Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Religie & Spiritualiteit » Islam
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Islam en krijg online een antwoord van de specialist in Islam

Zelf een vraag over Islam? Klik hier.
Meer vragen over Islam.

Beheerder worden?

De rubriek Islam heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Islam Klik hier.

RSS over IslamVragen over Islam via RSS. Klik hier.
RSS over Islam op jouw website?Vragen over Islam op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IslamVragen over Islam via E-mail. Klik hier.

eigen zaak

[Gesteld op: 14-11-2010]

Toelichting:
a salama 'alaikum wa rahmatullah wa barakatoe beste broeders, Wij hebben een winkel en ik wil geen inkomsten die voortvloeien uit haram producten en zit derhalve met de volgende vragen: Moge Allah jullie rijkelijk belonen voor het benatwoorden hiervan. * Wij hebben reclamekaartjes laten drukken (waar kinderkleding opstaat), maar op deze kaartjes staan kindermodellen op met de kleding aan die wij verkopen ook op onze website. Dus er staan plaatjes op (gezichten). Eigenlijk ook in- en buiten het pand staan reclameborden met kinderen op afgebeeld. IS dit haram? * verder verkopen wij ook speelgoed (geen mensenpoppen), maar wel bijvoorbeeld een wekker met een apekop. Daarnaast verkopen wij ook kinderboeken. Bijvoorbeeld een boek met een giraffe waar je je hand dient in te stoppen. Dus in de vorm van een dier (4D). IS dit haram? * Vwb kleding, mag je wel rokjes verkopen of dient de kleding aan bepaalde eisen te voldoen? Wat zijn deze dan? * verder hoe zit het met verzekeringen? Ik heb eigenlijk minimale verzekeringen voor het pand afgesloten die verplicht zijn. Anders wil de verzekering geen alarm in het pand plaatsen die vanuit een meldkamer wordt bediend. Is dit wel toegestaan? Graag nog tips waar wij rekening mee dienen te houden inzake een eigen zaak. ========================================================================== ===== Verder nog een aantal vragen mbt huiskwesties: * Ik heb een dochter en zij is helemaal gek van prinssessen. Wij krijgen regelmatig cadeaus en mijn vrouw koopt ook eea met prinssessen erop. Zoals mensenpoppen, laarzen, boeken etc hier staan dus allemaal afbeeldingen op met gezichten. IS dit toegestaan. Of dienen we alles weg te gooien? * Verder hebben we ook veel speelgoed zoals beertjes, poppetjes, knuffeldiertjes etc. Mag dit? * Ik weet dat foto's ophangen haram is. Dit hebben wij alhamdoelilah ook niet. Maar we hebben we veel foto's van onszelf opgeborgen in fotoalbums. Is dit toegestaan? Een hoop vragen. Inch'Allah zal Allah jullie belonen voor het beantwoorden van deze vragen. Barakalah fiekum. Agoekum fie al islam
Antwoord:
Salaam
Er is niks mis mee om reclame te maken voor jouw zaak met kindermodellen, om te laten aantonen watvoor kleren je verkoopt!
Er is ook niks mee met speelgoed te verkopen want speelgoed dat is goed voor de ontwikkeling van kinderen en je maakt er kinderen mee blij! En iedereen weet dat speelgoed dient om mee te spelen en niet om te aanbidden!
Je mag ook rokjes verkopen want de meeste meisjes dragen er een broek onder! Zolang er geen kleren worden verkocht die bestemd zijn voor zedenloze mensen!
Als je verplicht bent om een verzekering te sluiten dan ben je dit ook verplicht te doen anders krijg je problemen, in deze omstandigheid is dit toegelaten!
Daar is niks mee met poppen en knuffels als jouw kinderen ermee spelen en het daarna opbergen! Maar wat niet toegestaan is kleren met gezichten erop, daar zijn vele het erover mee eens dat het niet goed is om kleren te dragen met mensengezichten erop!
Als je jouw foto's in een fotoalbum steekt voor de herinneringen dan is dit toegelaten zolang je het niet ophangt in jouw woning!
Allah oe A3lam, ik hoop je hiermee geholpen te hebben!
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Islam:
AlevitismeKoranSoefisme


Gerelateerde vragen aan eigen zaak:

Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
onteigening na 25 jaar
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-10-16 08:57:44
onteigening
      [Gesteld in Recht-Zuid Holland]
2012-02-21 14:22:27
hulpverlener haakt af
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-30 11:14:07

Gemiddelde score Islam: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+