Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geneeskunde » Psychiatrie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychiatrie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychiatrie

Zelf een vraag over Psychiatrie? Klik hier.
Meer vragen over Psychiatrie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychiatrie:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychiatrie op jouw website?Vragen over Psychiatrie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via E-mail. Klik hier.

pathologisch liegen en vreemdgaan

[Gesteld op: 22-11-2007]

Toelichting:
Bij toeval heb ik ontdekt dat mijn vriend vreemd is gegaan. Na 3 wkn peuteren(veel tegenstrijdigheden)en nu nog, kwam ik naar ik denk achter de hele waarheid.Hij werd heel boos toen ik m op een rustige manier confronteerde met leugens.Maar voegde er uiteindelijk nog een paar waarheden aan toe,waarmee hij mij nog meer kwetste.Hij lijkt geen spijt te hebben,lijkt geamuseerd.Zegt dat t contact over is maar is wel gisteravond ongeveer 1 u bij haar langs geweest (had telnr weggegooid wat hij via t werk op had kunnen vragen)om te vragen naar een mogelijke SOA en nam afscheid met een kus.Hij is verbaasd om mijn boosheid dat hij haar weer had gezien en aangeraakt,is ervan overtuigd "zijn"juiste manier te hebben gebruikt hierin.Hij wil met mij door en naar relatietherapie en doet erg zn best. Hij is zelf werkzaam in de psychiatrie en ontkent dat hij path.leugenaar is.Ik word gek van het controleren.Is dit ook een geval van pathologisch liegen? Heeft met hem doorgaan zin? Reggie
Antwoord:
Hallo Reggie. Een pathologische leugenaar zal niet vaak toegeven dat deze ook een pathologische leugenaar is. Mocht dit zo zijn dan zal het toegeven hiervan pas in een laat stadium komen. Soms komt dit ook helemaal niet. Ik kan op afstand, op basis van deze gegevens geen diagnoses stellen.

Uw vriend is werkzaam in de psychiatrie. je zou denken dat hij het dan wel zal herkennen en eerder zal toegeven bij zichzelf. Maar in de praktijk is dit jammer genoeg niet zo. De meeste mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg zijn juist blind voor eigen problemen en zetten dit van zich af. Een zieke arts is een onmogelijke patiŰnt voor een verpleegkundige. Als ik het zo kan zeggen.

Uw vriend heeft een manier van leven die hem blijkbaar bevalt. Hij staat in het leven op deze manier en wil niet inzien dat hij mensen die van hem houden pijn doet. Er zijn meer mensen in de wereld die op deze manier in de wereld staan. Uzelf bent zo te merken heel anders. U staat oprechter in het leven en het klinkt ook alsof u veel dichter bij uzelf en uw eigen gevoel staat. U klinkt als iemand die zorgt, verzorgt en om anderen geeft. (Ik kan het mis hebben, maar zo komt u over in uw vraag) Dit is ook een manier van in het leven staan. Wel heel anders dan uw vriend.

Uw vriend wil met u door geeft hij aan. Misschien is het slim om terug te keren naar uzelf en uw eigen gevoel en eens te luisteren wat uw gevoel en intuitie u zegt. Het klinkt alsof u enkel nog maar een bevestiging zoekt om de relatie te verbreken. Maar de enige die de beslissing kan nemen of u door moet gaan of moet stoppen bent uzelf. Pas dan is het echt en waarachtig. Als een ander u de weg wijst is het niet uw weg maar die van een ander.

Lees desnoods uw eigen vraag nog eens door maar doe dan alsof u het niet zelf heeft geschreven maar een goede vriendin waar u veel om geeft. Als u dan een antwoord zou moeten geven op deze vraag van die vriendin, wat zou uw antwoord en uw gevoel dan zijn. Mijn advies, bekijk het vanaf een afstandje en luister naar uw eigen gevoel.

Ik wens u heel veel sterkte en moed toe bij het nemen van de beslissingen in dit proces.

Lieve groet, Brigitte
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan pathologisch liegen en vreemdgaan:

Pathologische leugenaar?
      [Gesteld in Psychiatrie]
2007-02-01 23:18:25
Welke ziektes hebben invloed op lieggedrag
      [Gesteld in Psychiatrie]
2007-10-07 11:06:34
Liegen
      [Gesteld in NLP]
2009-07-24 02:41:42
Mijn vriend is een pathalogische leugenaar, wat nu
      [Gesteld in NLP]
2009-11-02 12:36:29
Kan ik mijn vriendin vertrouwen?
      [Gesteld in Relaties]
2012-07-13 02:47:58

Gemiddelde score Psychiatrie: 8.2 (163x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+