Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Persoonsrecht En Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsrecht en familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsrecht en familierecht

Zelf een vraag over Persoonsrecht en familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsrecht en familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsrecht en familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsrecht en familierecht Klik hier.

RSS over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsrecht en familierecht op jouw website?Vragen over Persoonsrecht en familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via E-mail. Klik hier.

Herberekening partneralimentatie.

[Gesteld op: 30-11-2010]

Toelichting:
Mijn dochter is 21 jaar en studeert nog en ontvangt kinderalimentatie (498 euro per maand)van mijn ex Nu heeft zij een bijbaantje en heeft nu netto veel meer te besteden dan ik. Is het raadzaam om een herziening van de partneralimentatie aan te vragen. Mijn huwelijks gerelateerde norm was 3560. Ik verdien zelf 1380 en ontvang 1050 euro bruto aan partneralimentatie.
Antwoord:

Hallo,

De alimentatieplicht voor uw kind geldt tot uw kind 18 jaar wordt. Daarna geldt een voortgezette financiële verplichting om in de kosten van levensonderhoud en studie te voorzien, tot uw kind 21 wordt. Studiefinanciering en inkomen kunnen redenen zijn om minder alimentatie te betalen.

Het kan voorkomen dat uw kind in zijn eigen onderhoud kan voorzien, bijvoorbeeld omdat het werkt. De alimentatiebetaling kan dan in overleg verlaagd of gestopt worden. Bij een kind onder de 18 jaar doet u dit in overleg met de verzorgende ouder. Is uw kind tussen de 18 en 21 jaar, dan doet u dit in overleg met uw kind. Kunt u het samen niet eens worden, dan kunt u naar de rechter gaan.

Als uw ex-partner en u over de duur van de alimentatieverplichting een afspraak hebben gemaakt, dan eindigt de verplichting in principe als de periode die uw ex-partner en u hebben afgesproken voorbij is. Datzelfde geldt als de rechter in de beschikking heeft aangegeven hoelang de alimentatieverplichting duurt. De alimentatieregeling eindigt in elk geval als één van de ex-partners overlijdt. Ook eindigt de betalingsverplichting als degene die alimentatie ontvangt, trouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat samenwonen met iemand anders alsof zij getrouwd of geregistreerd partners zijn.

Voor alimentatieregelingen die op of na 1 juli 1994 zijn vastgesteld, geldt in principe een alimentatieplicht voor de ex-partner van maximaal 12 jaar. Het maakt daarbij niet uit of de alimentatieregeling in onderling overleg of via de rechter tot stand is gekomen. Dit is vastgelegd in de Wet limitering alimentatie. De wettelijke alimentatieplicht is van kortere duur als een huwelijk niet langer dan vijf jaar heeft geduurd en er geen kinderen zijn. In dit geval kan de alimentatieplicht niet langer duren dan de duur van het huwelijk. Al naar gelang de afspraken die onderling of via de rechter worden gemaakt, kan een alimentatietermijn langer of korter duren.

Voor alimentatie die al vóór 1 juli 1994 werd betaald, omdat uw ex-partner dat hebben afgesproken of omdat de rechter dat heeft bepaald, eindigt de alimentatieregeling niet automatisch na een bepaalde periode. Hebben uw ex-partner en u wel een termijn afgesproken of is er in de beschikking een termijn genoemd, dan eindigt de plicht uiteraard als die termijn om is. Natuurlijk kunt u de rechter om wijziging van de afgesproken of vastgestelde periode vragen, als later blijkt dat die periode te kort of te lang is en daardoor één van de ex-partners ernstig wordt benadeeld.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Herberekening partneralimentatie.:

weigerd partneralimentatie te betalen
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2009-05-27 10:13:25
Hoogte partner alimentatie berekenen?
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2009-07-25 00:32:45
Moet ik mijn partner altijd alimetatie betalen.
      [Gesteld in Familierecht]
2010-01-12 00:23:59
Partneralimentatie terug betalen?
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2010-02-02 15:03:29
Tijdelijk stopzetten partneralimentatie mogelijk?
      [Gesteld in Familierecht]
2011-12-19 22:53:10

Gemiddelde score Persoonsrecht en familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258132
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+