Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Recht-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Recht-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Recht-Noord Holland

Zelf een vraag over Recht-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Recht-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Recht-Noord Holland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Recht-Noord HollandVragen over Recht-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Recht-Noord Holland op jouw website?Vragen over Recht-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Recht-Noord HollandVragen over Recht-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Ik moet onterechte reiskosten terug betalen?

[Gesteld op: 14-12-2010]

Toelichting:
In 2008,2009 en tm sept 2010 heb ik onbelast reiskosten ontvangen van mijn werkgever. Onterecht welliswaar. Ik zelf had dit niet door, ik kijk alleen naar het netto bedrag onderaan mijn loonstrookje, mijn werkgever had het ook niet door en zelfs de accountant had dat niet door dat ik die maar uitgekeerd kreeg. Voorheen woonde ik ver weg en in mrt 2008 ben ik verhuisd naar dezelfde gemeente als mijn werk. Nu wil mijn werkgever een deel van die reiskosten van mij terug vorderen. Tevens mis ik nu wel iedere maand ong 250 euro want per okt 2010 krijg ik het niet meer. Ik zie dat als loonsvermindering. Mag dat? En kan hij mij nu verplichten het terug te betalen? Tevens geeft de accountant ook toe fout te zijn geweest, maar komt zelf helemaal niks tegemoed...
Antwoord:

Terugvorderen lijkt me wat ver gaan. Maar u geeft zelf aan dat er een fout is gemaakt. U heeft daarvan geprofiteerd. Het is dus logisch dat dit dan in mindering wordt gebracht vanaf oktober 2010. Echter de vraag is of u wel te veel heeft gehad?

De werkgever mag fiscaal gezien 0,19 cente per kilomter onbelast vergoeden. Ik weet niet of u veel meer heeft ontvangen?

De hoogte van uw reiskosten vergoeding hangt van de volgende bepalingen af: - CAO-bepalingen, daarin kunnen bepalingen zijn opgenomen over reiskostenvergoeding. - Arbeidsvoorwaardenregeling of bedrijfsreglement - Regels belastingdienst, in de wet zijn bepalingen opgenomen over de reiskostenvergoeding die een werkgever maximaal onbelast aan een werknemer mag verstrekken. - Arbeidsovereenkomst: ook in de arbeidsovereenkomst kan op individuele basis een afspraak gemaakt worden over de reiskostenvergoeding. Als ereen CAO van toepassing is, moeten de afspraken minimaal voldoen aan de bepalingen uit de CAO.

 
Reactie vraagsteller:
DE reiskosten zijn altijd berekend op 19 cent per kilometer. In maart 2008 verhuisde ik naar dezelfde gemeente als waar ik werk maar kreeg nog steeds reiskosten vergoed op basis van 30 km reis afstand. Dat was natuurlijk teveel want mijn reis afstnad is hooguit 2 km. Dat ik vanaf oktober 2010 niks meer krijg lijkt mij logisch. Maar kunnen ze mij verplichten om 2000 euro terug te betalen van de 7500 die ik teveel heb gehad?
 
Antwoord Beheerder:

7000 teveel ontvangen? uitgaande van 19 cent per kilometer is dat 36.842 kilometer. Dat lijkt mij wat veel in anderhalf jaar tijd. Dat is 2000 kilometer per maand. Dat kan natuurlijk… U kunt het niet opvatten als loon. Immers als de kilometers wegvallen dan ook de vergoeding. Dus ik vrees dat zij inderdaad het onverschuldigd betaalde kunnen terugvorderen.. De vraag is alleen op welke manier. Dit kan door middel van een afbetalingsregeling en dit kunt u afspreken met uw werkgever.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Ik moet onterechte reiskosten terug betalen?:

Wat kan ik nog doen?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-16 23:14:05
Vraag over PGB-WMO en reiskostenvergoeding
      [Gesteld in PGB Wmo]
2009-06-29 13:19:19
Kilomtervergoeding
      [Gesteld in Persoonsgebonden Budget (PGB)]
2012-01-25 13:45:15
Wat is een verstandige keuze?
      [Gesteld in Advocaten-Noord Brabant]
2008-03-25 20:30:22
Ik betaal kinderalimentatie aan mn zoon
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2009-01-31 16:49:20

Gemiddelde score Recht-Noord Holland: 8.8 (6x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+