Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Verkeersrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Verkeersrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Verkeersrecht

Zelf een vraag over Verkeersrecht? Klik hier.
Meer vragen over Verkeersrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Verkeersrecht:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VerkeersrechtVragen over Verkeersrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Verkeersrecht op jouw website?Vragen over Verkeersrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VerkeersrechtVragen over Verkeersrecht via E-mail. Klik hier.

Wat kan ik het beste doen ?

[Gesteld op: 14-12-2010]

Toelichting:
Vraag 1
Ik ben aangehouden met 1,25 promille alcohol en zonder rijbewijs. Ik heb mijn verklaring afgelegd op het bureau en toen kon ik weer naar huis. Na een aantal maanden krijg ik een transactievoorstel. Ik moet 550 euro betalen, en daar kan ik mee akkoord gaan. Dat bedrag heb ik dus betaald. Als ik het niet had betaald was het (volgens mij) uit gedraaid op een rechtszaak. Maar aangezien ik het betaald heb komt er verder geen rijontzegging vanaf de justitie achter weg.
Ik heb gehoord dat het CBR buiten de justitie om kan zeggen dat je niet mag afrijden. In de periode dat ik heb gewacht op de uitspraak van justitie wou ik nog even snel mijn rijbewijs halen. Ik kreeg te horen dat het zo KON zijn dat het CBR mij kon weigeren om af te rijden buiten de justitie om. Nu ik uitspraak heb, kreeg ik te horen dat ik geen rijontzegging heb. Mag het CBR mij nog weigeren aangezien ik officieel geen rijontzegging heb?

Vraag 2
Aangezien ik daarvan geen duidelijk antwoord heb, wil mijn rij instructeur mischien niet opnieuw met mij afrijden. Dan is hij bang dat hij voor schut komt te staan bij het CBR mocht ik wel geweigerd worden. Zal er dan wel een andere rijschool zijn die mij aanneemt als ik met mijn verhaal aan kom ? ik kan er moeilijk over liegen lijkt mij ... Wat kan ik het beste doen ?
Antwoord:

Volgens mij heb ik vraag 1 al eerder gehad van u;

U moet altijd voorafgaand aan het examen een eigen verklaring invullen (dat moet iedereen). Een van de vragen die daarop gesteld word is of u misbruik van alcohol heeft gemaakt. Die vraag moet u in principe met 'ja' beantwoorden.

Als u die vraag met 'ja' beantwoord KAN dat uitlopen op een nader onderzoek en KAN het CBR besluiten u niet toe te laten tot het praktijkexamen.

Nou zei ik dat u die bewuste vraag op EV in principe met 'ja' moet beantwoorden. Ik leg daar de nadruk op, omdat er niet een echte definitie is van alcoholmisbruik. Als u 100% zekerheid wilt, beantwoord u de vraag dus met ja, dat voorkomt in de toekomst problemen.

Dan KAN het CBR besluiten u nader te onderzoeken, of te weigeren. Maar ik kan niet zeggen wat zij doen. Dat hangt immers van hen af, waar zij de grens leggen. Dat is hun keuze, niet die van mij.

Vraag 2;  Het beste zou u eerst een EV ingevuld naar het CBR sturen. Deze EV kunt bij uw gemeente krijgen kopen (of bij de rijschool). Deze nemen dan het besluit. Als zij besluiten dat u geschikt bent (al dan niet na onderzoek), kunt u gewoon een examen aanvragen.

Bij het standpunt van uw instructeur kan ik me iets voorstellen. Als u de uitslag van het onderzoek hebt ontvangen en deze is 'geschikt' dan lijkt mij dat alle twijfel weg is. En als dat niet zo is moet u zoeken naar een ander. En dan heb ikzelf het idee dat zwijgen niet hetzelfde is als liegen... toch?

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gemiddelde score Verkeersrecht: 8.9 (15x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+