Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Maatschappijwetenschappen » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

2 Levens, 1 relatie?

[Gesteld op: 13-12-2010]

Toelichting:
Mijn vriend en ik (beiden 25) hebben 8 jaar een relatie en zijn heel gelukkig samen. De laatste tijd begint zich echter een probleem te vormen dat een steeds grotere rol gaat spelen en waar we geen oplossing voor kunnen vinden. Na +/- 3 jaar relatie zijn mijn vriend en ik met zijn 2-en in hetzelfde studentenhuis gaan wonen, we hadden wel beiden onze eigen kamer maar sliepen samen in een van de kamers. Na ruim 3 jaar samengewoond te hebben in het studentenhuis ben ik verhuisd naar een eigen appartement. Ik was hier erg aan toe mede doordat ik nu alweer ruim 4,5 jaar aan het werk ben. Mijn vriend moet echter nog ruim 2 jaar studeren en wil nog in het studentenhuis blijven wonen. Ik woon nu bijna een jaar alleen in mijn appartement en het feit dat wij totaal verschillende levens leiden begint een steeds groter probleem te worden. Mijn vriend geniet erg van het studentenleven en wil nog optimaal genieten van zijn vrijheid, voor hem betekend dit dat hij in het studentenhuis wil blijven wonen, hij denkt dat hij, zodra hij met mij gaat samenwonen (in mijn appartement), zijn vrijheid voor een groot deel kwijt raakt. Ik daarentegen verlang er steeds meer naar om met mijn vriend samen te wonen en echt ons leven samen te leiden en samen een ‘basis’ te hebben (thuis). Laat ik voorop stellen dat ik er totaal geen problemen mee heb dat mijn vriend nog volop in het studentenleven zit, ik ben zelf ook nog jong en we hebben dezelfde interesses. Mijn vriend vindt het ook totaal geen probleem dat ik al 4,5 aan het werk ben. Het probleem is dat we allebei iets totaal anders willen, namelijk ‘niet samenwonen’ en ‘wel samenwonen’. Mijn vriend en ik zijn erg gek op elkaar en willen zeker met elkaar verder maar we weten beiden geen goede oplossing voor dit probleem dat een steeds grotere rol gaat spelen in onze relatie. Begint het met een verlangen naar samenwonen (vanuit mijn oogpunt), ondertussen is het al zover dat ik gewoon niet meer gelukkig ben met de situatie zoals hij nu is. Mijn vriend is echter ook erg duidelijk in zijn standpunt en ik ben het ook wel met hem eens dat hij geen dingen moet doen waar hij nog niet aan toe is. Hij heeft geen idee wanneer hij wel wil gaan samenwonen. Mijn vriend is redelijk vaak bij mij (de ene week vaker dan de andere week) en ik ook vaak bij hem, maar wat ik mis is dat wij echt samen een basis hebben, we leiden nu allebei totaal ons eigen leven. Hoe vinden we een gulden middenweg waar we beiden gelukkig mee zijn?
Antwoord:
Twee levens en 1 relatie, leuk omschreven maar zo bijzonder is dat niet natuurlijk alhoewel je vanwege de vele echtscheidingen tegenwoordig anders zou denken. Nu weet ik niet welke studierichtingen jullie beide hebben maar wanneer ik bij mezelf ten rade ga, ik stond ooit voor dezelfde keuze, werkt de formule niet. Geef daarom eerst even aan welke studierichting jullie volgen zodat ik mij een beeld bij het verhaal kan maken.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
DromenPsychoanalyse & PsychodynamicaSociale Psychologie


Gerelateerde vragen aan 2 Levens, 1 relatie?:

nieuwe relatie met jonge kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2013-02-13 16:26:09
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
wat doe ik met mijn relatie? ik wordt er depri van
      [Gesteld in Psychologie]
2009-06-09 19:53:38

Gemiddelde score Psychologie: 7.9 (46x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+