Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Dood
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Dood en krijg online een antwoord van de specialist in Dood

Zelf een vraag over Dood? Klik hier.
Meer vragen over Dood.
De huidige beheerder van de rubriek Dood:
Naam: Henk W Luijmes
Bedrijf: N.v.t.
Reactiesnelheid: 115 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over Henk W Luijmes vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over DoodVragen over Dood via RSS. Klik hier.
RSS over Dood op jouw website?Vragen over Dood op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DoodVragen over Dood via E-mail. Klik hier.

Dromen over de dood,

[Gesteld op: 17-12-2010]

Toelichting:
gisternacht droomde ik, dat mn stiefmoeder zelfmoord gepleegd had, en dat ze zichzelf in een zak gestopt had, en in het water heeft gegooid. met mn stiefmoeder heb ik ruzie, en momenteel geen contact meer.

vanacht droomde ik, dat op mijn oude stage adres, dat is een verzorgingshuis, een meisje lag, die was daar opgenomen, dat op zich is al heel raar. maar dit meisje werd vermoord, ze werd gewurgd, en had een inwendige slagaderlijke bloeding. op de 4de verdieping was in mijn droom de eerste hulp. de vader van het meisje, heeft het meisje in de arm genomen en is naar de 4de verdieping gegaan. later kwam de vader terug met de lift, met zijn rug naar de uitgang toe, en toen dachten wij, ik weet niet meer met wie we waren, maar we wisten dat het kindje was overleden.

hier eindigde mijn droom zo'n beetje, ik vind het erg vaag en een beetje beangstigend. ik hoop dat iemand me kan vertellen wat het betekent.

Jossie
Antwoord:

Hoi Josie,

Als iemands lichaam in een droom doodgaat gaat het er meestal om dat iets in iemands gedachteleven of in iemands gevoelsleven als het ware doodgaat.

droom 1

Het droomverhaal in de 1e droom zegt zo dat er iets in het gevoelsleven van je stiefmoeder doodgaat. Ze verdrinkt als het ware een stukje van zichzelf. Het water in deze droom staat voor haar gevoelsleven en zij verdrinkt erin.
Omdat je ruzie met haar hebt denk ik dat de ruzie (wat je erin zegt of doet) wel de aanleiding zal zijn voor haar geestelijke zelfmoord.

Dit droomverhaal kan zich afspelen in het verleden of in de toekomst.
Wanneer het in het verleden speelt is het al gebeurd. Wanneer je deze droom bijv de nacht na een forse ruzie had, kan het zijn dat deze ruzie hiertoe geleid heeft. Ook al bedoelde je het bijv niet. Dan laat de droom je dit weten, zodat je er een volgende keer rekening mee kunt houden.
En wanneer het in de toekomst speelt is het nog niet gebeurd. Als het dan een waarschuwingsdroom is, kun je er iets aan veranderen. Dat is bij deze droom dan zo, omdat het om een ruzie zal gaan. Sommige toekomstdromen zijn natuurlijk niet te veranderen (wanneer ze over de échte dood van iemand gaan).

droom 2

Je vindt het raar dat er een meisje opgenomen is op je oude stageadres. Wanneer je iets raar vindt in een droom is het vaak een droomsymbool en zie je het voor iets letterlijks aan. Het meisje kan dus een droomsymbool zijn. Dan staat het voor een stukje gevoelsleven. Een oude vrouw staat dan voor een oud (wijs) gevoel, een jong meisje voor een jong (vrolijk, minder wetend) gevoel.
Het gaat hier om een stukje gevoelsleven binnenin het verzorgingstehuis in je eigen geest. Je hebt in een verzorgingstehuis gewerkt, je hebt er herinneringen aan, je hebt er gevoelens over gekregen. Het is iets moois binnenin je. Deze verzorgings-sfeer in je eigen gevoel beeldt de droom dan uit met het verzorgingstehuis zoals je dat in de buitenwereld kent.
Het gaat er dus om dat er een gevoel binnenin het verzorgingstehuis-gedeelte in jezelf als het ware vermoord werd, alsof het met veel geweld gewurgd werd. Zoveel dat het was alsof ze er een slagaderlijke bloeding aan overgehouden had.
De vader van het meisje staat dan voor dat wat als het ware de vader (de geestelijke verzorger) van dat gevoel is. Dat probeert haar te laten helpen, maar het is te laat.
Dit is het droomverhaal.

