Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Omgangsregeling Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Omgangsregeling mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Omgangsregeling mediation

Zelf een vraag over Omgangsregeling mediation? Klik hier.
Meer vragen over Omgangsregeling mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Omgangsregeling mediation:
Naam: Nico K.J. Wiggers
Bedrijf: Wiggers mediation
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nico K.J. Wiggers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Omgangsregeling mediationVragen over Omgangsregeling mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Omgangsregeling mediation op jouw website?Vragen over Omgangsregeling mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Omgangsregeling mediationVragen over Omgangsregeling mediation via E-mail. Klik hier.

een reel omgangsregeling en alimentatie

[Gesteld op: 20-11-2010]

Toelichting:
goedendag,

ik vader van een dochter van 2.5jaar oud.
ex is tevens 7 maanden zwanger.

ik probeer een normale omgangsregeling vast te laten leggen met mijn ex kinderen wonen bij haar.
ik heb een voorstel gedaan van 1 dagdeel per weekeind en een avondje op bezoek van 2 uur. niet akkoord. komt zei met 1 dagdeel in de 14 dagen erg kort vind ik.
ik heb mij dochter erkend en wil de vrucht van deze ook erkennen dit wil zei niet en wil tevens achternamen laten wijzigen kan dit zomaar aangezien de eerst wel mijn naam draagt.
voor alimentatie was mijn voorstel 25 euro per week of 138 per maand per kind aangezien ik een wij uitkering heb heb voorgesteld als ik een baan heb we hier opnieuw naar kunnen kijken zodat dit bedrag omhoog kan gaan.
wat is nu een normale omgangsregeling voor deze leeftijd ik heb momenteel geen eigen woning woon weer terug bij mij moeder. tevens ben ik haar nog een bedrag verschuldigd dit gebruikt zei nu tegen mij in de vorm van als je niet betaald krijg je je dochter niet te zien.
ik heb het laatste jaar 1x 20 dagen en 1 x 8 dagen in detentie gezeten gaat dit in mij nadeel werken want in principe ben ik de vader en heb ik toch recht op een omgangsregeling.

graag zie ik een reactie tegemoet,

met vriendelijke groet
Antwoord:

Beste, alimentatie en schulden moet u los zien van de omgangsregeling. Uw voorstel is niet verkeerd. Ik denk alleen op bezoek bij uw ex niet zo'n goed uitgangspunt is. Zelf spreek ik af als dat niet mogelijk is dat het kind bv. de ene week zaterdagmiddag van 13:00 tot 17:00 of na het eten weer terug wordt gebracht en de andere week is dit op zondag. Als het kind 3 is kan dit worden uitgebreid naar een hele dag. Ik zou dit ook afwisselend doen. Bij 4 jaar oud kan er een andere regeling komen bv. vanaf vrijdag tot zaterdag na het eten en de andere week zaterdag tot zondag. Zo kan het van lieverlee worden uitgebouwd. Als het kind langer bij u verblijft dan is het niet gebruikelijk om een omgangsregeling ieder weekend vast te stellen. Dit is meestal 1x per veertien dagen van vrijdag tot zondag avond of maandag naar school. Ik hoop dat u hiermee verder kunt.

U zou ook kunnen voorstellen om een mediator in te schakelen zodat u met een onpartijdig iemand de omgangsregeling kan vaststellen.
Dan de alimentatie en de schuld. Maak voor uzelf en haar eens een uitgave staatje op. Pak de bankafschriften er eens bij en kijk eens wat u zoal aan maandelijkse lasten heeft. Betrek ook de jaarlijkse lasten hierbij. Neem uw huidige inkomen en kijk wat er overblijft. Als u maandelijks € 137,00 betaald dan ontvangt u hiervan nog minimaal € 40,00 van de belastingdienst per maand van terug. Echter dit ontvangt u pas na de aangifte. Hou daar we lrekening mee.

Met vriendelijke groeten Lida SteekersMediation Collectief RijnmondenSanada administratiekantoorWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255

web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl

 
Reactie vraagsteller:
ik heb zelf een wij uitkering van 743euro per maand geen vetpot in theorie zou ik de alimentatie op 0euro kunnen laten zetten en haar een aanvullende bijstandsuitkering kunnen laten aanvragen wat zei echter niet wil is aanvullende bijstand aanvragen maar over mijn rug laten aanvullen. ik heb een afspraak gemaakt met een advocaat om alles uit te rekenen. dus als ik het goed begrijp zou het zo kunnen zijn 1 dagdeel per week in het weekeind want 1 x in de 14 dagen een deel is wel erg weining.
is die teruggave dan jaarlijjks dat begrijp ik niet helemaal.

 
Antwoord Beheerder:
Beste, als u geen alimentatie kunt betalen dan zou ik dit ook niet doen. Alimentatie staat geheel los van de omgangsregeling. Ik zou dan bv. een klein bedragje op een spaarrekening van uw kind zetten zodat u toch iets bijdraag bv. voor later een studie. Echter dit is natuurlijk niet verplicht.
Wat de omgangsregeling betreft het staat u vrij om dit in te vullen zoals u wilt. Let er wel op dat als d ekinderen klein zijn hun moeder belangrijk is in deze fase.
Wat het na een jaar terug krijgen betreft is dat u eerst moet aantoenen dat u het wel heeft etaald. Na een jaar kunt u het maandelijks terugvragen.
Met vriendelijke groeten Lida SteekersMediation Collectief RijnmondenSanada administratiekantoorWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Omgangsregeling mediation:
Allround Conflictbemiddeling


Gerelateerde vragen aan een reel omgangsregeling en alimentatie:

niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
Aantoonbare partnerallimentatie fraude!
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2011-01-26 18:12:57
Vraag over kinderalimentatie en studiebijdrage
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2013-05-15 20:08:55
freelance secretaris 1/2 jaar opzegtermijn
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-04-02 15:23:28
recht op partneralimentatie ?
      [Gesteld in Advocaten]
2007-03-14 10:03:26

Gemiddelde score Omgangsregeling mediation: 8.0 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+