Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden » Hondenopvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hondenopvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Hondenopvoeding

Zelf een vraag over Hondenopvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Hondenopvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Hondenopvoeding:
Naam: Elaine
Bedrijf: 4footers for 2footers
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Elaine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenopvoedingVragen over Hondenopvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Hondenopvoeding op jouw website?Vragen over Hondenopvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenopvoedingVragen over Hondenopvoeding via E-mail. Klik hier.

hoe leer ik mijn hond af dat hij dingen stuk bijt?

[Gesteld op: 14-12-2010]

Toelichting:
Onze hond bijt nogal eens iets kapot, bij voorkeur speelgoed van mijn dochter maar ook een buitenlampje, een rieten stoel ,mand en de salontafel zijn al aangevreten. Hij doet het altijd als we er niet bij zijn, ook als we wel thuis zijn maar bijvoorbeeld boven.
Hij heeft zelf ook speelgoed, een bal, een flostouw en een kauwbot.
Hij is nu 14 maanden, we hebben hem met 8 maanden uit het asiel gehaald.
Verder is het een hardstikke leuke, lieve en evenwichtige hond met een zacht karakter.
Wat kunnen we doen??
Antwoord:
Uw hond heeft een andere manier gevonden om zichzelf bezig te houden. Er is voor hem ook geen verschil in zijn speelgoed, of die van uw dochter. Helaas onwenselijk voor ons mensen. Om dit gedrag uit te laten doven, adviseer ik toch weer benchtraining. Het heeft ongeveer een jaar nodig, om uw hond de regels van uw huis te leren. Elke keer dat u er niet op let, en hij gaat in de fout, kunt u weer opnieuw beginnen. Dus u moet heel consequent zijn. In een bench komt uw hond niet in de verleiding om zich aan uw meubels te vergrijpen. Hieronder wat informatie:
  • Plaats de bench in een deel van het huis waar het gezin de meeste tijd doorbrengt, zoals de huiskamer. Leg een zachte deken of handdoek in de bench. Breng je hond naar de bench en praat vrolijk tegen hem. Wees er zeker van dat de deur van de bench wijd open staat en dat hij zich er niet aan kan bezeren. 
  • Om de hond te bewegen de bench binnen te gaan, gooi je wat brokjes naar binnen, eerst vlak vooraan, dan helemaal tot achterin. Wanneer hij aanvankelijk weigert om helemaal naar binnen te gaan, is dat niet erg. Dwing hem niet. Blijf doorgaan met brokjes naar binnen gooien totdat je hond rustig naar binnen loopt om de brokjes op te eten. Wanneer hij niet in brokjes is geïnteresseerd, probeer het dan met zijn favoriete speeltje. Deze stap kan enkele minuten duren, maar ook enkele dagen lang. 
  • Nadat je hond met de bench heeft kennisgemaakt, kun je hem zijn gewone maaltijden in de buurt van de bench geven. Dit zal ook een plezierige associatie met de bench opleveren.
  • Zodra je hond zonder problemen de nacht in de bench doorbrengt, ben je meer dan halverwege. Gezonde puppy's hoeven een uur na de laatste maaltijd niet meer te drinken, en dit helpt hen met het zindelijk blijven gedurende de nacht.
  • Zodra je hond overdag en 's avonds meer dan een half uur alleen kan zijn in de bench zonder bang te zijn, kun je beginnen hem alleen te laten voor wat langere perioden. Nota bene: verwar luid protesteren (wat we negeren) niet met bang zijn. Breng hem naar de bench en geef hem een brokje of wat speelgoed. Neem geen langdurig afscheid op emotionele wijze, maar hou het kort en zakelijk. Er is tenslotte niets aan de hand. Prijs je hond kort wanneer hij de bench binnen gaat, geef hem een brokje als beloning en ga dan rustig weg. Wanneer je weer thuis komt, beloon je hond dan niet voor opgewonden gedrag door hem even enthousiast te begroeten. Hou het opnieuw kort en zakelijk. Doe de hond ook tijdens je aanwezigheid regelmatig in de bench, zodat hij de bench niet gaat associëren met alleen-zijn. 
Een bench is een uitkomst! Jouw pup heeft overdag ook zijn slaapjes nodig en wordt niet gestoord of afgeleid wanneer hij in de bench ligt. Een puppy moet worden gecorrigeerd wanneer hij iets fout doet, en wanneer jij niet in staat bent om voortdurend op hem te letten, omdat je aan het koken bent of je schoonmoeder aan de telefoon hebt, kun je hem ook niet corrigeren. De pup kan niets verkeerds doen in de bench, dus dan is de situatie relaxed voor jullie allebei.  
Maar wanneer de hond de hele dag in de bench zit omdat jij moet werken en dan nog eens de hele nacht, dan brengt hij te veel tijd in de bench door. Je dient dan iets te regelen waardoor het mogelijk is dat je meer aan de fysieke en emotionele behoeften van de hond kan voldoen. (Vergeet ook niet dat puppy's jonger dan een half jaar niet langer dan drie à vier uur achtereen in de bench moeten zijn, omdat ze hun blaas en darmen niet voor langere tijd onder controle hebben)
Ik hoop dat u hier al mee aan de slag kunt, mvg elaine
Beantwoord door:
elaine
profielpagina


Gerelateerde vragen aan hoe leer ik mijn hond af dat hij dingen stuk bijt?:

jankende hond
      [Gesteld in Huisdieren]
2007-10-29 10:44:01
hoe vermijd ik overenthousiasme in het spel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-30 17:19:40
Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
hoe geef je de hond de juiste aandacht die hij wil
      [Gesteld in Hondenopvoeding]
2011-03-09 14:17:41
Bouvier gromt naar me dochter
      [Gesteld in Hondengedrag]
2014-04-10 16:34:57

Gemiddelde score Hondenopvoeding: 6.3 (343x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+