Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Woningen en krijg online een antwoord van de specialist in Woningen

Zelf een vraag over Woningen? Klik hier.
Meer vragen over Woningen.
De huidige beheerder van de rubriek Woningen:
Naam: Geert Leusman
Bedrijf: Stichting bureau voor schuldenpreventie
Reactiesnelheid: 19 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Geert Leusman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over WoningenVragen over Woningen via RSS. Klik hier.
RSS over Woningen op jouw website?Vragen over Woningen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over WoningenVragen over Woningen via E-mail. Klik hier.

Kunnen wij aanspraak maken bij de verkopende parti

[Gesteld op: 29-11-2010]

Toelichting:
Vorig jaar, 15 december 2009, heeft de overdracht plaats gevonden en zijn wij eigenaar geworden van ons huis. Na maanden van opknappen zijn wij in de zomervakantie in het huis getrokken. Amper een maand wonende heeft de heftige regenbui van eind augustus voor wateroverlast gezorgd. In de doucheruimte in ons soutterain is het water de woning binnengekomen. Wij hebben de verzekering ingeschakeld en er is het vermoeden dat het rioolwater niet goed wegkan. Wij denken dat het riool verzakt is. De verzekering vergoedt de schade aan het riool niet.

Nu zijn we afgelopen zaterdag toch maar begonnen met het riool op te graven. Het riool is nu voor een groot deel opgegraven en blijkt het riool verkeerd af te wateren. De riolering staat bijna geheel vol. In plaats van dat het water naar het openbaar riool gaat, stroomt het water terug naar de woning. Ook bleek het ontstoppingsstuk bij de aansluiting op het openbare riool beschadigd en afgedekt met een beetje plastic.

Onze buurman kwam erbij kijken en vertelde ons dat de vorige bewoner (niet zijnde de laatste eigenaar) enkele jaren geleden in de voortuin bezig is geweest en in contact is geweest met de riolering.

Van dit gegeven zijn wij niet op de hoogte geweest bij de aankoop van de woning. Ook is ons niet gemeld dat de woning al eens eerder waterschade heeft gehad.

De vorige eigenaar heeft de woning van de laatste bewoner gekocht via een executieveiling gekocht en heeft nooit in de woning gewoond. In onze koopovereenkomst zijn de algemene regeltjes opgenomen dat de woning gekocht is in de staat zoals deze op dat moment was. De verkoper stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele gebreken.

Nu is het ook zo, dat de betrokken makelaar onze tegenover buurman is. Hij is zeker op de hoogte geweest dat de vorige bewoner in de voortuin aan het werk is geweest.

Op dit moment houden wij de doucheput afgesloten, om zeker te zijn dat bij een eerst volgende regenbui niet weer het rioolwater de woning binnenkomt.
Antwoord:

Hoe de vorige eigenaar aan de woning is gekomen is in deze niet van belang. De vorige verkoper was hoofdelijk aansprakelijk voor de verborgen gebreken ware het niet dat uzelf de gebreken al hebt aangepakt en dat had u beter niet kunnen doen daar u niet achteraf kunt declareren. Ik vraag me, gezien uw verhaal, af of het probleem van wateroverlast door de door u genomen of te nemen maatregelen worden opgelost. Plaats een waterslot tussen het hoofdriool en uw riolering zodat het rioolwater bij noodweer niet van de opebare riolering via uw woning omhoog kan komen. Mocht u dergelijke vragen hebben stel deze dan voor dat u zelf maatregelen neemt. Hoe goed deze dan ook bedoeld zijn, u bent geen vakbekwaam installateur en niet onpartijdig. Juridisch kunt u niets uitrichten.

 

 
Reactie vraagsteller:
beste Geert,

momenteel hebben wij het riool alleen nog maar opgegraven, daarmee hebben wij het probleem inzichtelijk gekregen. Verder dan dit zijn wij niet gegaan. Het idee is ook om straks iets van een waterslot bij de aansluiting op het openbaar riool te plaatsen, maar door de verzakking enz. lijkt het ons ook niet onverstandig om het riool vanaf de huisaansluiting tot aan het openbaar riool te vervangen door dikkere en stevigere buizen met minder opstakels en bochten.

Maar volgens u kunnen wij niets beginnen? Ik heb ook ergens gelezen dat volgens een bepaald artikel je misschien iets kunt beginnen als het huis niet functioneerd zoals het zou moeten. In onze ogen kunnen wij de doucheruimte in het souterrain niet gebruiken. Als de riolering niet wordt aangepakt dan is de kans zeer groot dat bij een volgende bui van een beetje omvang, waarbij het water weer niet fatsoenlijk weg kan, het water weer de woning binnen komt.
 
Antwoord Beheerder:

Oké ik heb u verkeerd begrepen. Wat u nu moet, ik vindt "moet"een woord waar ik niet van houd maar goed, is kijken in het koopcontract. Daarin staat hoe te handelen bij verborgen gebreken. Deze procedure hoeft maar enkele dagen te duren. Op deze wijze worden eventuele verborgen gebreken verhaald op de verkoper. Dat u voornemens bent om de verbinding naar het hoofdriool te vervangen door een betere kwaliteit buis, door de vakman laten doen. Niet zelf doen daar de diameter van de buis belangrijk is i.v.m. de juiste doorstroomsnelheid en het verloop. Als u deze raad op volgd krijgt u daarvan geen spijt. Een waterslot zeker laten plaatsen. Hierdoor voorkomt u bij een overlopend hoofdriool dat het water vanuit de straat via uw woning omhoog komt.

Succes.

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Woningen:
Bouwen & Restaureren
Dakloos
Executieveiling
Gevelonderhoud
Nieuwbouwprojecten
Verborgen Gebreken
Verbouwen
Vereniging Van Eigenaren
Woning Kopen
Woning Ontruimen
Woningbeveiliging
Woningruil
WOZ WaardeGerelateerde vragen aan Kunnen wij aanspraak maken bij de verkopende parti:

vervolg op de vraag; Mijn werkgever heeft het ...
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2008-05-16 23:14:11
Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Aankoop camera voor beginner
      [Gesteld in Amateur fotografie]
2012-04-02 19:05:39
hulpverlener haakt af
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-30 11:14:07

Gemiddelde score Woningen: 7.9 (150x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+