Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Eenzame vader uit Vlaanderen, BelgiŽ

[Gesteld op: 12-11-2010]

Toelichting:
Naar aanleiding van het browsen op deze site, stootte ik op 'eenzame' vader. Ik herkende me daarin. Ik heb sinds mijn 28ste-3ŗste de eerste symptomen van bipolaire stemmingsstoornis, zeg maar manische depressie. Sinds jaar en dag vroeg ik mijn ex, een verpleegster, wat er met me scheelde. Ze zei altijd maar: ik weet niet wat ik aan je heb, de ene keer lief, de andere keer... met je kop vol plannen en stort je je op een of ander werk en val je in een diepe put. En ik ben 'bang'. Ik kan het niet meer aan. Ik zei haar meermaals dat ik niet 'in orde' was en vertelde haar over mijn jeugd en de vreemde relatie met de 'verzorgende' (moeder dus). En hoe ik over haar dacht en haar verguisde. Ik kreeg enkel anti-depressiva, nooit stemmingsregulatoren, wat tot manische periodes leidde. Ondertussen, na een zelfdodingspoging in januarie 2009, toen ik al een eind ontdekt had dt ze een relatie had en die man me had uitgelachen in mijn gezicht (!) zijn we uit elkaar. Ik ben mijn vrouw kwijt, van wie ik echt hield, mijn kinderen, mijn huis, mijn werk,... Mijn leven is voor 80% weg !
Ik zie mijn kinderen al 15 maanden niet meer, geen reactie op verjaardagskaartjes, nieuwjaarswensen, sms'jes zoals 'hoe gaat het op school', 'prettige vakantie'... Geen reactie op een brief en een mail die ik de kinderen stuurde met uitleg over bipolaire stemmingsstoornis. Het vonnis van de rechtbank hier in BelgiŽ luidde: contact met de vader is belangrijk, de moeder dient de kinderen naar een gesloten ontmoetingsruimte (CAW, in Ieper) te sturen. (vonnis december 2009) Tot op vandaag zie, hoor ik de kinderen niet. Mijn advocaat meldt me dat zo'n vonnis slechts een stuk papier is. Je kan naar de politie stappen, het parket aanschrijven,... de moeder zal brieven krijgen, maar... als ze de kinderen niet wil sturen naar een gesloten ontmoetingsruimte met psychologen... dan doet ze dat niet. WAT MOET IK DOEN. Geen respect of begrip krijgen van je kinderen is erg, je kinderen kwijt zijn, nog erger....
Antwoord:

Allereerst maak ik op dat u vertelt dat u diagnose heeft stemmingsstoornis. Wat heeft uw vraag dan te maken met "borderline" aangezien een bipolaire stemmingsstoornis iets geheel anders betreft.

Daarbuiten denk ik dat u beste als u dat wilt tenminste, gezien die rechtelijke uitspraak en ik weet niet hoe men dat doet in België,

een klachte zult moeten doen, wellicht middels uw advokaat en procedure kan starten toch om de "omgang af te gaan dwingen"

hier is het nu zo dat kortgeleden dan eindelijk een omgangsfrustrerende moeder (Leeuwarden) in Hoger beroep werd veroordeeld wegens "onttrekking aan gezag"

echter heeft u het wettellijk gezag kunnen behouden mede of niet bijvoorbeeld?

Duidelijk is dat u te maken hebt met het feit dat men als instanties kennellijk net als hier niet staat te springen om vaders te helpen.

Dat is hier langzamerhand aan het veranderen in wellicht goede richting.

Voor de rest nee het is bepaald niet gemakkellijk. Dat weet ik.

Als uw advokaat zo'n antwoord blijkt te geven, is het dan wellicht niet verstandig eens na te denken over toch een andere advokaat?

En is bij u in België bijvoorbeeld nog niet geregeld dat er zorgplan voor kinderen verplicht moet worden opgesteld bij "scheiding"?

Zo te lezen werkt moeder de zaken tegen. Bestaat er geen bijvoorbeeld mediation die rechter kan opleggen?

Tot zover even. Sterkte.

 

 
Reactie vraagsteller:
Beste,
Allereerst hartelijk dank voor uw snel antwoord. Idd dat mijn vraag onder borderline stond was waarschijnlijk wat verwarrend. Anders is het zo dat psychische aandoeningen elkaar vaak overlappen en mijn symptomen zijn van die aard dat ik ook wel minstens 5 van de symptomen vertoon. Zeker het ALLES of NIETS. Agressie opstoten,... op jonge volswassenenleeftijd angst om mijn geluk (vriendin, later vrouw, kinderen, het 'thuis', werk,...) kwijt te spelen: verlating. Ook wou ik zeer vaak bij mijn vriendin, vrouw zijn, zodat dit verstikkend werkte voor haar. Naar mijn werk gaan was voor mij dan bijna een zeer zware last.

