Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Gezondheid en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Gezondheid

Zelf een vraag over Geestelijke Gezondheid? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Gezondheid.
De huidige beheerder van de rubriek Geestelijke Gezondheid:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Gezondheid op jouw website?Vragen over Geestelijke Gezondheid op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via E-mail. Klik hier.

wat is de beste remedie tegenverlatingsangst?

[Gesteld op: 20-11-2007]

Toelichting:
Ik heb last van verlatingsangt, ben altijd bang dat mijn man verliefd wordt o p een ander.Kijk altijd zijn telefon enzovoorts na, dat is heel vervelend voor hem maar ook voor mij want het is gewoon ziekelijk.Ben ook vreselijk jaloers, ik wil zo helemaal niet zijn, wilm graag advies hoe ik daar vanaf zou kunnen komen
Antwoord:
Verlatingsangst is een probleem dat erg lastig is. Je wilt je naaste niet kwijt en doet er dan ook alles voor om hem bij je te houden. Maar het vervelende is dat je juist door het claimende en controlerende gedrag de ander van je afdrijft. Je zal hem niet bij je houden door hem vast te houden maar juist door los te laten. Dat klinkt misschien tegenstrijdig maar zo werkt het wel. je kunt een ander mens niet dwingen van je te houden. Jouw man heeft gekozen om met jou het leven te delen. Hij heeft daar vast goede redenen voor. Hij houdt van je en heeft deze gevoelens naar jou bevestigd door een relatie met je aan te gaan en te trouwen. Dat is zijn bewijs van liefde. En daarnaast het feit dat hij heden ten dage nog bij jou is. Dat is zijn keuze.

In het leven heb je altijd kans dat een relatie ten einde loopt. Veel mensen gaan uit elkaar. Het scheidingspercentage is hoog in Nederland. En ik begrijp zeker dat dat idee jou erg angstig maakt. Maar iemand dwingen van je te houden werkt niet. Hij is bij je en houdt dan blijkbaar genoeg van je. Hij vind je goed en lief genoeg om mee samen te wonen. Vertrouw hem dan ook in zijn keuzen.

Stel je voor...... Je hebt een kat of hond. je houdt verschrikkelijk veel van het dier en wil het zeker niet verliezen. Ze is alles voor je en je kunt niet zonder haar leven voor je gevoel. Het katje of de hond vind het ontzettend leuk om buiten te spelen en te ravotten en vreemde toeren uit te halen. Maar als ze dat doet loop je wel meer risico het diertje te verliezen. Ze kan onder auto's komen, meegenomen worden door een vreemde, verdwalen, gewond raken, enz, enz. Om te voorkomen dat haar wat gebeurd hou je haar binnen en hou je haar de hele dag vast. Knuffelen en vasthouden. Haar overkomt niets en je bent er dan zeker van dat je haar niet verliest.

Maar wat gaat zo'n diertje doen? Ze mist het ravotten en spelen. Ze vind het knuffelen wel leuk. Maar niet te lang. Ze gaat vechten en krabbleen om los te komen. En als ze dat voor elkaar gekregen heeft rent ze hard weg en zoekt een stuk ruimte om toch te kunnen spelen. De volgende keer dat je het diertje roept om bij je te komen is ze wat voorzichtiger. Want ze wil niet weer vastgehouden worden tegen haar wil.

Stel nu...... Je hebt weer datzelfde dier waar je veel van houdt. Ze houdt nog steeds van spelen en ravotten. Je houdt enorm veel van haar. Daarom pak je haar ook regelmatig op en geeft haar knuffeltjes en aaitjes. Ze vind het heerlijk en genoet van de liefde die ze van je krijgt. Als ze genoeg knuffeltjes heeft gehad laat je haar weer los. Ze is helemaal blij en gelukkig en komt na het ravotten weer lekker bij je zitten voor de volgende knuffel. Jij voelt je misschien wat angstig als je haar weer ziet ravotten maar je weet dat ze blij is. En dan loopt ze risico's. Maar beter een blij diertje dan een dier die steeds bang is en wegspringt zodra je haar wat losser laat.

Hiermee wil ik zeggen: Soms hou je eerder vast als je loslaat dan als je vasthoudt.

Misschien kan je iets met dit antwoord. Laat het rustig even bezinken.

Warme groet, Brigitte
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Geestelijke Gezondheid:
Counselling
Hoogsensitief Persoon
Hulpverlening
Kind & Jongeren
Psychiatrie
Psychologie
Psychotherapie
Stoornissen
Trauma
Gerelateerde vragen aan wat is de beste remedie tegenverlatingsangst?:

Welke remedie voor een flatcoat
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2006-12-23 19:40:38
dag in dag uit bachbloesem geven Ó paarden ?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2008-08-20 17:05:59
reactie Hoe stalgedrag (rondjes draaien) paard.
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2008-08-22 11:22:24
Kan je een foute samenstelling maken?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-06-05 08:35:38
Nerderlandse Bloesems combinatie
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2012-06-10 15:24:48

Gemiddelde score Geestelijke Gezondheid: 9.3 (120x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+