Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtshulp » Rechtshulp-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtshulp-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtshulp-Limburg

Zelf een vraag over Rechtshulp-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Rechtshulp-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Rechtshulp-Limburg:
Naam: Advocatenkantoor Exaten
Bedrijf: Advocatenkantoor exaten
Reactiesnelheid: 22 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Advocatenkantoor Exaten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Rechtshulp-LimburgVragen over Rechtshulp-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtshulp-Limburg op jouw website?Vragen over Rechtshulp-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Rechtshulp-LimburgVragen over Rechtshulp-Limburg via E-mail. Klik hier.

Wat zijn mijn plichten met een 0 uren contract?

[Gesteld op: 19-11-2010]

Toelichting:
Ik werk reeds 4 jaar bij Lidl, waarvan ik de eerste 2 jaar alleen de zaterdagen heb gewerkt (zat nog op school) Maar de laatste 2 jaar werk er meer aangezien ik geen school meer heb. Mijn contract is voor onbepaalde tijd. Als ik ziek ben krijg ik niets betaald, en als ik niet hoef te werken of als hun geen werk hebben krijg ik ook niets. Ik werkte op heel onregelmatige tijden, en soms 1 week niet. Nu krijg ik bij een andere werkgever (kruidvat) een 28 uur contract aangeboden en opwerking tot assistend drogist. Nu heb ik afgelopen maandag bij lidl gemeld dat ik ga stoppen,en nu willen ze dat ik tot januari uitwerk omdat ze anders de bezetting niet rondkrijgen, dus geen mensen hebben voor de kerst. Bij kruidvat kan ik eventueel maandag al beginnen maar heb nog niets getekend,omdat ik reeds nog geen ontslag bij lidl getekend heb. Ben ik verplicht tot januari te werken? Of hoe kan ik sneller dit arbeidscontract ontbinden?

Alvast bedankt!
Antwoord:
Wellicht is in overleg wel een regeling te treffen: U werkt immers niet fulltime bij Kruidvat zometeen. Misschien dat met inroostering rekening gehouden kan worden met uw andere baan zodat alle partijen tevreden zijn. Als uw werkgever van u verwacht dat u zich beschikbaar houdt voor werk is het niet vreemd dat u ook van te voren weet wanneer u moet werken.

Een uitwerktijd tot januari is niet vreemd. Precies kan het alleen worden bepaald aan de hand van uw arbeidsovereenkomst, daar kan ik niet over zeggen.

Als u er met Lidl niet uit komt, dan adviseer ik u juridische hulp in te winnen, eventueel op basis van een toevoeging. Uw belang, een vast inkomen en carrieremogelijkheden is groot. Via internet kan nooit maatwerk worden geleverd, ik raad u dus aan serieus tijd en energie te steken in het goed oplossen van dit probleem.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.
 
Reactie vraagsteller:
Maar stel ik zou bij kruidvat tekenen, mag dit wel omdat ik reeds mijn ontslag nog niet getekend heb bij lidl? In principe had lidl mij een contract moeten geven (aanbieden) of niet? als hun geen werk hebben, plannen hun mij ook niet in. En als ik ziek ben, of niet ingeroosterd word krijg ik niets betaald. Heb trouwens al een meisje die er wilt komen werken ( dus eigenlijk vervanging) voor hun geregeld. Ik wil gewoon zo snel mogelijk bij kruidvat starten. Stel als ik zeg dat ik alleen de zaterdagen zou kunnen blijven werken,en door de weeks bij kruidvat werk, zou dit mogelijk? en kunnen hun wettelijk geen aanspraak op mij maken i.v.m. neven arbeid. Kruidvat is wel een andere branche als lidl.

Alvast bedankt!
 
Antwoord Beheerder:
Ik begrijp uw vraag, maar het is toch niet zo eenvoudig:

Het is niet zo dat als u elders een beter contract kunt krijgen, dat uw werkgever u dan ook meer moet aanbieden.

Uw overeenkomst met Kruidvat blijft rechtsgeldig, ook als u niet opzegt bij Lidl. Het kan zo zijn dat Lidl u vanwege niet verschijnen op ingeroosterde dagen aansprakelijk stelt voor eventuele schade, maar Lidl kan uw afspraken met Kruidvat niet aantasten.

Het correct (per aangetekende brief bij voorkeur) opzeggen adviseer ik u zo tijdig mogelijk te doen.

Als u vervanging aanbiedt, dan heeft Lidl wellicht geen schade. Het is echter aan Lidl om te bepalen wie bij hen werkt.

De term "nevenarbeid" klinkt alsof hij in de arbeidsovereenkomst of een andere regeling staat. Die term op zichzelf is niet branche-specifiek, dus als nevenarbeid niet is toegestaan, dan geldt dat ook voor Kruidvat.

U kunt zich op het standpunt stellen dat u per aanstaande maandag weg gaat, niet beschikbaar bent voor werk en alsnog opzegt per eerstvolgende geldige datum. Dan kunt u beginnen bij Kruidvat. Als Lidl dan via de rechter aanspraak zou maken op een schadevergoeding, kunt u verweer voeren. Dit is echter wel een risico voor u.

Ik herhaal dan ook mijn advies: ga naar bijvoorbeeld de wetswinkel of het juridisch loket en laat u persoonlijk, aan de hand van uw overeenkomsten, adviseren.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.

Beantwoord door:
Advocatenkantoor Exaten
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wat zijn mijn plichten met een 0 uren contract?:

kleuradvies nodig
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-03-14 16:31:15
Graag kleuradvies voor muren van mijn woonkamer.
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-05-08 21:14:07
welke kleur past er het best.
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-08-27 23:19:09
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
de minuren van 2011 worden gekort op mijn salaris
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-12-17 13:28:20

Gemiddelde score Rechtshulp-Limburg: 7.4 (79x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+