Wat bezoekrecht kinderen betreft en uw vraag... Nee, een zorgplan is er hier niet. Maar mijn scheiding is er ook zeer vreemd gekomen. Toen ik in januari 2009 een overdosis medicatie heb genomen en in het ziekenhuis belandde, psychiatrie in het Heilig Hartziekenhuis van Roeselare, West-Vlaanderen, bezocht mijn vrouw me nooit, de kinderen kwamen niet, haar familieleden kwamen met mijn kleren. Ze was enorm boos, ze had ook al een ruime tijd een vriend. Ik mocht niet meer naar huis van haar en als ik in de vrije weekends toch contact zocht, zei ze: "Wat doe je hier... je moet toch in het ziekenhuis zijn !" Een echt keiharde reactie, ergens wel begrijpbaar, want zij heeft/had ook haar emoties. Ik ben dan VRIJWILLIG mijn huis verlaten, onze eigendom, van psychiatrie naar een klein miezerig appartementje. IK ZAG HET ALLEMAAL WEL ZITTEN. Ze wist dat ik een zeer groot schuldgevoel had, want ze had een aantal gesprekken gehad met de psychologe. Mijn vrouw, nu ex, zette meteen de scheiding onderlinge toestemming in gang bij een notaris en alles werd vlug vlug in scŤne gezet. Hoe vroeger ik buiten was, des te beter. Daarna ging het allemaal nog erger met me... nog een zelfdodingpoging met Seroquel erbovenop, vijf keer opgenomen in psychiatrie in verschillende ziekenhuizen,... geld versmijten,... zeer wisselende stemmingen met zeer negatief zelfbeeld, ik kan niets, ik ben niets waard,...
Zeker ook als de vriend van mijn ex me ook verwijt voor krapuul, nietsnut, arme sukkelaar en in mijn gezicht me uitlacht. Die vriend woont sinds juni 2009 in bij mijn ex en mijn kinderen. Als ik er over de lippen ga, is het nooit ergens goed, altijd: jullie vader is een grote sukkelaar en krapuul, zie je wel? Ik zorg er allemaal zelf voor, terwijl ik wel in staat ben een paar uren met de kinderen door te brengen, zoals het vonnis luidt: in gesloten ruimte met begeleiding.
Hier in BelgiŽ is het wel zo dat je kunt klacht neerleggen bij politie, het parket. De moeder moet de kinderen wel toestaan contact te hebben met vader, maar als de moeder ze niet brengt of de kinderen niet meer 'willen', dan is dit moeilijk afdwingbaar. Een politiecombi zal de kinderen niet afhalen, trouwens dit zou toch allerminst traumatisch zijn voor de kinderen en zeker niet in mijn 'voordeel' als 'krapuul' van een vent en vader...
Een moeder heeft veel macht...
Groetjes Gino
 
Antwoord Beheerder:

Het komt op mij over dat u zelf "diagnosticeert" gezien uw opmerking. Betreffende die "vijf kenmerken".

Echter is de onduidelijkheid aanwezig hieromtrent zeker ook bij de ggz zelf.

De éne ps. zal zeggen dat en de andere heeft weer een andere mening-invulling van etc.

Derhalve zeg ik laat dat diagnose stellen over aan deskundig psychiaters alleen. Ook al voor uzelf.

En anderen.

U spreekt verder dat in die zekere periode uw ex-echtgenote al een andere vriend had.

Was dat al zo wellicht? Is bijvoorbeeld een vraag die ik me stel als ik dit zo lees.

Is uw vrouw letterlijk kinderen aan het "vervreemden. Let wel als hier sprake van is zelfs na die uitspraak bezoekregeling-omgang wat u zegt, dan mag en kan dat niet en dient een rechter dat te weten, en te worden ingelicht hieromtrent in -het belang van kinderen-

Zie in dit verband ook eens de literatuur Bijvoorbeeld www.goudi.be

Succes

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Eenzame vader uit Vlaanderen, BelgiŽ:

vragen seksueel misbruik
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2009-09-03 13:47:31
vader / partnerkeuze
      [Gesteld in Relaties]
2008-10-04 23:03:42
Wel of geen alimentatie eisen en hoe.
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-22 22:06:06
fout in het testament door de notaris
      [Gesteld in Notaris-Zuid Holland]
2011-07-23 11:58:04
ww uitkering stopt per februari 2009
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-01-22 20:05:41

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+