Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Schulden & Inkomen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek schulden & inkomen en krijg online een antwoord van de specialist in schulden & inkomen

Zelf een vraag over schulden & inkomen? Klik hier.
Meer vragen over schulden & inkomen.
De huidige beheerder van de rubriek schulden & inkomen:
Naam: Geert Leusman
Bedrijf: Gepensioneerd
Reactiesnelheid: 160 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Geert Leusman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via RSS. Klik hier.
RSS over schulden & inkomen op jouw website?Vragen over schulden & inkomen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via E-mail. Klik hier.

beslaglegging

[Gesteld op: 09-12-2010]

Toelichting:
Deurwaarders hebben ooit terug beslag gelegd op mijn vriend z'n spullen (wel mijn schulden)..Maar nu willen wij uit elkaar en ga ik terug naar mijn ouders.Nix in het huis is van mij,dus als ik bij mijn ouders woon,heb ik ook nix.Wat gebeurt er dan met de spullen van beslaglegging als er verkoop komt?En mogen deurwaarders de alimentatie,zorgtoeslag en kinderbijslag innen?
Antwoord:
Geachte bezoeker,

Ik begrijp uit uw verhaal dat er dus destijds beslag is gelegd op de huisraad van uw vriend terwijl de beslaglegging voor u bedoeld was.

Heeft uw vriend daarop dan niet gereclameerd bij de beslaglegger?

Wanneer de rekeningen onbetaald blijven kan de beslaglegger de goederen uiteindelijk openbaar verkopen. Het is dus zaak dat uw vriend in verweer gaat maar dient er rekening mee te houden dat het eigendomsrecht aantoonbaar moet worden gemaakt door middel van als voorbeeld betaal bewijzen en/of aankoop bewijzen.

Kinderbijslag (de wet op algemene kinderbijslag artikel 23) laat beslaglegging niet toe. Helaas komt het regelmatig voor dat de kinderbijslag wordt gebruikt om schulden af te lossen. Laat u hiertoe niet overhalen. U mag uw kinderbijslag altijd behouden. Mocht u kinderbijslag zijn ingehouden, dan heeft u het recht om deze bedragen terug te vorderen. Eventueel via de rechter.

Verder geldt:

Artikel 46 lid 3 WWB (Wet Werk en Bijstand) op grond van dit artikel is beslag op algemene bijstand slechts geldig voor zover de belanghebbende blijft beschikken over de beslag vrijevoet bedoelt in artikel 475 RV (Wetboek van Burgerlijke Rechtsvorming).

De beslag vrijevoet is in het beginsel 90% van de toepasselijke bijstandsnorm.

U hebt recht op een beslagvrijvoet (een wettelijk recht op een bedrag om te kunnen leven en al uw vaste lasten te kunnen betalen zoals; huur, gas, licht, water, noodzakelijke verzekeringen en huishoudgeld)

Ook bestaat de mogelijk boven deze beslagvrijvoet nog een verhoging te verkrijgen, een nominaal bedrag (b.v. bij bijzondere ziektekosten die niet geheel worden gedekt door de ziektekostenverzekering) of u werkt in ploegendienst en u moet vaak in de nacht na huis, dan kan een bedrag worden vastgesteld om uw auto te kunnen behouden.

Deze beslagvrijevoet bedraagt 90% van het bijstandsinkomen voor uitkeringsgerechtende en 95% van het bijstandsinkomen bij iemand die inkomen uit arbeid heeft. (Zie verder: Ministerie van SZW, bijstandsnormbedragen)

U bent dus niet rechteloos, een deurwaarder kan niet zomaar uw uitkering inhouden of bij loonbeslag teveel loon inhouden.

Huisuitzetting Regelmatig komt het voor dat een oorzaak van huisuitzetting of energieafsluiting is dat mensen te hoge betalingsafspraken maken. Door grote druk van incassobureaus en deurwaarders wordt er teveel per maand af betaald, hierdoor moeten mensen noodgedwongen schuiven met de vaste lasten zoals huur en energierekeningen. Met als uiteindelijk resultaat huisuitzetting en energieafsluiting.

Incassobureaus Sommige van deze bureaus proberen door schriftelijke en/of telefonische dreigementen u onder enorme druk te zetten, waardoor u terugbetalingafspraken gaat maken die boven de beslagvrijvoet gaan. Let dus goed op wat u doet. Overigens een incassobureau kan geen beslag leggen op uw loon of uitkering. Dit kan uitsluitend een deurwaarder en dan nog na een gerechtelijke uitspraak. Kortom laat u niet intimideren u hebt ook rechten. Maar wacht niet te lang met hulp zoeken.

Beslag op uitkering/loon Artikel 46 lid 3 WWB (Wet Werk en Bijstand) op grond van dit artikel is beslag op algemene bijstand slechts geldig voor zover de belanghebbende blijft beschikken over de beslagvrije voet bedoeld in artikel 475 RV (Wetboek van Burgerlijke Rechtsvorming).

De beslagvrije voet is in het beginsel 90% van de toepasselijke bijstandsnorm.

Een deurwaarder legt beslag op uw uitkering of loon. Uw werkgever of uitkerende instantie moet aan dit verzoek gehoor geven. Echter op sommige uitkeringen mag geen beslag worden gelegd.

 

Wilt u verder met ons corresponderen dan kan dat door een gratis en anoniem account aan te maken op onze eigen website www.adviesbijschuld.nl

Aldaar kunt u zelf vragen stellen en deze online beheren.

Met hartelijke groet,

www.adviesbijschuld.nl

 
Reactie vraagsteller:
Dat is een beetje moeilijk om aan te tonen,want wij hebben alles gekregen van zijn familie leden.. En toen er beslag werd gelegd,woonden we samen. En wat als wij nu naar een notaris zouden gaan,om zijn spullen zwart/wit op papier te zetten. Vervalt dan ook de hele beslaglegging op zijn spullen of heeft dit eigenlijk geen zin?
 
Antwoord Beheerder:
Daar u dit achteraf doet zal het meer kosten dan opleveren.

Wanneer uw vriend verder los van de schulden staat wil ik adviseren dat hij alsnog contact opneemt met de beslaglegger om uit te leggen hoe het zit.

Daarna horen wij graag weer van u.

www.adviesbijschuld.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek schulden & inkomen:
Budgetbeheer
Civiel Bewind Kantonrechter
Inkomensadvies & Inkomensbegeleiding
Minnelijk Traject
Onder Curatele
Schuldadvies & Schuldbegeleiding
Wettelijk Traject & Wsnp
Wsnp Bewindvoerder


Gerelateerde vragen aan beslaglegging:

Wat kan ik nog doen?
      [Gesteld in Incasso]
2009-12-03 11:57:30
beslaglegging woonhuis
      [Gesteld in Financieel]
2011-09-27 17:05:48
Na beslaglegging andere schuld erbij trekken.
      [Gesteld in Debiteurenbeheer]
2011-09-29 13:01:21
hallo , ik ben in 2010 mijn huis uitgezet ,
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2012-09-19 21:17:56
beslaglegging rekening bij de bank
      [Gesteld in Incasso vorderingen advocaat]
2013-04-15 15:35:34

Gemiddelde score schulden & inkomen: 8.4 (43x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258156
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+