Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Woningen en krijg online een antwoord van de specialist in Woningen

Zelf een vraag over Woningen? Klik hier.
Meer vragen over Woningen.
De huidige beheerder van de rubriek Woningen:
Naam: Geert Leusman
Bedrijf: Stichting bureau voor schuldenpreventie
Reactiesnelheid: 19 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Geert Leusman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over WoningenVragen over Woningen via RSS. Klik hier.
RSS over Woningen op jouw website?Vragen over Woningen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over WoningenVragen over Woningen via E-mail. Klik hier.

Lekkage / wateroverlast in garage

[Gesteld op: 15-11-2010]

Toelichting:
Onze garage is via een scheidingsmuur gekoppeld met de garage van de buren. Ruim vijf jaar geleden hebben wij na lekkage ons complete garagedak laten vervangen. Toen bleek dat de lekkage echter niet bij ons vandaan kwam hebben wij contact opgenomen met de buren en hen verzocht om hun dak te laten repareren. Na twee jaar vriendelijke verzoeken hebben wij drie jaar geleden wederom een groot deel van ons dak laten vervangen en een zgn. scheidingsbrug tussen de twee daken laten plaatsen.

Deze brug zou op de tussenmuur (halfsteens) worden geplaatst waarbij de twee daken zouden worden gescheiden. Het bedrijf dat hier destijds mee begon claimde na reeds te zijn gestart met de werkzaamheden dat de scheiding niet kon worden afgemaakt in verband met erfdienstbaarheid van de afwatering voor de buren. Uiteindelijk hebben wij ruim een jaar geleden via de kantonrechter toestemming gekregen om de brug af te laten maken (op onze kosten) waarbij de buren zelf moesten zorgen voor een regenwaterafvoer op hun dak. Na prijsopgaaf van dit bedrijf om e.e.a. af te maken hebben wij echter (na toestemming van de rechter) een andere dakdekker ingeschakeld die de klus voor de helft van de prijs en naar volle tevredenheid heeft afgemaakt.

Na een jaar zonder overlast constateerden wij na terugkomst van onze vakantie in augustus van dit jaar dat de tussenmuur aan het eind van de garage (dit had CTO gedaan) en de vloer kletsnat waren en dat ons dak wederom was aangetast.

Het water komt via 1 bepaalde plek onze garage binnen hetgeen duidelijk te zien is aan de vochtplekken op de muur.

Ondanks ons vermoeden dat het water via het dakbeschot van de buren naar ons dak afloopt kunnen wij dit niet keihard aantonen. Wij hebben de laatste dakdekker gevraagd om naar ons dak te komen kijken zodat wij dit hard kunnen maken. Wel is duidelijk te zien dat het dakbeschot van beide daken strak tegen elkaar aan ligt.

Onze verzekeraar wil de schade aan ons dak wel vergoeden als wij de oorzaak eerst oplossen.

Onze vraag is nu hoe wij de oorzaak op kunnen lossen (de twee daken fysiek scheiden) zonder toestemming van de buren? Hiervoor zullen wij de scheidingsbrug (gedeeltelijk) los moeten halen en opnieuw aan moeten brengen. De buren zullen alles proberen om hun schade op ons te verhalen en wij hebben geen behoefte om verder te betalen voor hun achterstallig en nalatig onderhoud.

Contact opnemen met de buren om e.e.a. rechtstreeks aan hen voor te leggen is
Antwoord:
Zo zo, Uw verhaal is zo lang dat het de limit overschreden heeft dus halverwege een zin ophoudt maar goed dan ontbreekt het niet aan informatie. De door u geschetste situatie is duidelijk en daarmee nog niet opgelost. Het beste zou zijn om in deze geen scheidingsbrug te plaatsen omdat deze slechts oppervlakkig effect heeft maar dat er een bakggot op de scheidingsmuur komt waardoor er een volledige scheiding wordt gecreëerd en u zo onmogelijk nog enige overlast van de lekkage bij uw buren  kunt ondervinden. Dit had men onmiddellijk moeten aanbrengen daar een scheidingsbrug, bestaande uit een verhoging slechts effect heeft op het hemelwater wat op het dak valt en geen enkele invloed heeft op de lekkage zelf. Uw vraag heb ik helaas niet mogen vernemen. Wilt u die alsnog stellen? Dank U!

 
Reactie vraagsteller:
Beste Geert, dank voor uw reactie. Inderdaad was een deel van de vraag weggevallen vanwege de limit. Onze vraag was of wij de scheidingsbrug los mogen halen om zo de oorzaak van de lekkage aan onze kant op te kunnen lossen zonder toestemming van de buren. Wat bedoeld u met een plaatsen van een bakgoot? Wij zouden deze op z'n kop over de scheidingsmuur kunnen laten plaatsen en daar een brug overheen laten plaatsen. Ik wil dit graag aan de expert over laten. Alvast bedankt voor uw reactie.


 
Antwoord Beheerder:
Goedemorgen.
Het is ook zeer raadzaam dergelijke werkzaamheden aan vakmensen over te laten.
Een bakgoot is een goot die op de scheidingsmuur ligt en beide daken volledige van elkaar scheidt zodat u geen last kunt ondervinden van gebreken aan het dak van uw buurman. Stelt u dit voor aan de vakman en deze zal u indien wenselijk nader informeren.

Ik verneem graag over uw oplossing.
 
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Woningen:
Bouwen & Restaureren
Dakloos
Executieveiling
Gevelonderhoud
Nieuwbouwprojecten
Verborgen Gebreken
Verbouwen
Vereniging Van Eigenaren
Woning Kopen
Woning Ontruimen
Woningbeveiliging
Woningruil
WOZ WaardeGerelateerde vragen aan Lekkage / wateroverlast in garage:

wat zijn de juridische mogelijkheden?
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2007-10-09 03:36:12
Kan ik mij beroepen op verborgen gebrek? En hoe?
      [Gesteld in Woningen]
2008-05-20 08:32:21
trekhaak laten monteren onder nieuwe auto.
      [Gesteld in Juridisch]
2009-07-30 09:36:27
Mogen wij onze erfdienstbaarheid aanpassen?
      [Gesteld in Ruimtelijke ordening]
2011-03-17 06:43:02
ongelijke verdeling van kosten voor onderhoudspost
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2014-01-09 16:30:32

Gemiddelde score Woningen: 7.9 (150x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+