor de 2 resterende voedingen wakker hebben moeten maken. Is dit normaal dat dit zo gaat en maak ik me zorgen om niks?
Het slechte gevoel wordt aangevuld met het volgende:
De kindjes van 2 jaar werden 1 voor 1 aan tafel gevraagd om even wat op een kleurplaat te krassen. Weinig spontaniteit en het voelde als lopende band werk. Na het krassen van 1 minuut gingen ze weer van tafel en werd de volgende erbij geroepen.
Als laatste vond ik een inspectierapport op internet waarin stond dat de KO niet aan de eisen voldeed. Nou waren de punten die niet goed waren meer beleidsmatig en een beetje overtrokken, maar toch.

Mischien maak ik me echt zorgen om niks en zit ze daar goed. Ik kan alleen nergens recencies vinden over deze KO om me gerust te stellen. Helaas is wisselen van KO met 11 maanden wachttijd bijna onmogelijk.
Antwoord:
Kinderen moeten altijd even wennen aan verandering, ouders ook :).
Het is belangrijk je gevoel te delen met de pedagogisch medewerkers op de groep en als je dat geen rust geeft met de vestigingsmanager. Als het dan nog niet goed voelt dan zou ik toch kiezen om je gevoel te volgen. Een gastouder past dan misschien beter bij jullie. Je kan natuurlijk ook alvast zoeken naar een alternatief zolang je geen beslissing genomen hebt, dat spaart tijd, en soms krijg je daardoor juist vertrouwen in waar je kind nu zit. Als je na twee maanden geen verandering ziet in het slapen dan duurt het te lang. De medewerkers op de groep zijn verantwoordelijk om je kind voldoende te laten slapen. Vraag hen hoe ze dit probleem op gaan lossen. Kinderopvang is geen lopende band werk, daar mag je op vertrouwen.
Succes!
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderopvang:
Gastouderopvang


Gerelateerde vragen aan Klopt mijn gevoel over de Kinderopvang?:

Hoe kan ik beter en sneller bij mijn gevoel komen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-26 21:52:13
Welke remedie voor stressgevoelig, dominant paard?
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2009-09-21 14:33:27
Dromen over de dood,
      [Gesteld in Dood]
2010-12-17 21:28:38
Intens en bewijsdrang in relaties
      [Gesteld in Vorige Levens]
2012-04-08 13:37:43
Mijn vorige leven?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-06-04 21:03:46

Gemiddelde score Kinderopvang: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+