Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Zuid Holland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht-Zuid Holland:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht-Zuid HollandVragen over Arbeidsrecht-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-Zuid HollandVragen over Arbeidsrecht-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

mondeling arbeidsovereenkomst

[Gesteld op: 19-11-2007]

Toelichting:
ik heb een eenmans zaak en met de start van mijn zaak heeft iemand mij even mee geholpen en zou daar een vergoeding voor krijgen,nu beweert hij een arbeidsovereenkomst met mij te hebben ,mondeling.Deze man heeft een tante als advoaat ingehuurd en slaat mij nu burgerlijke wetgevingen om de oren.Nu weet ik dat zij dit niet hard kan maken want hij heeft niet langer dan 3 maanden of 20 uur mij geholpen.De advocaat zegt dat ik een ontslag vergunning aan had moeten vragen,maar dit kan ik niet aangezien ik geen overeenkomst met deze meneer ben aan gegaan nu is mijn vraag kan deze advocaat mij wel geld afhandig maken via civiele procedure.ook zegt zij dat deze meneer nog steeds in dienst is,maar wij hebben geen contract niks met deze meneer en ook niet zo afgesproken
Antwoord:
Een arbeidsovereenkomst hoeft niet per se schriftelijk te worden aangegaan, maar kan ook mondeling. Een mondelinge overeenkomst is natuurlijk wel lastiger te bewijzen. Het burgerlijk wetboek helpt de 'werknemer' hiermee, door in bepaalde gevallen 'vermoedens van een arbeidsovereenkomst' aan te geven. Indien een persoon gedurende minimaal drie maanden tegen een beloning wekelijks voor u werkt of per maand minimaal twintig uur heeft gewerkt, wordt er vermoed sprake te zijn van een arbeidsovereenkomst.

U geeft aan dat de werkzaamheden geen drie maanden hebben geduurd. Mocht deze persoon gaan procederen tegen u, dan is van belang dat u aangeeft dat het korter was dan drie maanden, en dat het werk niet wekelijks was c.q. niet gedurende minimaal twintig uur per maand en dat er dus geen sprake is van een arbeidsovereenkomst. Het is dan aan die persoon om te bewijzen dat dat wèl het geval zou zijn geweest. Het is vervolgens aan de rechter om de kwestie te beoordelen.

Als er geen arbeidsovereenkomst is gesloten (mondeling of schriftelijk) hoeft u inderdaad ook geen ontslagvergunning aan te vragen.

Ik raad u echter wel aan om een zogenaamde 'ontslagvergunning voor zover vereist' aan te vragen en, indien deze wordt verleend, het 'dienstverband' zekerheidshalve op te zeggen. Mocht de rechter namelijk later oordelen dat er toch sprake is van een arbeidsovereenkomst èn de 'werknemer' recht heeft op loon (die moet zich dan wel voor werk beschikbaar hebben gehouden), dan heeft u in elk geval reeds eerder het dienstverband zekerheidshalve beëindigd. U vermindert hiermee uw risico's.

Het is wel raadzaam hierbij juridische hulp in te roepen of u in elk geval goed te laten informeren door het CWI m.b.t. de ontslagvergunning.

Met vriendelijke groet,

M. Heijsteeg

Winkel Heijsteeg Advocaten
Hoofddorp
023 554 29 00
www.wh.eu
info@wh.eu

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan mondeling arbeidsovereenkomst:

wat zijn nou eigenlijk MIJN rechten?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland]
2008-03-05 16:04:38
waar moet ik op letten bij een arbeidsovereenkomst
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2007-03-13 09:35:40
Proeftijd niet verlengt?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland]
2008-06-19 09:02:58
Ontslagbevestiging.
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2008-06-20 23:36:01
mondelinge overeenkomst verkoop huis ontbinden?
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2007-07-14 07:42:46

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Zuid Holland: 7.0 (98x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+