Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

Minder salarisverhoging dan collega zelfde functie

[Gesteld op: 14-12-2010]

Toelichting:
Bij de eindejaarsgesprekken is mij verteld dat ik een salarisverhoging krijg van 60 euro. Dit komt overeen met eenderde van onze normale periodieke salarisverhoging. (Ivm crisis worden geen hele periodieken uitgekeerd werd gezegd). Echter er wordt wel differentiatie aangebracht in de salarisverhogingen. Ze willen jonge werknemers meer salarisverhoging geven dan oudere werknemers omdat men de jongere werknemers niet kwijt wil raken.

Mijn collega en ik werken even lang bij het bedrijf in eenzelfde functie. Ik ben echter wel 5 jaar ouder. Ik krijg 1/3 van een normale periodiek, terwijl mijn collega 1/2 periodiek krijgt.
Vandaag kreeg ik te horen dat een andere collega (werkt er korter dan dat ik er werk, maar is wel even oud als ik ben)zelfs een hele periodiek erbij krijgt.
Dit alles vind ik zeer onterecht. Het scheelt per slot van rekening toch zo'n 120 euro per maand!!

Ben van plan om hierover uitleg te vragen bij directie, maar verwacht een antwoord te krijgen als: "tja, we passen differentiatie toe, dus salarisverhogingen verschillen per persoon". Wat kan ik het beste doen? Hoe kan ik het best op deze hele situatie reageren?

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw reactie.
Antwoord:

Het staat werkgevers vrij om beloningssystemen/systematiek te hanteren. De wet gelijke behandeling verbiedt onderscheid op grond van leeftijd, tenzij daar een goede reden of een objectieve recbhtvaardigingsgrond voor is. Die zie ik in dit geval niet.

 

Het bovengenoemde antwoord is gebaseerd op de door u verstrekte informatie. Aanvullende en/of afwijkende informatie kan daarop van invloed zijn. Voor aanvullende vragen / hulp kun je mij vrijblijvend bellen van maandag t/m vrijdag van 09.15 tot 17.00 uur op nummer 0492-781972. Met vriendelijke groet, Machiel van Velden Advies, mr. Machiel van Velden www.vanvelden.net  

 
Reactie vraagsteller:
Ik snap dat ze beloningssystemen mogen hanteren, maar het vaste beloningssysteem (1 hele periodiek bij goed functioneren, minder bij minder functioneren) laten ze nu los en dit varieert sterk per persoon. Terwijl wel iedereen een goede beoordeling krijgt dus iedereen blijkbaar goed zijn functie uitoefent. De variatie hierbij varieert: veel mensen krijgen 0,5 periodiek, en een aanzienlijk aantal medewerkers zelfs 1 hele periodiek. Ikzelf ben tot nu toe de enige waarvan ik weet die maar 1/3 periodiek krijgt. En dat terwijl mijn beoordeling goed is en ze tot nu toe nog niet met een duidelijke verklaring komen waarom het bij mij zo afwijkt. Het verschil met mijn collega's is 30 tot zelfs 120 euro per maand (voor resp 1/2 en 1 periodiek), en dat vind ik veel verschil voor personen in dezelfde functie met eenzelfde goede beoordeling.
 
Antwoord Beheerder:
Ik kan niet oordelen over de feitelijke uitvoering en de inhoudelijke argumenten die daaraan ten grondslag liggen dan zou ik alle stukken moeten inzien en aan inhoudelijke behandeling toekomen. Dat gaat te ver in het kader van gratiesadviseurs. Wat ik wel aan kan geven zoals ik ook heb gedaan is dat leeftijdsdiscriminatie niet mag. Aan u om te bepalen of u vindt dat daar sprake van is.
Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Minder salarisverhoging dan collega zelfde functie:

nieuwe functies en salarisindelingen toegestaan?
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Utrecht]
2012-05-02 21:27:01
Nieuwe functie uitvoeren in protest, verstandig?
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Zuid Holland]
2009-11-21 10:07:21
Is deze functie een verworven recht?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Friesland]
2010-04-15 15:13:47
Mag dit?
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Overijssel]
2009-05-16 21:18:31
-functie boventallig -recht op overgebleven fte
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Brabant]
2010-12-31 13:24:27

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant: 8.6 (9x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+