Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Vastgoed
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vastgoed en krijg online een antwoord van de specialist in Vastgoed

Zelf een vraag over Vastgoed? Klik hier.
Meer vragen over Vastgoed.
De huidige beheerder van de rubriek Vastgoed:
Naam: Hans Goosen (MA/COM Nederland)
Bedrijf: Ma/com stad en regio makelaars
Reactiesnelheid: 18 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Hans Goosen (MA/COM Nederland) vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VastgoedVragen over Vastgoed via RSS. Klik hier.
RSS over Vastgoed op jouw website?Vragen over Vastgoed op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VastgoedVragen over Vastgoed via E-mail. Klik hier.

Proces aanspannen tegen ex-huurders

[Gesteld op: 16-12-2010]

Toelichting:
Op 1 augustus 2008 is er via Direct Wonen een huurovereenkomst opgemaakt. Deze is handmatig
aangepast en getekend omdat de eerste opzet een jaarcontract was. Bij het aangaan van deze
overeenkomst hebben huurder een borgsom van 2.000 euro betaald. Op 1 juni 2009 contact opgenomen met huurders om het contract met 1 jaar te verlengen. April 2010 contact opgenomen met huurders om te bespreken dat ik het appartement wil gaan verkopen en of zij interesse hebben om de woning te kopen. Hierop ben ik eerst met een makelaar naar de woning geweest voor een waardebepaling. Na bijna 2 jaar weer in de woning geweest en was vreselijk geschrokken over de staat van de woning. Alles was vies en vele beschadigingen. Hierop heb ik na het bezoek samen met de makelaar de huurders schriftelijk op de hoogte gesteld dat ik enorm geschrokken was van de staat waarin de woning verkeerde. Deze brief viel niet goed bij de huurders en dit werd mij telefonisch medegedeeld. 31 mei 2010 kon ik de sleutels opkomen halen van de woning en dit gebeurde in een behoorlijke nare sfeer.. Er heerste van haar kant een heel vijandige sfeer. Met pijn en moeite een aantal punten op kunnen schrijven die in de eerste instantie niet in orde bleken te zijn. Na het vertrek van de huurders konden wij nog eens rustig alles bekijken en er bleken vele mankementen te zijn ook die men verzegen hadden. De huurders wilde niet meewerken en ook niet vertellen waar zij naar toe gingen verhuizen. Via hun nieuwe verhuurder ben ik hier achter gekomen. Aan de hand van alle bevindingen heb ik een eindafrekening gemaakt en deze op 16 juni 2010 verstuurd. Op 12 juli 2010 heb ik een afrekening van de verwarmingskosten toegestuurd zoals diverse malen vermeld en ook op de afrekening. Op 23 juli 2010 heb ik de eerste aanmaning verstuurd, hierop heb ik niets vernomen. Hierop heb ik op 18 augustus een tweede aanmaning verstuurd en op 8 september heb ik een laatste aanmaning verstuurd en deze ook aangetekend met de vermelding dat ik deze vordering naar een incassobureau zou sturen. Dit is ook gebeurd en op 1 oktober heb ik het bericht gekregen dat zij deze vordering niet kunnen innen. Aangezien het hier om een vordering gaat van:Afrekening € 2.033,32 enStookkosten € 1.541,70. Wat zijn mijn kansen als ik dit voor laat komen?
Antwoord:
Hebben de huurders formeel de huur opgezegd (per aangetekend schrijven, ten minste 1 maand van te voren?).
Heeft u de borgsom verrekend?
Waarom is de incasso niet gelukt? Is er wel wat te halen bij de (ex)huurders (loon, bezittingen, e.d.)?
Zijn de kosten die u in rekening brengt duidelijk te overleggen (facturen, afrekeningen) en REDELIJK EN BILLIJK?
Heeft u bewijs van de toestand van de woning bij aanvang van de huur (foto's, beschrijving, e.d.) en hebben de huurders hiervoor getekend?
Hebben de huurders bij vertrek ook getekend voor de oplevering (meterstanden, toestand van de woning, e.d.)?
Wat zegt Direct Wonen van deze situatie? Zij zijn per slot van rekening degene die de verhuur voor u hebben geregeld en zij hebben hiervoor betaald gekregen!

Normaliter start u de verhuur met een opleveringsrapport of proces-verbaal van oplevering, waarbij u naast een uitgebreide beschrijving van de toestand van de woning, ook een behoorlijk aantal foto's maakt die de toestand van de woning bij aanvang van de huur duidelijk maakt. In dat rapport worden ook alle meterstanden genoteerd en het aantal sleutels wat werd verstrekt. De huurders tekenen hiervoor.
Datzelfde dient weer te gebeuren bij vertrek.
De huurder dient minimaal 1 maand van te voren op te zeggen. De eerste inspectie doet u dan zo snel mogelijk na de opzegging. Wanneer hier afwijkingenworden geconstateerd, dan dient u de huurders hiervan schriftelijk op de hoogte te brengen en hen in de gelegenheid te stellen alle afwijkingen voor de einddatum op te lossen of te laten lossen. Wanneer zij hier niet aan voldoen kan u de zaak voor hen oplossen.
U kunt daarvoor de borgsom gebruiken.
U maakt dan eerst een proces-verbaal van oplevering met alle meterstanden en voldoende foto's, waaruit de toestand van de woning blijkt bij "einde huur". Het is het beste om de verhuur makelaar hier weer bij te hebben als getuige.
Vervolgens maakt u de woning schoon, repareert alles wat kapot is gegaan, tijdens het verblijf/gebruik van/door huurders en u maakt de balans op.
De nota stuurt u naar de (ex)huurders en u start zo nodig een incasso-procedure. Doe dit via een gerechtsdeurwaarder, die ook in staat is om de procedure verder gerechtelijk te (laten) bekrachtigen. Deze kan u ook duidelijk adviseren over uw kansen.......

Kies bij verhuur voor een makelaar die weet hoe het hoort, die had u veel problemen/kosten kunnen besparen.Beantwoord door:
Hans Goosen (MA/COM Nederland)
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Vastgoed:
Bedrijfsruimte
Beheer
Bouwkunde
Geluidsoverlast
Hypotheken
Kadaster
Makelaars
Notariële Verkopingen
Ontwikkeling
Software
Taxatie
Vastgoedrecht
VastgoedverhuurGerelateerde vragen aan Proces aanspannen tegen ex-huurders:

Acer Aspire 9305AWSMi, goed voor sims 3?
      [Gesteld in Laptops]
2009-06-08 16:15:53
Rechtzaak mogelijk tegen treitergedrag?
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2011-02-19 17:53:52
Hoe span ik een kort geding aan?
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2011-02-28 16:55:59
Geldigheid Proces-Verbaal zonder documentnummer ?
      [Gesteld in Verkeersrecht]
2011-04-17 18:48:15
Uitbetalen werk/reis/slaapuren
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2011-06-20 23:55:36

Gemiddelde score Vastgoed: 8.5 (547x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+