Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relaties en krijg online een antwoord van de specialist in Relaties

Zelf een vraag over Relaties? Klik hier.
Meer vragen over Relaties.
De huidige beheerder van de rubriek Relaties:
Naam: Thijs van den Brink
Bedrijf: Nvs-automatisering
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Thijs van den Brink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatiesVragen over Relaties via RSS. Klik hier.
RSS over Relaties op jouw website?Vragen over Relaties op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatiesVragen over Relaties via E-mail. Klik hier.

Ik pieker over vanalles, wat kan ik eraan doen?

[Gesteld op: 12-11-2010]

Toelichting:
Hallo,
Ik ben 17 jaar en heb nu een jaar een vriend. Ik had eerder ook al een vraag gestuurd dat het niet zo goed ging met mn vriend en mij vanwege voortdurend geruzie. Het is nu weer een paar weken goed en ik ben er zeker van dat we er nu helemaal uit zijn.
Maar nu kom ik weer aan, met twijfels over de relatie. Ze zijn begonnen in de zomervakantie, toen ik helemaal niks te doen had, dan pieker ik sowieso de hele tijd. Alhoewel toen mijn vriend een week op vakantie was en ik hem de hele week niet sprak, hem toch heel erg miste. Ik heb er ook nog nooit tegenop gezien om naar hem toe te gaan. Het is zeg maar, dat als ik niet bij mijn vriend ben dat ik dan ga twijfelen. Ik ben ook gewoon een persoon die ontzettend dingen gaat analyseren. Het getwijfel is meestal ook als ik met hem spreek over msn, over bij het smsen. Ik erger me opzich ook wel vaak aan hem, omdat hij wel een aparte persoonlijkheid heeft (wat ik ook wel een groot pluspunt vind!) maar als ik hem lang niet zie of ruzie met hem heb, zou ik eigenlijk wel alles doen om die ergernissen terug te krijgen... Het lijkt eigenlijk ook wel dat ik mezelf opsluit in de relatie, dat als hij op msn zit en ik hem al even niet heb gesproken en ik zie hem, dat ik zelf denk; ik moet op msn, want straks denkt hij dat er iets is, ofzo. Terwijl ik liever even wat anders doe. Het lijkt bijna wel dat ik niet zonder problemen kan in een relatie, want nu is eindelijk alles goed en nu kom ik weer met iets op de proppen. Ik denk er de hele tijd overna en word er gek van. Als we afspreken doen we trouwens ook bijna niks, gewoon een beetje bankhangen of in zn kamer een beetje tv kijken en op bed liggen enzo, soms wil ik liever even de deur uit met hem. Kan het hier ook aanliggen? Denkt u dat dit misschien is omdat ik niet meer van hem hou, of dat er andere zaken aan de hand zijn?

groeten anoniem
Antwoord:

He Anoniem,

Ik herinner me je vorige vraag. ;-)

Je relatie analyseren is altijd goed om te doen, maar doe het vooral niet altijd. Analyseer de relatie met je moeder, je leraar, of je cavia eens met dezelfde passie, en je zult zien dat je elke relatie helemaal gaar kunt analyseren, en je er dan toch niet echt uitkomt.

Liefde, of houden van, waardering, haat, irritatie... allamaal zaken die je helemaal niet kunt analyseren, omdat er teveel variabelen in zitten, met een dikke laag referentiekader eroverheen, en vooral, omdat je zelf in die relaties zit.

Is dat niet gewoon een uiting van onzekerheid? als ik het maar analyseer, en er 3 weken over pieker, dan kan ik het beter maken dan het is?

accepteer jezelf, en die gewone vriend die je hebt. niet iedereen kan die unieke persoon zijn of hebben, omdat dat dan niet meer uniek zou zijn. Gewoon, dat is vaak al redelijk uniek. ;-)

Dat bankhangen daar moet je wel wat aan doen, zeker als jij er op uit wilt. en msn is mooi, maar niet voor echte goede gesprekken, daarvoor heb je op zijn minst een webcam nodig, omdat je elkaar moet kunnen zien, en horen.

is er wel passie in de relatie? beetje bankhangen en tv kijken... ik hoop dat mijn dochter dat met haar vriendjes doet tot haar 24e. na een jaar hoef je nog niet van hem te houden, maar je moet zeker wel verliefd zijn. als hij alleen maar een maatje is waar je succesvol geen ruzie mee maakt, dan is vrijgezel zijn wellicht iets voor je, kun je in ieder geval lekker gaan feesten. (wel om 1.00 thuis he!)

stop met piekeren, en praat er eens met je moeder over, of een goede vriendin. eentje die niet roddelt. ;-)

Beantwoord door:
Thijs van den Brink
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Relaties:
Alleenstaanden
Bemiddeling
Dating
Familie
Gezinstherapie
Huwelijk
Partnertherapie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Gerelateerde vragen aan Ik pieker over vanalles, wat kan ik eraan doen?:

sinds mijn scheiding ben ik geestelijk erg moe
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2007-11-01 13:17:14
Wat wordt mijn inkomen als ik uit de wajong val.
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-05-12 21:48:48
Kan het zijn dat mijn vriendin bindingsangst heeft
      [Gesteld in Psychologie]
2008-12-11 12:47:32
Mag de hoofdaannemer btw verleggen?
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2009-02-10 02:44:04
HOE REU BEHANDELEN DIE INEENS NIET HANDELBAAR IS
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-01-31 23:42:24

Gemiddelde score Relaties: 6.7 (334x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+