Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión espańola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zakelijke Dienstverlening en krijg online een antwoord van de specialist in Zakelijke Dienstverlening

Zelf een vraag over Zakelijke Dienstverlening? Klik hier.
Meer vragen over Zakelijke Dienstverlening.
De huidige beheerder van de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via RSS. Klik hier.
RSS over Zakelijke Dienstverlening op jouw website?Vragen over Zakelijke Dienstverlening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via E-mail. Klik hier.

samen wonen met een zzpér

[Gesteld op: 23-11-2010]

Toelichting:
ik weet niet welke rubriek ik hiervoor moet aanvinken weet nog niet zo goed hoe de site werkt. maar ik wil samen wonen met mijn vriend en die is zzpér. Ik wil weten wat de invloed op inkomsten/belasting/schulden etc is....kunt u mij op weg helpen? alvast bedankt Mvgr.
Antwoord:

De inkomstenbelasting wordt altijd berekend per persoon. Het is daarbij niet van belang of u alleen woont, of samenwoont. Het gaan samenwonen heeft dus geen gevolgen voor de inkomstenbelasting.

Ik begrijp uit uw vraag dat u zich zorgen maakt over de schulden van de zzp-er. Dat is nergens voor nodig, uw vriend is aansprakelijk voor deze schulden, en deze kunnen nooit op u worden verhaald. In het ergste geval kan er beslag worden gelegd op zijn bezittingen, maar die van u blijven daar buiten. Wel raad ik u aan om bonnetjes van aanschaffingen te bewaren, zodat u altijd achteraf kan aantonen welke bezittingen van u zijn.
En het is verstandig om ieder een aparte bankrekening te houden met eigen geld. Voor de huishoudelijke uitgaven kan u wel een gezamenlijke bankrekening openen.

 
Reactie vraagsteller:
Alleerst erg bedankt voor uw reaktie en zal deze zeker opvolgen ook de tips en vragen van anderen zijn erg leerzaam en handig op te weten.
Het is idd zo dat mijn vriend schulden heeft. Heb m dan ook gezegd zijn huis te verkopen en daarmee het over grote deel van zijn schuld mee in te lossen.
Zodat we terzijne tijd samen met een schonelij kunnen beginnen en in de toekomst iets samen kunnen kopen.
Heeft het dan ook geen invloed op je toeslagen (huur/zorg etc )als het ook niet van invloed is op je inkomstenbelasting? En de kinderalimentatie ? Ik heb altijd begrepen dat als je langer dan een halfjaar samenwoond je automatisch mekaars toeslag partner word..
Ook hoor ik mijn partner wel eens over zijn boekhouder en ik zelf ben daar niet zo posetief in.. ik vind dat hij geen advies krijgt maar alleen een fikse rekening maar waar vind je iem die je goed adviseert zorgt dat je verdiend en kijkt wat belasting technisch in jou voordeel is en je helpt met aftrek posten. ipv aanlslagen krijg en flink moet betalen.
Mvgr..
 
Antwoord Beheerder:

Inderdaad heeft het samenwonen wel invloed op de hoogte van toeslagen. Als u in een jaar meer dan 6 maanden samenwoont, dan bent u verplicht elkaars toeslagpartner, en dan wordt voor de berekening van de toeslagen gekeken naar het gezamenlijk jaarinkomen.
Wat exact de gevolgen zijn voor de toeslagen (positief of negatief) kan ik u niet zeggen, omdat u geen informatie geeft over de hoogte van het inkomen van uw vriend. Maar als hij schulden heeft, dan zal hij wellicht een laag of zelfs negatief inkomen hebben, en dan is de kans groot dat de toeslagen hoger worden als u gaat samenwonen.

U noemt ook kinderalimentatie. Als u gescheiden bent, en u draagt zorg voor een klein kind, dan is in het verleden de kinderalimentatie vastgesteld op basis van uw draagkracht. Als u gaat samenwonen verandert uw draagkracht, en is dat reden om de kinderalimentatie te herzien. Ook dit is afhankelijk van het inkomen van uw vriend.

Wat het laatste betreft: Als u beiden twijfels heeft over de juiste ondersteuning door de boekhouder, dan kan ik u aanraden om voor een second opinion een ander te benaderen. Vraag eens in de omgeving welke boekhouders worden aanbevolen. Uit een eerste gesprek met hem zal u al duidelijk worden of uw vermoedens al dan niet terecht zijn.
Ik merk tot slot wel op dat iedereen zich boekhouder mag noemen. Zijn taak is het bijhouden van de administratie en het indienen van de belastingaangiftes. Een boekhouder is iets anders dan een accountant. Een accountant heeft altijd een grondige opleiding gehad, en is daardoor ook in staat om adviezen te geven. Daar staat tegenover dat een accountant beduidend duurder is dan een boekhouder. U krijgt dus waar u voor betaalt.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Administratieve Diensten
Bedrijfsautomatisering
Bedrijfsfusie
Bedrijfsoverdracht
Bedrijfsovername
Bedrijfstransacties
Bedrijfsverhuizing
Bedrijfsvoering
Conflictbemiddeling
Cursussen & Opleidingen
Debiteurenbeheer
Entertainment
Evenementenorganisatie
Financieel
Flora & Fauna
Fusies & Overnames
Gezondheidszorg
Juridisch
Juridische Splitsingen
Kinderopvang
Marketing
Mediation
Ondernemingsrecht
Onroerend Goed
Ontwerp
Secretarieel
Trainingsacteurs
Vennootschapsstructuren
Vertalen


Gerelateerde vragen aan samen wonen met een zzpér:

Is dit samenwonen voor de belastingdienst
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2013-11-10 19:15:41
Ontbinding samenlevingscontract
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2011-12-07 12:27:27
Ik heb een schuld partner niet
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2013-09-16 11:49:35
kinderalimentatie bij samenwonen na een scheiding
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-09-16 22:58:32
Belastingen als je samen gaat wonen?
      [Gesteld in Belastingen]
2010-11-20 19:15:21

Gemiddelde score Zakelijke Dienstverlening: 9.0 (900x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+