Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Kleuradvies verf kozijnen en deuren

[Gesteld op: 10-11-2010]

Toelichting:
Hallo, Wij gaan de hal, trap en overloop aanpakken. De wanden worden gesausd met RAL 9010 en er komt zwarte vloerbedekking op de vloer. Ik vind het erg moeilijk om een kleur te kiezen voor de kozijnen en deuren op de overloop en in de hal. Kan u mij advies geven.

Groeten, Miranda Hoogland
Antwoord:

Beste Miranda,

Sorry voor dit late antwoord. Het was nogal druk. Allereerst is het belangrijk rekening te houden met het volgende: als kozijnen en deurposten (en/of deuren) in de kleur van de wand worden geschilderd, vallen ze niet op. Dat geeft een rustig beeld. Dat is een goede keus in kleine drukke ruimtes, als de deur(en) niet echt mooi zijn, of als er te veel deuren zijn. Om kozijnen en deurposten en/of deuren te accentueren geef je ze een andere contrasterende kleur dan de muur. Bijvoorbeeld als de deuren en kozijnen erg mooi zijn en aandacht verdienen en je het accent niet op iets anders wilt of kunt leggen. 

Wat je kiest hangt dus af van de situatie en van je smaak. Houd je van rustig en wil je het accent op de vloer en bijvoorbeeld foto’s of schilderijen aan de muur laten vallen, schilder de deuren en kozijnen dan in de kleur van de muur. Kies zijdeglansverf, dan is het effect het best. Er is altijd een klein kleurverschil tussen muur en geschilderd houtwerk, omdat het materiaal van de ondergrond anders is en omdat er een ander soort verf wordt gebruikt, maar dat is heel klein. Met hoogglans verf, ook als die de kleur van de muur heeft, vallen de kozijnen en deuren toch wat meer op, door de glans. Het verschil is subtiel, maar aanwezig.

Heb je bijvoorbeeld een smalle overloop met veel deuren, en ook deuren aan de korte kant van de overloop, dan is het een goed idee om beide deuren aan de korte kant een kleuraccent te geven. De overige deuren en kozijnen, die in de ‘lange’ wand zitten, geef je de kleur van de muur, in jouw geval RAL 9010. Vaak schilder ik in zo’n geval alleen de deuren in de korte wand in een andere kleur en geef de kozijnen de muurkleur anders wordt het accentvlak te groot. Welke kleur. Je kunt naar hartenlust kiezen, met een witte muren en deuren en een zwarte vloer. Een middenkleur grijs, als je het zwart/wit niet echt wilt doorbreken. Een natureltint als bruin of grijsbruin als je niet zo van kleur houdt. Kijk eens naar Elephant Breath of Chemise van Farrow & Ball bijvoorbeeld. Je kunt de twee deuren ook een verschillende kleur geven, een wat lichter grijs of grijsbruin de ander wat donkerder. En wil je kleur, dan kun je elke tint kiezen die je wilt. Van fel tot vergrijst, van licht tot donker. Maar niet bijna zo licht als de muur. En ook niet zo donker dat je het verschil met zwart nauwelijks meer ziet. Het gaat juist om het contrast met de muur én de vloer als je de kozijnen/deuren wilt laten opvallen. Bij zwart en wit past alles. Kies je lievelingskleur. Of kijk naar de kamer die achter de deur zit, en kies een kleur die daar gebruikt wordt. Het kan soms ook heel leuk staan om alle deuren (niet de deurposten) in een lange gang allemaal een andere tint te geven. Kies één kleur en geef ze allemaal een andere nuance van die kleur, van licht naar donker. Of kies verschillende kleuren, die allemaal even vergrijsd zijn. Of even veel wit of zwart bevatten. Kleuren die iets gemeenschappelijks hebben, passen altijd bij elkaar. Vraag advies in een goede verfzaak welke kleuren dat dan zijn.

Voor de hal geldt hetzelfde als voor de overloop, bedenk of je de deur(en) wilt laten opvallen of juist niet. Is de hal smal en zit de deur aan de korte wand, kies een donkere kleur voor de deur. De ruimte lijkt dan minder smal.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kleuradvies verf kozijnen en deuren:

Kleuren in de hal
      [Gesteld in Interieur]
2007-09-26 00:05:07
kozijnen donkerder dan de muur verven of niet?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-06-09 02:41:52
welke kleur kozijn bij roomwitte deuren?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-10-02 19:04:56
Ongeluk met de fiets
      [Gesteld in Autoverzekering]
2011-12-16 16:50:29
hulpverlener haakt af
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-30 11:14:07

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+