Dit kan weer iets zijn wat al gebeurd is, iets in het heden of iets wat nog niet gebeurd is maar wat zal gaan gebeuren. Als het in het heden of in de toekomst speelt is het misschien te voorkomen, dan zal het een waarschuwingsdroom zijn.
Om te weten in welke tijd dit droomverhaal speelt moeten we eerst weten waar het over gaat.

Vaak zijn mensen bij zo'n droom over iets aan het denken geweest. En hebben ze in een boos of in een moedeloos gevoel iets besloten waardoor een mooi gevoel in zichzelf als het ware vermoord werd. Het kan dan zijn dat ze een houding hebben aangenomen van binnen van: 'kan me niets schelen'. In plaats van wat ze anders altijd deden: 'goed zorgen voor ieder gevoel'. Ze hebben dan als het ware een mooi gevoel in zichzelf vermoord. Gewurgd in dit geval, met zoveel geweld dat het lijkt op een wurging met slagaderlijke bloeding.

Ik vermoed dat je een probleem had en op een gegeven moment op zo'n soort manier een mooi gevoel in je als het ware vermoord hebt. Dat hoef je niet te bedoelen en vaak besef je het niet eens. Daarom laat een droom je dat dan weten. Het deel in jezelf wat dit gevoel vermoord heeft is een ander deel van jezelf dan het deel wat het meemaakt in de droom. Ik vermoed dat het zoiets geweest is, maar het kan natuurlijk ook iets anders zijn. De enige die hierachter kan komen ben jij.

Nu kan er zoiets in jezelf gebeurd zijn, in de 3 laatste dagen vóór deze droom. Dan kan dit het zijn, waar de droom over gaat. Als je zoiets herkent, kijk dan of je het mooie gevoel in jezelf kunt herstellen. En begrijp dat je in zulke situaties iets moois in jezelf kunt vermoorden, dan kun je in de toekomst wat voorzichtiger zijn.
Het kan ook dat het niet gebeurd is, maar dat het in de toekomst kan gebeuren als je niet begrijpt dat je zo iets in jezelf kapot maken kunt. Ben dan voorzichtig met boosheid, ontmoediging of negatieve gedachtes.

De dagen voordat je deze 2 dromen kreeg heb je veel geweld in je gehad, tegenover je stiefmoeder en tegenover iets in jezelf, zo te zien. Ik hoop dat je in deze verklaringen iets daarvan kunt herkennen. Zo niet, dan kan ik er naast zitten, dan kun je deze uitleg beter vergeten.

Greetings my Friend

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Dood:
Bijna Doodervaringen
Euthanasie
Leven Na De Dood
Miskraam
Rouw
Stervensbegeleiding
Uitvaart
Wiegendood
Zelfdoding
Gerelateerde vragen aan Dromen over de dood,:

Hoe ziet het eruit voor dieren?
      [Gesteld in Leven na de dood]
2009-04-06 09:14:47
leven na de dood
      [Gesteld in Leven na de dood]
2009-11-08 16:11:51
met johannes byna doods ervaring
      [Gesteld in Bijna Doodervaringen]
2010-01-16 09:48:49
mag je dit een peuter aandoen?
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2010-07-12 15:44:23
Verwerking overleden grootmoeder?
      [Gesteld in Dood]
2012-03-06 11:15:32

Gemiddelde score Dood: 8.8 (22x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+